Diskussion:Folkeafstemningen om Storbritanniens EU-medlemskab 2016

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

@Rmir2:@PHansen:@EileenSanda: Jeg synes, vi bliver nødt til at gennemgå artiklen og rette den tilsvarende den engelske, der benyttes ikke ja/nej men forbliv/forlad. Det var ikke en ja/nej afstemning. På samme måde har de på en wiki valgt gul/blå istedet for rød/grøn se her. Vi bør således rette farverne i afsnittet "Oversigt over landsomfattende meningsmålinger" og afsnittet "Resultatet", og hvis vi kan, teksten og farverne i infoboksen. mvh Per (PerV) (diskussion) 24. jun 2016, 11:21 (CEST)

Helt enig. Jeg kopierede det meste af artiklen fra norsk, fordi jeg forudså nødvendigheden af en ordentlig artikel i forbindelse med afstemningen frem for den stub, der var tidligere. Men naturligvis kan og bør den rettes yderligere til. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. jun 2016, 11:29 (CEST)
@Rmir2: Så lad os arbejde sammen om at få det gjort, jeg tager afsnittet om "Oversigt over landsomfattende meningsmålinger", så kan du senere kopiere farverne derfra. Jeg kan ikke finde ud af infoboksen, så der må vi nok engang fri til @PHansen:og @EileenSanda:.
PS: Kortet i afsnittet "Resultatet" er vist kort over valgdeltagelsen? mvh Per (PerV) (diskussion) 24. jun 2016, 11:34 (CEST)
Nej, det er et kort over andelen af "forbliv"-stemmer, hvilket ses af legenden. hilsen Rmir2 (diskussion) 24. jun 2016, 11:37 (CEST)
I den engelske artikel har de brugt en særlig infoboks, en:Template:Infobox EU referendum hvor man selv kan vælge tekst for "Ja" og "Nej", f.eks. "Forbliv" og "Forlad". Jeg har oprettet infoboksen på færøsk Wikipedia, men med de engelske parametre, det som vises i artiklen er dog alt på færøsk. Får jeg mon lov til at oprette den tilsvarende her, men uden at skulle bruge oceaner af tid på at oversætte parametrene til dansk? Det virker udmærket med engelske parametre - i hvert fald på færøsk Wikipedia, ikke sikkert det gør det samme her, men skal jeg forsøge? Farverne vil formodentligt blive de samme som på en-wiki også. Se her: fo:Fólkaatkvøðan um ES-limaskap Stórabretlands 2016 (jeg har ikke haft tid til at skrive ret meget i den færøske artikel, da jeg blev optaget af skabelonerne, dels ved at oprette på fo-wiki og korrigere her). Men som I kan se, så virker det. Hmmm nu kan jeg se, at infoboksen som jeg omtaler fra en-wiki er sat til "speedy deletion" - så jeg ved ikke rigtigt. --EileenSanda (diskussion) 24. jun 2016, 12:15 (CEST)
Det ser umiddelbart fornuftigt ud. Et opdateret kort findes på tysk wiki. Hvis du kigger på engelsk wiki, vil du finde antallet af stemmeberettigede samt deltagelsesprocent. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. jun 2016, 12:19 (CEST)
@EileenSanda: Hvis du kan importere funktionen hvor man selv kan vælge tekst for "Ja" og "Nej", f.eks. "Forbliv" og "Forlad" og også ændre ja/nej højere oppe i informationsboksen synes jeg bare du skal gøre det uanset "speedy deletion" på en wiki. mvh Per (PerV) (diskussion) 24. jun 2016, 12:52 (CEST)

Ok, jeg prøver :) EileenSanda (diskussion) 24. jun 2016, 13:05 (CEST)

@PerV: og @Rmir2: - se venligst Bruger:EileenSanda/sandkasse - jeg har ikke tid lige nu til at foretage mig yderligere, men skabelonerne er oprettet og kan godt bruges istedet for den der nu bruges. De har dog engelske titler, men det kan man arbejde på bagefter, lige nu er de oprettet, og de virker efter hensigten. Hvis I vælger at bruge den, så kan man faktisk bare kopiere infobokse fra en-wiki og oversætte det der står til højre for = ligesom jeg har gjort i min sandkasse-side. Mvh. EileenSanda (diskussion) 24. jun 2016, 15:08 (CEST)
Der er to fejl: %-angivelsen for deltagelse er en faktor 10 forkert, og kort og legende passer ikke sammen (kortet viser bliv-andel, legenden taler om forbliv hhv. forlad). Så der skal fortsat rettes til. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. jun 2016, 15:19 (CEST)
Norsk wiki har en boks, der åbenbart virker. Rmir2 (diskussion) 24. jun 2016, 15:32 (CEST)

