DanWatch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

DanWatch er en organisation, oprettet af forbrugerrådet den 21. november 2007, hvis primære formål at sætte fokus på udnyttelse af arbejdskraft og naturressourcer i udlandet.

Organisationen administreres af en fond og er uafhængig af politiske, statslige eller private interesser.

Organisationens formål[redigér | redigér wikikode]

  • At udføre og/eller vejlede undersøgelser og kampagner, der kan danne grundlag for, at disse problematikker belyses bredt, og derved giver den danske forbruger mulighed for at agere aktivt i forhold til globaliseringen af handel med ressourcer og arbejdskraft.
  • At fungere som uafhængigt researchcenter/medie med fokus på menneskerettigheder, miljø, konflikter og korruption i globalt perspektiv og derved sørge for at disse områder sikres en vedvarende prioritering i det samlede danske – og internationale – mediebillede.

DanWatch er stiftet af Forbrugerrådet, WWF Verdensnaturfonden, Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp og Solhvervfonden v. Knud Foldschack.

Initiativet og forarbejdet til at etablere en virksomhedsvagthund i Danmark blevet taget af DanWatch's første direktør biolog Søren Ring og DanWatch's første redaktør journalist Benjamin Holst i efteråret 2006 og parallelt opstod ideen i Forbrugerrådet.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]