Diskussion:Boerboel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Copyvio[redigér wikikode]

Sætningen "Boerboelen er en stor stærk hund. Den er velproportioneret med veludviklede muskler, og smidige bevægelser. Hanhunden er udpræget maskulin og tæver mere feminine." er taget direkte herfra: http://www.hunderacer.info/hunderacer/boerboel/. Andre sætninger bærer også tydeligt præg af at komme fra siden. Generelt kunne artiklen (samt utallige andre hundeartikler) trænge til nogle sproglige forbedringer, da jeg ikke mener at formuleringer som "Boerboel er ikke velegnet til førstegangsejere, da den er tilbøjelig til at dominere ejeren" bør indgå på wikipedia. Det er ikke et opslagsværk for folk, der vil købe hund. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2014, 20:32 (CEST)

Vedrørende sætningen: "Boerboel er ikke velegnet til førstegangsejere, da den er tilbøjelig til at dominere ejeren". Denne oplysning er meget vigtig, eftersom der i infoboksen indgår information, om hvem hunderacen egner sig til. Sætningen beskriver således, hvorfor hunderacen kun egner sig til erfarne hundeejere. Oplysningen er understøttet af kilde. --Kontoreg(Henvendelse) 30. maj 2014, 20:50 (CEST)
Vedrørende copyright. Det er vel i orden med "sammenfald" af enkelte sætninger, blot kilden krediteres med kildehenvisning. Jeg medgiver, at artiklen ikke bliver dårligere af en omformulering, hvor ønsket om mere neutrale kilder kommer i anvendelse. --Kontoreg(Henvendelse) 30. maj 2014, 21:08 (CEST)
Jeg havde ikke set, at det indgik i infoboksen, så den kommentar kan du godt se bort fra. Jeg mener dog heller ikke, at det høre til i infoboksen, for hvorfor så ikke indføre det i bokse til katte, heste, hamstere, slanger og potteplanter. Den diskussion vil jeg tage på skabelonens diskussionsside. Hvad angår det direkte citat, mener jeg ikke det er videre encyklopædisk formuleret, så "sammenfaldet" virker mere som om det er kopieret direkte. Som minimum bør kilden i hvert fald nævnes efter sætningen, da det jo er derfra udsagnet stammer. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2014, 21:21 (CEST)
Jeg støtter dig i, at informationen er uhensigtsmæssigt i infoboksen. Vedrørende sætningen "Boerboel er ikke velegnet til førstegangsejere, da den er tilbøjelig til at dominere ejeren", så mener jeg, at kilden er i orden og kommer umiddelbart efter sætningen - bortset fra dette så tror jeg ikke, at vi kan blive uenige. --Kontoreg(Henvendelse) 30. maj 2014, 22:11 (CEST)
Jeg ville måske formulere det lidt anderledes, så der stod noget i retning af, at siden dogresources anbefaler ikke hunden til førstegangs hundeejere. Som det står nu, så virker det meget definitivt. Din sætning med dobbeltbenægtelse til sidst er jeg lidt forvirret over. Mener du, at vi er enige udover sætningen med hundeejere? Toxophilus (diskussion) 30. maj 2014, 22:54 (CEST)
hvordan vil du ellers oversætte dette ?? altså det stykke du mener er en kopi fra en anden side.
  • General appearance - The Boerboel is a large dog. The Boerboel has prominent and well-developed musculature over the entire body with buoyant movement – an impressive and imposing figure of strength. Males are distinctly masculine, whilst bitches are clearly feminine. The ideal size of a male dog is 66cm – lower than 60cm is unacceptable. The ideal height of a bitch is 61cm – lower than 55cm is unacceptable. SA Boerboel Breeders Association Constitution - racestandarten ---Zoizit (diskussion) 30. maj 2014, 23:29 (CEST)
For at være forklarende foretrækker jeg noget i retning af: "Hjemmesiden Dogresources fraråder hunderacen til førstegangs hundeejere, fordi racen er tilbøjelig til at dominere ejeren."
Jeg kunne tænke mig at gengivelsen til vores artikel bliver noget i retning af: "Boerboel er en stor hund, der har en muskuløs krop. Den ideelle størrelse for en han er 66 cm, mens højde mindre end 60 cm er uacceptabelt. Tævens ideelle størrelse er 61 cm, mens højde mindre end 55 cm er uacceptabelt." --Kontoreg(Henvendelse) 30. maj 2014, 23:45 (CEST)
Nu ved jeg ikke så meget om hunderacer og avlsarbejde, men jeg ville nok formulere det lidt anderledes. Hvad sker der, hvis en voksen hanhund kun er 59 cm? Jeg ville nok formulere det som at hanner vejer mellem XX-YY og måler 60-66 cm, mens hunderne vejer omkring XX, og måler 56-61. På den måde, er det klart og tydeligt hvor store de er, og der ingen uklare formuleringer. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2014, 23:52 (CEST)
Det skal ikke skille os ad. --Kontoreg(Henvendelse) 30. maj 2014, 23:54 (CEST)
vel der sker ikke noget hvis en voksen hanhund kun er 59 cm, kun når det kommer til avl.
racehunde, har en racestandart de skal opfylde for at de må avls på eller rettet hvis man vil have stambogsført sine hvalpe, udover racestandarten, skal de også opnår en placering på en udstilling, så at sige et bevis på de opfylder racestandarten, nogle racer skal udover dette også opfylde andre krav før de må bruges i avl, for eksempel skal border collie, opfylde HD-krav(Hoftedysplasi), for hanhunde Kryptorchid attest (normale testikler), så der er en masse at tage hensyn til. ---Zoizit (diskussion) 31. maj 2014, 00:39 (CEST)