Diskussion:BDSM

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

BDSM tekst fejlagtigt i fare for at blive fjernet[rediger kildetekst]

En del af teksten - forfattet af en anden bruger - er stadig i fare for at blive fjernet af admins. Begrundelsen var ... tekst kopi blev set på websiden Swingland.dk/bdsm.

Teksten blev vurderet til at være uretmæssigt kopieret fra Swinglands webside, som artikel indhold til Wikipedia. Ved afsendelse af mails til både Wiki og Swingland gik jeg i gang med en undersøgelse af sagen, da jeg undrede mig over at en Swingerklub havde en så omfattende og detaljeret beskrivelse af en specifik seksualitet.

Ved sagens opklaring fik jeg besked fra Swingland at de havde modtaget teksten fra et medlem, og havde gjort den til sin egen. Swingland havde derfor brudt Copyright som retteligt tilhørte Wikipedia.

Swingland har nu slettet siden, så Wikipedia igen har status som oprindelses kilde og tekstens originalitet.

Wiki var (og er stadig) i fare for at fjerne/slette artikel indhold som oprindeligt tilhører Wiki selv. Formodningen om uretmæssig kopiering blev ikke undersøgt af Wiki, selv om admin påstår sig 'inklusionist'.

Jeg har tilskrevet info-da@wikimedia.org - men har på intet tidspunkt modtaget response.

Siden står derfor stadig markeret som en kopi af Swinglands tekst. Denne oplysning og advarsel må gerne fjernes, dels da linket til Swingland faktisk fungerer som glimrende reklame, og dels da der ikke er brud på Copyright.

Det vil være et omstændeligt arbejde hvis side og tekst skal gen-forklares.

Mvh (Skrev WinterDF46 (diskussion • bidrag) 14. jan 2016. Husk at signere dine indlæg.)

  • De må sådan set gerne bruge teksten, hvis den oprindeligt er en wikitekst, det skal bare være under CC BY-SA 3.0-licensen, og med kildeangivelse. - Nico (diskussion) 14. jan 2016, 23:27 (CET)


Artiklen fremstår skrivende stund overvejende udokumenteret, hvilket er en stor skam. Brødteksten skal derfor forsynes med kilder for at kunne verificere indholdet af artiklen. Desuden kan artiklen på nuværende tidspunkt ikke tåle flere udokumentede udsagn. Læs venligst Wipipedias norm for kildeangivelse: https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Kildeangivelser

Mvh. --Kontoreg(Henvendelse) 11. jul 2018, 11:57 (CEST)

Deletion af tilføjelser under bdsm.[rediger kildetekst]

Disse fjernelser grænser til det utroligt ignorante.

Jeg er mangeårig udøver af bdsm (åbnet for præferencen i 1998) og ser nyligt mine tilføjelser fjernet. Hvordan kan det tolkes at der er udokumenterede 'påstande' som der skrives i begrundelsen for fjernelserne ?

Eksempelvis har jeg under rekvisitter beskrevet at udøvere af dysisk dominans eksempelvis er bruger af piske, tawse, klemmer etc ... samt fikserings rekvisitter.

Det er ikke bare almindeligt forekommende, men overvejende forkommende at disse udøvere bruger den type redskaber. Det er også almindelig viden - og faktuelt ... så hvordan kan det tolkes som påstande?

Der er også dyb forskel på om man udøver mental eller fysisk dominans og underkastelse. Dette er ligeledes faktuelt og udøvet inden for bdsm verdenen.

Og Kontoreg beskriver sig som inklusionist. Det modsatte er tilfældet idet jeg kunne have dokumenteret mine tilføjelser, var jeg blevet tilskrevet. Fordi Kontoreg måske ikke er bdsm udøver, kan det vel næppe være meningen med wiki at kun det offentlige og overfladiske kendskab og forståelse af bdsm skal være fremherskende ?

Det er åbenbart nemmere bare at slette i stedet for kort at gøre sig den ulejlighed at tilskrive mig om tilføjelser at forlange dokumentation.

Sletningerne gør Wiki til et forløjet opslagsværk da åbenbart kun den alment forekommende forståelse, tolking og viden om begreber eller fakta skal gøre sig gældende.

Hvorfor detaljerede fakta, som er tilføjet ud fra konkret viden og udøvelse - som det foregår blandt bdsm udøvere, skal fjernes, kan undre mig.

Skal læserne kunne danne sig en overordnet indsigt om bdsm kan det vel næppe være sundt KUN at oplyse om hvad den kollektive bevidsthed omfatter ? (Skrev WinterDF46 (diskussion • bidrag) 11. jul 2018, 12:49. Husk at signere dine indlæg.)

Ovenstående af WinterDF46 er blevet kopieret fra diskusionsiden tilhørende Kontoreg, eftersom diskusionen vurderes til at have almen interesse for brugerne af Wikipedia, når sagen drejer sig om anvendelse af kildemateriale eller ej. --Kontoreg(Henvendelse) 11. jul 2018, 15:01 (CEST)

@WinterDF46. Du refererer til følgende tilbagestilling: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=BDSM&type=revision&diff=9598492&oldid=9598427 Som udgangspunkt har artiklen BDSM sin berettelse som emne. Min motivation i denne sammenhæng er at bidrage til kvaliteten af artiklens indhold. Kvalitet følger det anvendte kildemateriale. Hvis vi begge har intentioner om at højne artiklens kvalitet, bør vi koncentrere os om, at tilknytte artiklens brødtekst med kildehenvisninger. I denne forbindelse ville det være seriøst med henvisninger til litteratur, gerne studier omkring emnet. Henvisninger til hjemmesider der udmærker sig som foreninger/klubber, bør være sekundært efter min mening, eftersom disse henvisninger ofte er præget af holdninger, der som bekendt er af normativt karakter. Jeg har på intet tidspunkt angrebet eller anfægtet din personlighed eller kompetencer til at redigere i Wikipedia. Jeg har alene opponeret mod din manglende kildeanvendelse. Eftersom artiklen i skrivende stund er mangelfuld vedrørende brug af kilder, har jeg gjort mig til talsmand for, at der må være en grænse for yderligere oplysninger uden kilderhenvisninger. I øvrigt har vi en norm på området, der regulere brug af kilder samt mangel på samme. --Kontoreg(Henvendelse) 11. jul 2018, 15:34 (CEST)

Som tillæg kan jeg tilføje, at jeg hjælper gerne med det tekniske omkring indsættelse af kilder i teksten, såfremt der er behov for dette. --Kontoreg(Henvendelse) 11. jul 2018, 15:41 (CEST)

Er det encyklopædisk med en liste over BDSM-klubber i Danmark ?[rediger kildetekst]

Artiklen indeholder nu en liste over nogle BDSM-klubber i Danmark. Afsnittet fremstår i min optik blot reklamerende og uden encyklopædisk relevans. Er der ikke begrundede protester, der beskriver relevansen af afsnittet, vil jeg slette dette. --Pugilist (diskussion) 26. nov 2020, 08:28 (CET)