DB Schenker Rail

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Merge-arrow.svg Sammenskrivningsforslag
Artiklen DB Schenker Rail er foreslået føjet ind i DB Cargo Danmark Services. (Siden juni 2016)  Diskutér forslaget (Bemærk!Regler for oprettelse)
Railion EG 3112 rangerer

DB Schenker Rail – tidligere Railion – er det største europæiske godsjernbaneselskab. Koncernen er opstået ved en fusion af de tyske og hollandske statsbaners godsdivisioner 1. september 2003 og er i Danmark, Holland, Italien, Tyskland, samt fra 1. juni 2007 desuden også Schweiz[1] inddelt i nationale datterselskaber, hvor disse navne anvendes.

Navnet "Railion" skulle oprindeligt minde om det engelske udtryk rely on (da. "stole på"), men som følge af dialekterne i de to moderlande slog dette aldrig rigtig igennem.[2]

Moderselskabet Railion GmbH har sit hovedsæde i Mainz og dets aktier er fordelt med 92 % til Deutsche Bahn (DB) og 6 % til Nederlandse Spoorwegen (NS) og 2 % til Danske Statsbaner (DSB). DSB fik sin ejerandel i forbindelse med frasalget af den underskudsgivende godsdivision.[3]

Siden 2001 har DB Schenker Rail Scandinavia dermed drevet godstrafik på jernbane i Danmark fra hovedkontoret i Taastrup.

Som et led i en ensretning af selskabet, skiftede man 16. februar 2009 navn til det nuværende DB Schenker Rail.[4]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]