Dansk Støberimuseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dansk Støberimuseum
Generelle informationer
Type Teknisk museum og kulturhistorie
Adresse Holgersgade 3B, 7900 Nykøbing Mors
Eksterne henvisninger
StøberimuseetMuseum Mors' hjemmeside

Dansk Støberimuseum eller blot Støberimuseet er et specialmuseum for industrihistorie, jernstøberi og støbegods beliggende i Nykøbing Mors. Museet indeholder blandt andet en samling af brændeovne, som illustrerer designets udvikling. Museet viser Morsø Jernstøberis 150 årige historie, og er beliggende i det gamle jernstøberi i Nykøbing Mors. Museet har udstilling af de værktøjer, der blev brugt i produktion, støberiets produkter og billedemateriale, der illustrerer historien. Herudover illustrerer museets udstillinger arbejdsforholdene i det gamle jernstøberi. Samlingen er den største af sin art i Danmark.[kilde mangler]

Museet drives af Morslands Historiske Museum.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MuseumSpire
Denne artikel relateret til museer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 56°47′51″N 8°51′42″Ø / 56.7974°N 8.8617°Ø / 56.7974; 8.8617