DanWatch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Danwatch
Danwatch logo.jpg
Type Internetmedie
Grundlagt 2007
Redaktør Louise Voller
Hovedkontor København

DanWatch er et uafhængigt medie og researchcenter, der publicerer undersøgende journalistik i offentlighedens interesse. DanWatch er stiftet i 2007 af Forbrugerrådet, WWF Verdensnaturfonden, Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp og Solhvervfonden v. Knud Foldschack. Danwatch administreres af en fond, og er uafhængig af politiske, statslige eller private interesser.

Danwatch udgiver journalistiske undersøgelser om krænkelser af menneskerettigheder og miljø inden for seks forskellige fokusområder, og med et særligt fokus på udviklingslande og vækstøknomier.

Organisationens formål[redigér | redigér wikikode]

  • "Gennem undersøgende journalistik belyser og dokumenterer vi problemstillinger i forhold til staters, investorers og virksomheders aktiviteter og samfundsansvar over for til udviklingslande og vækstøkonomier med et særligt fokus på CSR, menneskerettigheder, miljø og konfliktområder i et globalt perspektiv"[1]

Undersøgelser[redigér | redigér wikikode]

I 2015 har Danwatch udgivet undersøgelser om menneskerettighedskrænkelser i produktionen af palmeolie, IT-servere, og tøj samt udgivet opsamlingsrapporten "Forretning på forbudt land VI". Disse undersøgelser har været viderebragt i internationale såvel som danske medier, blandt andet the Guardian, Danmarks Radio, Information og the National.

Journalistiske priser[redigér | redigér wikikode]

I 2015 vandt Danwatch Timbuktu-prisen, der er den største danske pris for kritisk udviklingsjournalistik. Med prisen følger et arbejdslegat, der skal bidrage til at undersøge danske virksomheders rolle i den globale våbenindustri[2][3]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]