Diskussion:Afgift

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Faktisk er det ikke helt korrekt at en afgift er en skat, som det netop er tilføjet. Beskatning er statslige indgreb i borgernes disponible indkomst, og denne opdeles i skatter og afgifter. Direkte beskatning lægges på indkomsterne, mens indirekte beskatning lægges på varer og tjenesteydelser. Afgifter er en del af den indirekte beskatning, den anden typiske del er gebyrer. Det kan måske skærpes i artiklen---Ramloser (diskussion) 5. jul 2018, 22:46 (CEST)

Helt enig med Ramloser i, at artiklen kan forbedres. Grundlovens § 43 siger, at man ikke må pålægge skatter uden ved lov. Dette omfatter også afgifter. Problemet er, at begreberne skat, afgift og gebyr nogle gange bruges lidt i flæng. Men som du skriver, så kan skatter deles op i de direkte skatter og de indirekte skatter. Og de indirekte skatter omfatter bl.a. "afgifter". Hvis en afgift dækker et bestemt formål, så betragtes den ikke som en skat efter grundlovens § 43. Jeg har ingen god idé til hvordan vi gør det smart. Vi skal jo også passe på, at det ikke bliver en artikel kun om danske forhold. --MGA73 (diskussion) 10. jul 2018, 11:16 (CEST)
I mine øjne er afgifter og indirekte skatter synonymer - og dermed også en delmængde af skatter, som det p.t. også fremgår af sidstnævnte artikel, og af kategorien Afgifter, som er en underkategori under kategorien Skat. Økonom (diskussion) 10. jul 2018, 11:51 (CEST)