Cornelia Froboess

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Cornelia Froboess
Cornelia Froboess i 1966
Personlig information
Andre navn(e) Die kleine Cornelia, Conny
Født 28. oktober 1943 (79 år)
Wriezen, Tyskland
Nationalitet Tyskland Tysk
Ægtefælle Hellmuth Matiasek 1967-
Børn 2
Aktive år 1951-nu
Cornelia Froboess ved Berlinalen 2010

Cornelia Froboess (født 28. oktober 1943 i Berlin) er en tysk skuespiller og teenageidol fra 1950'erne og 1960'erne. I den periode medvirkede hun i en række musikfilm, især da rock'n'roll-bølgen havde ramt Tyskland. Hun spillede ofte en typisk berlinerpige, der kæmpede med sine forældre for sin selvstændighed.

Som Conny Froboess fik hun sit første sanghit som blot otteårig i 1951 med sangen "Pack die Badehose ein" ("Pak dit badetøj"), melodien skrevet af hendes far, Gerhard Froboess, og teksten af Hans Bradtke. Senere deltog hun i Eurovision Song Contest 1962 med sangen "Zwei kleine Italiener", der opnåede en sjetteplads.

Senere blev hun teater- og filmskuespiller, der også spillede mere seriøse roller. Hun medvirkede fx i Fassbinders film Veronika Voss, og hun spillede Marthe Schwerdtlein i en dramatisering af Goethes Faust på både teater og film. Af andre roller kan nævnes Ellida i Ibsens Fruen fra havet og titelrollen i Brechts Mutter Courage og hendes børn.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne tyske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Efterfulgte:
Lale Andersen
med Einmal sehen wir uns wieder
Tyskland i Eurovision Song Contest
1962
Efterfulgtes af:
Heidi Brühl
med Marcel