Diskussion:Brasilien

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Brasilien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Brasilien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Brasilien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Brasilien er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Brasilien har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 32, 2023.

Huskeliste for Brasilien: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Udvid introen. Den er meget kort for den lange omfattende artikel. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 18:02 (CEST)
  • Klima: kunne man vise en oversigt over gennemsnitstemperatur og -nedbør ud forskellige udvalgte byer? Det giver jo ikke mening at gøre for hele landet, når det nu er så stort. Med tiden ville artiklen Brasiliens klima også være god at få oprettet. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 18:02 (CEST)
  • Udvid historieafsnittet. Selvom der er en selvstændig artikel, er det et meget kort afsnit. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 18:02 (CEST)
  • Kilder i afsnittet "Politik". Smid også afsnittet om militær ind her. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 18:02 (CEST)
  • Undervisning: kilder og wikilinks. Der må også kunne skrives lidt om de største/vigtigste universiteter. Der må også gerne stå mere om forskellen på offentlige og private universiteter.
  • Økonomi: der må kunne skrives noget om turisme samt mere om landet som olieproducent. Det er ligeledes et af de få lande i verden, som har en stor produktion af biobrændstof. Opdel eventuelt afsnittet med underoverskrifter, ligesom det er gjort på en:wiki. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 18:02 (CEST)
  • Infrastruktur: Udvid afsnittet om vejnettet. Hvor er motorvejen, hvor mange benytter dem, og hvad er kvaliteten af det øvrige vejnet? Et par linjer om de største lufthavne. Hvor mange fly afgår indenrigs og udenrigs? Hvad med forsyning, sanitet og hospitalsvæsen? Hvor får landet vand fra, hvor bliver affaldet af, og hvad med de største/vigtigste hospitaler? Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 18:02 (CEST)
  • Kultur: Her burde være masser mere at skrive. På en:wiki findes selvstændige artikler om kultur, Brasiliens musik, litteratur, køkken og Sport i Brasilien. Der burde være masser at skrive om. Det er en stolt fodboldnation, og karnevalet i Rio er verdensberømt. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 18:02 (CEST)

Er stater den korrekte betegnelse for de brasilienske enheder? DSDE skriver delstater. Isfisk 23. mar 2005 kl. 14:49 (CET)

Man sætter vel egentlig blot "del" foran "stat", for at fortælle at der ikke er tale om føderationen Brasilien, men en/flere af de stater, som indgår i føderationen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 24. mar 2005 kl. 14:54 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Coat_of_Brasil.png:

Megapixie satte slettemarkør Template deletion requestTemplate:PD-BrazilGov: Template deletion.(diff); Images:

Megapixie satte slettemarkør Template deletion requestTemplate:PD-BrazilGov: Template deletion.(diff); Images:

-- CommonsTicker 1. feb 2007 kl. 07:13 (CET)