Concorde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler flymodellen Concorde. Opslagsordet har også anden betydning, se Concorde (metrostation).
Concorde i luften

Concorde er et fly, der kan flyve med overlydsfart; det og Tupolev Tu-144 (også kaldet concordski, fordi det var en eksakt kopi, udført efter stjålne originaltegninger[Kilde mangler]) var de eneste passagerfly med overlydskapacitet.

Concorde var resultatet af en engelsk-fransk overenskomst, der blev underskrevet i 1962. Concorden var en fusion af briternes British Aeroplane Company 223 og franskmændenes Sud-Aviation Super Caravelle, der begge var på tegnebrættet, men ved overenskomsten besluttede de to flyproducenter at udvikle et fælles supersonisk passagerfly. Aerospatiale prototype 001 blev bygget i Toulouse og kom som den første i luften den 2. marts 1969. British Aircraft Corporations prototype 002 gik i luften fra Filton flyveplads, Gloucestershire godt en måned senere, den 9. april 1969. Produktionen startede netop da miljøbekymringerne voksede og midt-1970ernes oliekrise udviklede sig. Det førte til, at de førende amerikanske luftfartsselskaber, Pan American (Pan Am) og TWA, aflyste deres købsoptioner. Det endte med, at der kun blev bygget 16 fly, der i størstedelen af tiden blev opereret af British Airways og Air France.

Air France, British Airways, Singapore Airlines og det nu lukkede Braniff International Airways fløj med Concorde. De to sidstnævnte som lease.

Concorden blev en teknologisk, men ikke en økonomisk succes. Man kunne flyve fra London til New York på 3 timer og 35 minutter, men det var alt for dyrt. Flyet er ikke længere i brug; De fly som tilhørte British Airways står på museer og i lufthavne: Airbus UK, Filton Bristol, Manchester Airport, Museum of Flight (nær Edinburgh), Heathrow Airport, The Museum of Flight i Seattle, The Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York og Grantley Adams Airport på Barbados

Concorde involveret i ulykke[redigér | redigér wikikode]

Tirsdag d. 25. juli 2000 skete den første alvorlige ulykke med Concorden 203, F-BTSC fra Charles de Gaulle-Lufthavnen i Paris til New York.

Det begyndte, da et DC-10 fly fra Continental Airlines havde tabt et metalbånd fra et motorophæng på banen. Da Concorden påkørte det, flænsedes et dæk og en stor dæksdel ramte vingen med en af brændstoftankene. Det skabte så stort tryk, at tanken lækkede voldsomt. Landingsstellet kunne ikke trækkes op, nok fordi en anden dæksdel havde kappet en elektrisk ledning, der frembragte gnister, der antændte brændstoffet. Branden blev så voldsom, at en del af vingen begyndte at smelte og satte vitale styrefunktioner ud af drift, og til sidst satte to af flyets motorer ud, så det stallede og styrtede ned 60 sekunder efter take-off. I alt døde 113: 100 passagerer og ni besætningsmedlemmer og fire på hotellet, flyet styrtede ned i. Blandt de omkomne var ligeledes to danskere. Ulykken i Paris, som flyet ikke var skyld i, men blev en del af skæbnen for flyet.

Concorden i Danmark[redigér | redigér wikikode]

Igennem mange år var specielt British Airways Concorde fly jævnlige gæster i flere danske lufthavne, specielt København, Billund og på Grønland (Søndre Strømfjord).

Første besøg af en Concorde i København var G-BOAE, der lørdag d. 18. september 1982 bragte en gruppe engelske turister på éndags besøg med visit i Tivoli. En rundflyvning over Nordsøen arrangeret i samarbejde med Berlingske Tidende blev ikke gennemført på grund af manglede tilslutning.

At flyve med Concorden var på alle måder en overdådig rejse. Journalist Kenneth Karskov berettede i dagbladet B.T. fra en af de sidste British Airways flyvninger med overlydsflyet under overskriften "Fra Concorde til konkurs" [1]

Teknisk information[redigér | redigér wikikode]

  • Smal krop med plads til 128 passagerer
  • Nødudgang på begge sider
  • Motorer med efterbrænder
  • Optrækkeligt bumperhjul som beskytter halen under start
  • Hovedlandningsstel består af et par firehjulede bogier
  • Næsehjul er sat langt tilbage
  • Droop snoot næse
  • Kan flyve op til 2.179 km/t
  • Rækkevidde på 7.250 km
  • Længde på 61,7 m

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]