Christian de Schouboe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Christian de Schouboe
Født 10. februar 1735 Rediger på Wikidata
Død 24. marts 1789 (54 år) Rediger på Wikidata
Far Oluf Borch de Schouboe Rediger på Wikidata
Børn Oluf Borch de Schouboe,
Ulrik Frederik Anton de Schouboe Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Dommer Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Christian de Schouboe (10. februar 1735 i København24. marts 1789 i Bergen) var en dansk stiftamtmand.

Han var søn af stiftamtmand Oluf Borch de Schouboe, blev student fra vor Frue Skole sammesteds 1752 og cand.jur. 1754, hofjunker 1755, assessor i Hofretten 1756, justitsråd 1761, lagmand i Christiania Lagdømme 1765. Fra april 1773 til juni 1774 var han konstitueret stiftamtmand i Akershus Stift og blev i sidstnævnte år stiftamtmand i Bergen, hvor han afgik ved døden 24. marts 1789 som etatsråd (siden 1770) og Ridder af Dannebrog (siden 1780), «efterladende sig et hædrende minde som en dygtig og af Byens Kommunal væsen fortjent Embedsmand». Det skal kort før hans død have været påtænkt at gøre ham til justitiarius i Højesteret. Han blev 1772 gift med Anna Magdalena Müller, datter af major Frederik Müller, chef for det i Trondhjem garnisonerende infanterikorps, og Bolette f. Daries. Han var fader til Oluf Borch de Schouboe og Ulrik Frederik Anton de Schouboe.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.