Danmarks Miljøundersøgelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Danmarks Miljøundersøgelser, Aarhus Universitet (DMU) var en dansk forskningsinstitution, der beskæftigede sig med det ydre miljø, det vil sige vand, jord, luft, natur mv.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Før 1. januar 2007 hørte DMU til Miljøministeriet, men med universitetsreformen blev det en del af Aarhus Universitet. Den 1. juli 2011 blev DMU nedlagt og opgaverne fordelt på tre enheder: DCE Nationalt Center for Miljø og Energi samt opgaver fordelt til Institut for Bioscience og Institut for Miljøvidenskab, alle ved Aarhus Universitet.[1][2] DCE udfører den faglige rådgivning, overvågning af natur og miljø samt anvendt og strategisk forskning.

Opgaver[redigér | redigér wikikode]

DMU’s formål var at fremskaffe et fagligt og videnskabeligt grundlag for de beslutninger om miljø og natur, der skal træffes af regering og Folketing, af ministerier, regioner og kommuner, og i den øvrige del af samfundet og i EU.

Derimod havde DMU ikke til opgave at iværksætte love og regler, og i stedet indsamler, bearbejder og vurderer man oplysninger om naturen og miljøet, sådan at denne viden kan bruges som baggrund for uafhængig, faglig rådgivning af beslutningstagere og administratorer.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Danmarks miljøundersøgelser er nedlagt
  2. ^ DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi: Om DCE

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]