Diskussion:DB Cargo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sammenskrivningsforslag: DB Schenker Rail skrives ind i DB Cargo Danmark Services

DB Cargo Danmark Services er oprettet i 2005. DB Schenker Rail er oprettet i 2007. Pt. er førstnævnte den mest udbyggede. Dog har sidstnævnte flere kilder, som skal skrives med over. Jeg har netop omdøbt førstnævnte, da virksomheden skiftede navn i marts 2016. Jeg foreslår derfor Symbol merge vote.svg Sammenskriv med artiklen DB Cargo Danmark Services. --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 3. jun 2016, 22:18 (CEST)

 • Ja, Symbol merge vote.svg Sammenskriv, det virker logisk. --Honymand (diskussion) 10. jun 2016, 08:38 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv. Det kunne såvidt jeg kan se bare være blevet gjort. Sechinsic (diskussion) 10. jun 2016, 17:49 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - selvom det er lidt forvirrende med de forskellige navne. Det bør nok være Bruger:Morten Haagensen, der foretager sammenskrivningen, fordi du/han lader til at være mere inde i emnet.--Weblars (diskussion) 26. jun 2016, 21:59 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Det virker lidt bagvendt at skrive artiklen om det europæiske moderselskab ind i artiklen om det danske datterselskab, så bør det ikke være den anden vej rundt? I øvrigt har DB Schenker Rail skiftet navn til DB Cargo, jf. den tyske artikel. --SorenRK (diskussion) 8. jul 2016, 12:22 (CEST)
Ja, det har du vist ret i, det vil sige sammenskrivning den anden vej rundt eller måske slet ingen sammenskrivnig, for at det hele ikke bliver for forvirrende? DB Schenker Rail skal vel flyttes til DB Cargo. Vi må lige se om der kommer en kommentar fra Bruger:Morten Haagensen eller andre.--Weblars (diskussion) 9. jul 2016, 10:00 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Der er sket en sammenblanding af 2 selskaber. Status er:
 • DB Cargo Danmark Services er helejer datterselskab af Deutsche Bahn AG - det er et salgsselskab - bør være del af en DB Cargo-artiklen. Mere er ikke i den.
 • DB Cargo Scandinavia ejers af Deutsche Bahn AG (51%) og Green Cargo (49%). Her er alle lokomotiver og personale på terminalerne - den er mest interessant.
Det kunne være at vi skal rydde op i det som det første. DB Cargo Danmark Services er blevet omdøbt forkert - den skal hedde DB Cargo Scandinavia
Spørgsmålet er om DB Cargo Scandinavia skal være en selvstædig artikel, når ejerforhold er anderledes end moderselskaberne. --Steen Th (diskussion) 18. jul 2016, 12:11 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Ok, så "DB Schenker Rail Scandinavia" der blev omdøbt til DB Cargo Danmark Services i juni skulle have heddet DB Cargo Scandinavia, og DB Schenker Rail skal hedde DB Cargo. Efter disse to flytninger skal "DB Cargo Danmark Services" være en omdirigeringsside, der går til DB Cargo i stedet for til DB Cargo Scandinavia. Forhåbentlig er det rigtigt forstået. Jeg synes ligesom bruger Sten, at vi skal have styr på disse navne, inden vi tager stilling til sammenskrivningsforslaget, der vel efterhånden har mistet sin betydning. Jeg har derfor overstreget min tilslutning til det.--Weblars (diskussion) 20. jul 2016, 15:16 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke - Nu er de to artikler flyttet, de hedder DB Cargo Scandinavia og DB Cargo. Jeg synes ikke de skal sammenskrives, fordi DB Cargo Scandinavia ikke blot er et datterselskab til DB Cargo, men er et joint venture med Green Cargo. Desuden mener jeg ikke at DB Cargo Danmark Services skal omdirigeres til DB Cargo, fordi det er salgsselskab for DB Cargo Scandinavia (se DB Cargo i Danmark). Med hensyn til de mange navneskift så se "Historiske stamdata" i cvr-registret for DB Cargo SCANDINAVIA A/S og DB Cargo DANMARK SERVICES AS.--Weblars (diskussion) 16. aug 2016, 19:02 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke Mener det er okay at det er to artikler. --Kjeldjoh (diskussion) 1. mar 2017, 08:16 (CET)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral Jeg ville personligt ikke vælge at sammenskrive, men jeg vil heller ikke protestere. Jeg vil dog påpege, at datterselskaberne på dewiki nogen gange har egne artikler. --Inc (diskussion) 24. okt 2017, 18:09 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke - En sammenskrevet artikel ville have en skæv vægtlægning på DB Cargos danske/skandinaviske aktiviteter.--Nikolaj (diskussion) 25. okt 2017, 18:17 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Tre for, tre imod sammenskrivning, dermed ikke koncensus, så artiklerne sammenskrives ikke.
--Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. nov 2017, 10:19 (CET)