Christian S. Nissen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Christian Nissen den 16. januar 2012

Christian Sandø Nissen (født 26. juli 1945[1]) var generaldirektør i DR fra 1994 til 5. oktober 2004, hvor han blev afskediget af DR's bestyrelse. Der blev ikke givet nogen officiel begrundelse for fyringen, men den kom efter adskillige måneders uenighed med DRs bestyrelse og bestyrelsesformand Jørgen Kleener, udpeget af Venstre. I foråret 2007 udgav han en bog om årene i DR (”Generalens veje og vildveje”) på Gyldendal, hvor han beskriver uenigheden med Jørgen Kleener.

Christian S. Nissen voksede op i et højskolemiljøAntvorskov Højskole ved Slagelse, hvor hans forældre var forstandere. Han er cand.phil. i samfundsfag fra Københavns Universitet og cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 1975. Fra 1972 til 1977 var han adjunkt og lektor i international politik på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet. Han blev i 1977 fuldmægtig i Miljøministeriet og fra 1981 fuldmægtig i Budgetdepartementet, Finansministeriet. Nissen er medlem af Socialdemokratiet.[2]

Fra 1985 var han administrator ved Nationalmuseet og fra 1991 til 1994 administrerende direktør for Rigshospitalet.

Christian S. Nissen er i dag rådgiver og foredragsholder, adjungeret professor ved Copenhagen Business School og research associate ved the Media Management and Transformation Centre, Jönköping International Business School ([MMTC][3]). Han er formand for Roskilde Universitets (RUC's) bestyrelse og næstformand for bistandsorganisationen CARE Danmark samt medlem af Board of Directors, CARE International (Geneve) og medlem af bestyrelsen for Det danske Filminstitut. I nogle år har han på medieområdet arbejdet for Council of Europe (Europarådet) og for Open Society Institute i London (OSI), en del af George Soros Foundation, aktuelt som medlem af instituttets Editorial Commission for projektet "Mapping Digital Media: Journalism, democracy and values" [4].

Forfatter/redaktør af artikler og bøger[5] om international politik, offentlig forvaltning, ledelse og medier.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]