Christiane Vejlø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Christiane Vejlø
Personlig information
Født Christiane Foged Vejlø Rasmussen
19. september 1973 (50 år)
Nationalitet Danmark Danmark Dansker
Børn Effie Sophia Vejlø
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Mastergrad i medievidenskab fra Københavns Universitet; med speciale i online-generationen.[1]
Akademisk grad Cand.mag.
Beskæftigelse Erhvervskvinde, Teknologiekspert, blogger, foredragsholder, tidligere radiovært på Radio24syv og tv-vært på DR3.
Faglig interesse Forholdet mellem mennesker og teknologi
Kendt for Teknologiekspert
Eksterne henvisninger
elektronista.dk

Christiane Foged Vejlø Rasmussen (født 19. september 1973) er en dansk erhvervskvinde, debattør, bestyrelsesmedlem, digital trend- og fremtidsanalytiker, radiovært, blogger og foredragsholder. Blev i 2015 optaget i Kraks Blå Bog.

Gennem ledende stillinger i tele- og mediebranchen har Vejlø siden 2001 haft særlig fokus på teknologisk innovation og etiske problemstillinger i det digitale rum. Hun har fungeret som rådgiver for flere regeringer, og hun er hyppig taler i dansk erhvervsliv og på konferencer i ind- og udland.  

Vejlø driver medie- og konsulentvirksomheden Elektronista Media[2], som producerer indhold om digital livsstil og ansvarlig teknologi til en række platforme. Elektronista Media driver blandt andet bloggen på Elektronista.dk. Vejlø er desuden aktiv som debattør på række sociale mediekanaler.

Elektronista Media har tidligere udgivet iPad-magasinet Elektronista Mag[3].

Vejlø var i hele stationens levetid radiovært på podcasten og teknologiprogrammet Elektronista[4]Radio24syv. Hun har også forfatteten række ebøger om fremtidstrends og køn og teknologi.

I 2018 var Vejlø været formand for regeringens ekspertgruppe om dataetik. Gruppen blev nedsat af Disruptionrådet og havde til opgave at udarbejde anbefalinger om god dataetik i virksomheder til regeringen. En af anbefalingerne var et dataetisk råd. Her fortsætter Vejlø som medlem.

I 2014 var Christiane Vejlø vært i to sæsoner af DR3-quizprogrammet Sladrehanken. Programmet handler om danskernes internetvaner.

Christiane Vejlø har tidligere arbejdet som contentchef og innovationschef i telebranchen og som indholdsproducent med print, web, tv og radio i mediebranchen.

Christiane Vejlø er cand. mag i medievidenskab fra Københavns Universitet og har studeret religionsvidenskabAarhus Universitet og University of Montana, USA. Hun var mellem 2009 og 2015 gift med standupkomikeren Geo og sammen har de datteren Effie.[5]

Formand for regeringens ekspertgruppe om dataetik. Med i regeringens Disruptionråd. Medlem af dataetisk råd. Medlem af Dansk Erhvervs Tigerråd. Med i erhvervsministeriets Disruption taskforce. Tidligere i Kulturministeriets Public Service råd.

Publikationer[redigér | rediger kildetekst]

  • Elektronista eller Elektro-not (ebog 2010)
  • Når kvinder bruger teknologi (ebog 2012)
  • Klar til fremtiden
  • Den Gode Ide- Om ansvarlig innovation (ebog 2020)

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Lisbeth Langwadt (12. februar 2010). "Kvinder vil hellere have gadgets end sex". Ekstra Bladet. Arkiveret fra originalen 1. maj 2010. Hentet 29. november 2013.
  2. ^ Elektronista
  3. ^ Elektronista Mag
  4. ^ "Elektronista på Radio24syv". Arkiveret fra originalen 12. juli 2014. Hentet 2. august 2014.
  5. ^ Guldberg, Cecilie (2. november 2015). "Kendt komiker skal skilles". Ekstra Bladet. Hentet 2. november 2015.
DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi