Cinderella Castle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Cinderella Castle er et eventyrslot i centrum af de to Disney forlystelsesparker Magic Kingdom i Disney World i Florida og Tokyo Disneyland i Japan. Begge bygninger fungerer som ikoner for parkerne og som hovedattraktion i temaparken.

Cinderella Castle er inspireret af en række middelalderborge og slotte, bl.a. Fontainebleau, Versailles og Chenonceau, Neuschwanstein og Alcázar af Segovia. Chefdesigneren Herbert Ryman har også nævnt Disney's tegnefilm Askepot samt et andet eventyrslot, Sleeping Beauty Castle i Disneyland i Californien.[1]

Konstruktion[redigér | redigér wikikode]

Magic Kingdom[redigér | redigér wikikode]

Cinderella Castle stod færdigt i juli 1971 efter 18 måneders byggeperiode. Tårnet er 58 meter højt målt fra betonbunden, der er placeret 1,8 meter under niveau ved vindebroen. En optisk illusion får slottet til at tage sig større ud end det er, idet proportionerne bliver mindre, jo højere tårnet er.

Tokyo Disneyland[redigér | redigér wikikode]

Cinderella Castle i Tokyo Disneyland før de nye farver.

Cinderella Castle i Tokyo Disneyland anses generelt at være en kopi af slottet i Florida. Slottet fik nye farver i 2006 for at adskille det fra slottet i Florida.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Cinderella Castle | Walt Disney World Resort". Disneyworld.disney.go.com. Hentet 20. august 2012. 

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

USAStub
Denne artikel om et amerikansk bygningsværk og/eller en seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 28°25′10″N 81°34′52″V / 28.4195°N 81.5812°V / 28.4195; -81.5812