Farveforvirring[redigér wikikode]

Der har sneget sig noget farveforvirring ind i artiklen. Er der en der kan ændre farverne på resultatet nederst i artiklen, da jeg redigerer via telefon? --Hejsa (diskussion) 24. jun 2016, 19:50 (CEST)

Procenterne i infoboksen passer vidst heller ikke lige --Hejsa (diskussion) 24. jun 2016, 19:54 (CEST)
Jeg har korrigeret farverne og skiftet kortet igen. Ja, der er fejl i procenterne, jeg kan ikke finde ud af, hvordan fejlen opstår. Det må være en eller anden skabelon er et modul, som ikke indeholder fejl eller mangler opdatering. Jeg har spurgt Bruger:Steenth om han mon kan opdatere Modul:Math, da jeg har en mistanke om, at problemet kan skyldes en manglende opdatering af modulet, men det er slet ikke sikkert at det hjælper. Modulet er beskyttet, således at det kun er administratorer, der kan redigere det. --EileenSanda (diskussion) 24. jun 2016, 20:43 (CEST)
Jeg synes det er forkert at placere "United Kingdom EU referendum 2016 area results.svg" i infoboksen. Det kort er allerede placeret i afsnittet "Resultater". Infoboksen skal give et hurtigt overblik ikke en detaljeret oplysning om diverse valgkredse. Det kan man få i "Resultater". Jeg mener det rigtige kort til infoboksen er "United Kingdom EU referendum 2016 area results 2-tone.svg", det giver et hurtigt overblik. mvh Per (PerV) (diskussion) 24. jun 2016, 20:59 (CEST)
Iøvrigt opstår farveforvirring kun fordi kortet er skiftet, den gule farve hedder hele vejen i artiklen #ffc010, som den også hedder i kortet United Kingdom EU referendum 2016 area results 2-tone.svg. Jeg vil opfordre til at vi genindsætter det kort og retter farven. Jeg har rettet farverne i hele artiklen så de stemte med det kort. Det andet kort har jo faktisk skiftende toner af gult og blåt. mvh Per (PerV) (diskussion) 24. jun 2016, 21:07 (CEST)
Ok, det er helt fint at det er som det er nu hvad angår farverne, så mangler bare at få procenterne på plads. --EileenSanda (diskussion) 24. jun 2016, 21:47 (CEST)
Der er stadig en fejl under resultatet, da der er byttet rundt på farverne for forlad og forbliv, i forhold til resten af artiklen. Jeg har desværre ikke selv mulighed for at rette. --Hejsa (diskussion) 24. jun 2016, 21:54 (CEST)

Så skulle farverne være ok, hvis ikke så {{ping|PerV}}. mvh Per (PerV) (diskussion) 24. jun 2016, 22:20 (CEST)

Meget bedre :-) --Hejsa (diskussion) 25. jun 2016, 00:05 (CEST)

Komma-sætning[redigér wikikode]

Vil nogle venligst ændre/flytte kommaerne, i procent-satserne, éen plads mod højre, så procent-tallene bliver korrekte.--Bornsommer (diskussion) 27. jun 2016, 09:13 (CEST)

Der arbejdes på sagen. Se Brugerdiskussion:Christian_List#Skabelon:Percentage
Her er lidt om problemet:
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon:Infobox_referendum/results&oldid=8618765
Du er velkommen til at deltage i opsporing af fejlen.
-- Mvh PHansen (diskussion) 27. jun 2016, 11:29 (CEST)

Det ser ud til at problemet omsider er løst med denne rettelse af Bruger:NivlekDa

https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon:Percentage&diff=prev&oldid=8626702

Se evt. Skabelondiskussion:Percentage.
-- Mvh PHansen (diskussion) 5. jul 2016, 17:42 (CEST)