Diskussion:Helleristning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Genetablering[redigér wikikode]

Det ser ud som om denne artikel har været udsat for en gedigen overhaling af skaberne af en "kosmologisk" hjemmeside som har tilføjet en masse spekulativt nonsens foruden linkspammet til samme. Er der ikke en administrator der ville være så venlig at genskabe til 15. april 2008 af JanDbot? --Saddhiyama 11. sep 2008, 11:58 (CEST)

Det kunne du såmænd lige så godt selv have gjort. Man går ind i historikken, klikker på den version, man vil bruge, åbner versionen i redigeringsview og gemmer. --Palnatoke 11. sep 2008, 12:19 (CEST)
Tak. Af en eller anden grund så havde jeg den opfattelse at man som ikke admin kun kunne genskabe 1 version bag ud, og dvs efter flere gemte redigeringer var det kun admins der kunne gøre det.--Saddhiyama 11. sep 2008, 19:19 (CEST)
Jeg har eksperimenteret lidt, men jeg kan simpelthen ikke genskabe mere end 1 redigering tilbage. Jeg vil være taknemmelig hvis du ville forklare lidt tydeligere hvordan jeg kan fjerne 4 redigeringer.--Saddhiyama 11. sep 2008, 22:13 (CEST)
Du vælger at redigere den version, som skal bevares og gemmer den (med beskrivelse af, at det er en gendannelse og årsagen til den). Mvh --Sir48 (Thyge) 12. sep 2008, 00:58 (CEST)
Ah, nu forstår jeg. Jeg havde ikke før lagt mærke til at der faktisk eksisterede en redigér mulighed når man kiggede på en tidligere version af artikler. Det vil gøre hærværksbekæmpelse en del nemmere for mig i fremtiden.--Saddhiyama 12. sep 2008, 13:48 (CEST)
Det ser desværre ikke så simplet ud, så vidt jeg kan se, så begyndte den pseudovidenskabelige overhaling tilbage i 2007 - så denne artikel bhøver IMO en helt igennem omskrivning. --Ktp72 6. okt 2008, 12:02 (CEST)
Du har ret. I det hele taget består artiklen ikke af andet end udokumenterede påstande og kosmologisk new-age reklame. Jeg har nu fjernet det meste, men selv det der er tilbage er højst tvivlsomt, eller i det mindste udokumenteret. --Saddhiyama 6. okt 2008, 20:27 (CEST)
Ja, der står stadig ting som: "Ifølge Tacitus symboliserede skibstegnene den ægyptiske gudinde Isis". Tacitus har nu kun udtalt sig om gudinden Nerthus. Der må nok rettes lidt mere. Venlig hilsen --Nordfra (diskussion) 18. jul 2016, 15:45 (CEST)

Helleristning/helluristir/helleristing/hällristning vs. petroglyf[redigér wikikode]

Jeg spørger på Wikidata om det danske "helleristning" og tilsvarende på andre nordiske sprog er synonym med "petroglyf", eller om helleristninger er en undergruppe: Lad os diskutere det på Wikidata. --Palnatoke (diskussion) 30. nov 2015, 09:23 (CET)

Det lyder som en ret direkte oversættelse... Petro- viser jo til "sten", og -glyf til skrifttegn. Venlig hilsen --Nordfra (diskussion) 22. jul 2016, 15:11 (CEST)