Claus von Bülow

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Claus von Bülow
Født 11. august 1926Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Far Svend BorbergRediger på Wikidata
Mor Jonna BülowRediger på Wikidata
Ægtefælle Sunny von Bülow (1966-1987)Rediger på Wikidata
Barn Cosima von Bülow PavoncelliRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Trinity CollegeRediger på Wikidata
Beskæftigelse ProminentRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Claus von Bülow (født Claus Cecil Borberg den 11. august 1926 i København) er en britisk person med danske og tyske forældre.[1] Han var tiltalt for forsøg på drab af sin daværende ægtefælle Sunny von Bülow (født Martha Sharp Crawford, 1931-2008) ved at give hende en overdosis insulin i 1980. Han blev i første omgang kendt skyldig i drab, men blev i efterfølgende retssager frikendt.[2]

Claus von Bülow er søn af den danske manuskriptforfatter Svend Borberg. Moderen Jonna var af en gammel dansk-tysk adelsslægt Bülow, oprindeligt fra Mecklenburg i Tyskland, og datter af tidligere justitsminister Frits Bülow. Faderen Svend Borberg blev efter krigen anset for værnemager, hvorfor Claus von Bülow valgte sin moders efternavn.

von Bülow fik eksamen fra Trinity College i Cambridge i England og arbejdede som personlig assistent for J. Paul Getty efter at have læst jura i London i 1950'erne. von Bülow fortsatte med at arbejde for Getty indtil 1968 og arbejdede herefter som konsulent i olieindustrien. Den 6. juni 1966 blev han gift med Sunny von Bülow, der tidligere havde været gift med fyrst Alfred von Auersperg. Sunny havde en søn og en datter fra det tidligere ægteskab og fik med Claus von Bülow i 1967 datteren Cosima Iona von Bülow.

Retssagerne i 1980'erne vedrørende påstået drabsforsøg på hustruen opnåede meget betydelig mediedækning. Dramaet blev filmatiseret i Frikendt? (originaltitel Reversal of Fortune) med stjerneskuespillerne Glenn Close og Jeremy Irons i hovedrollerne som Sunny og Claus von Bülow.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Claus von Bülow
  2. ^ State v. von Bülow, 475 A.2d 995 (R.I. 1984).

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi