Diskussion:Det danske kongehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Det hedder "Det danske Kongehus" - altså skal kongehus staves med stort K. Jeg har selv skrevet og spurgt hoffet! --Christophersen 8. jun 2009, 12:17 (CEST)

Det er muligt at det kan betragtes som et proprium. Men jeg vil antage at det også kan opfattes som et appellativ jf. retskrivningsreglerne § 12.13.a, og det vil jeg foretrække at gøre. Sprognævnet ville have været bedre at spørge end hoffet. Byrial 8. jun 2009, 13:04 (CEST)
Hvis man kigger under proprium - så passer det meget godt med stort - og seriøst - jeg har rent faktisk skrevet til hoffet. Men jeg må indrømme at jeg bliver i tvivl - for mange steder står det med småt - og så står ordet "Kongehuset" med stort inden midt i en sætning. Er der nogle der har gode kontakter inde hos sprognævnet?--Christophersen 8. jun 2009, 23:58 (CEST)
Jeg har nu flyttet artiklen tilbage. Hoffet er sådan set ikke dem, der bestemmer om vi andre benytter et proprium eller et appellativ. --Palnatoke 30. jun 2009, 16:20 (CEST)

Udgifter?[redigér wikikode]

Det kunne være rigtigt godt med noget information omkring hvad kongehuset koster. Både apanage, vedligehold af bygninger, osv.

213.165.179.229 11. sep 2011, 13:07 (CEST)

Rosenborg-grenen mangler[redigér wikikode]

Der mangler noget: en stor del af Rosenborg-grenen regnes tillige til den kongelige familie, som man kan se på heffets hjemmeside: http://kongehuset.dk/Menu/nyheder/gasteliste-ved-festforestilling-i-drs-koncerthus Man burde så tillige skrive det her. Danmark2011 (diskussion) 17. nov 2013, 23:01 (CET)

Der bør i det mindste redegøres for at "den kongelige familie" kan have en bredere betydning end den, som kan udledes af http://kongehuset.dk/Den-kongelige-familie, men om en overskrift til et mere eller mindre tilfældigt arrangement er en troværdig kilde til størrelsen af "den kongelige familie", ved jeg ikke. --Palnatoke (diskussion) 18. nov 2013, 00:15 (CET)