Cheerleading

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
NFL cheersleaders til Pro Bowl 2006.
Foto: Michelle M. Dickson
Viborg FF cheersleaders på Viborg Stadion.
Foto: Lars Sxhmidt

Cheerleading er en sport, hvor hold konkurrerer mod hinanden med koreograferede show. Rutinerne indeholder blandt andet dans, pyramidestrukturer, kast, hepperåb, spring, akrobatik og specielle armbevægelser/motions. En cheerleader skal altid smile, vise gejst, styrke og energi, som skal smitte af på publikum.

Cheerleadere optræder ofte ved sportsbegivenheder, blandt andet amerikansk fodbold og basketball. Derudover er der konkurrencer hvor de forskellige hold fra forskellige lande og byer, konkurrerer mod hinanden. Danmarks mesterskaberne bliver afholdt omkring marts/april, hvor mange hold fra hele Danmark stiller op mod hinanden. Derfra kan man få chancen for at stille op til Europa mesterskaberne,hvor flere hold fra hele Europa stiller op for at vise deres bedste rutine. Verdens mesterskabet bliver også afholdt, hvor Danmark har et landshold der stiller op. Landsholdet består af de bedste cheerleaders fra de forskellige hold i hele Danmark.

Til en Cheerleading konkurrence er der forskellige Kategorier man kan stille op i. Alle kategorier er delt op i All Girl og Coed. All Girl er når det kun er kvinder der stiller op, og Coed er hvor det er et hold blandet af kvinder og mænd. Cheerleading er en kategori, hvor man har sin rutine der består af dans, cheer-råb, stunts, pyramide, og basket tosses. Groupstunt er en kategori som består af en gruppe på fem personer, hvor de kun laver stunts og basket tosses. Derudover er der partner stunt der består af 2 personer som kun laver stunts, og så er der Cheer Dance, hvor holdet kun danser og IKKE laver nogen stunts. Cheerleading er en hold sport, hvor alle arbejder med hinanden; det kræver teknik, styrke, smidighed, og timing. Mænd har den fordel, at de er stærkere og kan bære mere og kaste højere. Kvinderne har fordelen af at være mere smidig og har nemmere ved at lære teknikken.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SportStub
Denne artikel om sport er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.