Diskussion:Det Carolingske Rige

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Stavemåde[redigér wikikode]

Når artiklen om dynastiet hedder karolingerne, burde artiklen om riget så ikke også staves med K? Jeg ville desuden tro, at det skulle C/Karolingiske, men det er et andet spørgsmål. Vh. SorenRK (diskussion) 28. nov 2017, 14:35 (CET)

Hmm.. Ja det kan der være noget om. Det kan meget vel være, at det staves med K. Jeg var usikker på stavemåden, da jeg oprettede artiklen, så jeg er også åben for at flytte den. Tror også at i'et vil være en god ide :-) Mvh. Toxophilus (diskussion) 28. nov 2017, 15:02 (CET)

Sprogret[redigér wikikode]

Mindre autonome dele er en uheldig formulering. …, der eksisterede - er en uheldig formulering. Det går på Vesteuropa. Jeg er glad for, at mine korrektioner ikke medfører blokering, fordi jeg ikke vil lytte :-)188.179.123.130 10. sep 2020, 21:25 (CEST)

Dine korrektioner medfører ikke blokering. Dine hidtidige blokering har været forårsaget af en manglende evne til at lytte til gode råd. Konkret om dine rettelser i denne artiker er enkelte af disse tilbageført, da de ikke var forbedringer, men gjorde teksten mere upærcis. At ændre fra "mindre" til "små" er ikke en forbedring. At riget blev opdelt i "mindre kongeriger" er et korrekt udsagn, men en oplysning om at det blev opdelt i "små kongerige" er upræcis. Hvornår er et kongerige småt? At de var "mindre" er korrekt, da kongerigerne var mindre end det oprindelige. Jeg er enig i, at " .., der eksisterede .." teknisk set kan være tvetydigt, men det kan ikke misforstås, og dit alternativ er klumpet sprog i staccato-stil. --Pugilist (diskussion) 11. sep 2020, 08:32 (CEST)