Spring til indhold

Diskussion:Den Danske Frimurerorden/Arkiv 3

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Diskussion:Den Danske Frimurerorden.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

Fjern unødvendig ritual relateret indhold[rediger kildetekst]

Den Danske Frimurerorden indelholder meget ritual relateret indhold som er ejet af Den Danske Frimurer Orden. Udover copyright, offentilgørelse af disse ritual relaterede beskrivelser er problematisk, fordi man ødelegger oplevelsen til enhver som vil lade sig optage i Ordenen. Derudover, det bringer ingen relevant information til en som ikke er medlem. Jeg foreslår at fjerne: - detalieret ritual beskrivelse - løsen og ord (Skrev Norbih (diskussion • bidrag) 19. jan 2020, 16:35. Husk at signere dine indlæg.)

Det har været diskuteret tidligere, se diskussionen under arkiv2. Den tidligere diskussion viste, at der vist ikke var stemning for at efterkomme ordenens ønsker. Jeg kan se, at ordenen hyrede en advokat til at tale sin sag. Det kom der tilsyneladende ikke noget ud af, hvorfor jeg formoder, at den hævdede ophavsret til ritualerne ikke er en realitet. Der er vist heller ikke ophavsret til folkekirkens liturgi. --Pugilist (diskussion) 19. jan 2020, 17:00 (CET)
Det drejer sig ikke om hvad institutionen har krævet, det drejer sig Wikipeda brugerne. Hvis de ville lade sig optage, de vil have deres oplævelse ødelagt. Det er en slags "spoiler". Derfor skal detaileret ritual fjernes. (Skrev Norbih (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Det er vel blot at indsætte en {{Spoiler}} i teksten, der advarer om, at ritualerne oplyses ? Det er det vi gør i artikler om film, romaner m.v., hvor handlingen afsløres. Det er rimeligt at tage hensyn til dem, der gerne vil optages i ordenen, men det udelukker ikke, at der tillige tages hensyn til dem, der godt kunne tænke sig at vide, hvad det går ud på (uden at have noget ønske om at deltage i ritualet). --Pugilist (diskussion) 19. jan 2020, 17:22 (CET)
En "Spoiler alert" er det mindste man kunne gøre, men efter min mening ikke nok. Jeg tror at man kunne beskrive hvad det foregår uden at give detalieret indhold, som alligevel ikke giver mening hvis man ikke kender konteksten. Lad os hellere forbedre artiklen på et konstruktivt måde, og omskrive beskrivelsen af hvad det foregår under et logemøde. Alle vil få noget ud af det. --Norbih (diskussion) 19. jan 2020, 17:35 (CET)
En spoiler kunne evt. bruges, men mere synes jeg ikke, at vi skal gøre ud af det. Hvis man har en hemmelig klub med nogle optagelsesritualer, så er det klubbens eget problem, hvis det bliver offentligt tilgængelige, og ikke noget vi bør tage os af. At det "ødelægger oplevelsen" er jeg så rasende immun overfor. Så må de lade være at læse artiklen. Hvis man læser en artikel om en bog, film eller lignende vil der også være et opsummering af plottet, hvilket typisk vil stå i et afsnit kaldet handling eller plot. Så må man lade være med at læse det afsnit, og det samme gælder i denne artikel. Som Pugilist ganske rigtigt skriver, så kan der være folk, som ønsker at blive klogere på emnet, og det er dem som vi skal tage hensyn til i denne sag efter min mening. Toxophilus (diskussion) 19. jan 2020, 18:10 (CET)
Enig med dig Toxophilus - vi skal tage hensyn til folk som ønsker at blive klogere på emnet. Netop derfor skal vi forbedre artiklen. Lad mig illustrere det på følgende måde: Hvis man skulle skrive en artikel om fodbold, hvad er bedre: A. At beskrive at det er et holdspil, med to hold, to mål, en rund bold osv., eller B. At skrive transript-en for kommentarerne fra den sidste OB - FCK spil? Det er så meget her som ikke give mening, hvad er ord, hvad er løsen, hvad skal det bruges til? Jeg mener at en overordnet beskrivelse af hvad det foregår er langt bedre. --Norbih (diskussion) 19. jan 2020, 18:40 (CET)
Fodboldeksemplet er vist ikke en helt parallelt med den problemstilling, der diskuteres her. --Pugilist (diskussion) 19. jan 2020, 20:21 (CET)
Pugilist - hvorfor ikke? Når du læser artiklen, forstår du hvad det foregår i logen? Jeg ser en samling af forskellige mystiske ord, og nogen uddrag af dialog, men hvad det egentlig sker står det ikke beskrevet. Jeg har læst om frimureri i over 25 år, og kan citere mere troværdige kilder en en enkelt norsk exposee. Jeg vil gerne høre jeres svar på følgende spørgsmål: Er i enige at artiken kan forbedres? Og kan det gøres på sådan en måde at alle kan forstå budskabet, samtidig at man ikke afslører noget som tilhører egentlig frimurerordenen? --Norbih (diskussion) 19. jan 2020, 20:50 (CET)
Jeg har tidligere argumenteret for at tilføje {{Spoiler}}, se Diskussion:Frimureri/Arkiv 3. Det var der ikke stemning for på det tidspunkt, men måske det har ændret sig.--Kjeldjoh (diskussion) 20. jan 2020, 08:07 (CET)
Hej Kjeldjoh, tak for din kommentar. Jeg har læst arkivet. Desværre manglede en del argumenter om hvorfor man skulle tilføje en "Spoiler alert". Jeg kan se at flere i tråden er positive over en {{Spoiler}} - lad os gøre det. Derudover, jeg vil prøve at forfatte i weekenden en bedre beskrivelse af graderne og vil gerne høre jeres mening.(Skrev Norbih (diskussion • bidrag) 20. jan 2020, 20:00‎. Husk at signere dine indlæg.)