Dampskibsselskabet Torm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dampskibsselskabet Torm (NASDAQ OMXTORM) er en af verdens største transportører af raffinerede olieprodukter, ligesom selskabet også transporterer tørlast.

Rederiet er grundlagt i 1889 af Ditlev Torm og Christian Schmigelow og ejer i dag omkring 100 moderne skibe, de fleste af dem i et poolsamarbejde. Selskabet opererer i hele verden, og har hovedkontor i Hellerup nord for København. Selskabet er noteret på Nasdaq OMX Copenhagen og på NASDAQ i New York. Torm omsætter for 1121 millioner USD (2012). En af selskabets storaktionærer er græske Gabriel Panayotides.

Adm. direktør er fra 1. april 2010 Jakob Meldgaard, der afløste Mikael Skov der midlertidig overtog stilingen efter Klaus Kjærulff, der blev afskediget.

Dampskibsselskabet Torm foretog omkring 2002 opkøb af en større aktiepost i Dampskibsselskabet Norden med henblik på et opkøb af konkurrenten. Det lykkedes imidlertid ikke at opnå aktiemajoriteten i D/S Norden, hvorfor Torm i 2006 afhændede aktierne til anden side. I forbindelse hermed realiserede Torm en gevinst på omkring to milliarder kroner.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Søfart Stub
Denne artikel om søfart er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
skibe og selskaber
Dansk Stub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.