Diskussion:Island

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Symbol support vote.svg Artiklen Island er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Island har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 44, 2013.

 

Stock post message.svg Huskeliste for Island: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Islands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Island, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Island-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
BlankMap-World.svg Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Exquisite-folder html.png
  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.

Landets areal er 105.000 km². Der er ingen jernbaner, men der er flyforbindelse til byerne, og utallige små landingspladser.(skrev 87.60.174.114 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)


Kortet er ret dårligt da det ikke viser vulkaner og indlands isen og elvene.

-- under økonomi er anført: "De fleste bygninger er af cement" samt "de fleste huse er af bølgeblik på et træskelet". Der tiltrænges en rettelse. --Sir48 (Thyge) 8. maj 2005 kl. 02:37 (CEST)

Omformulering[redigér wikikode]

Jeg tænke på om følgende afsnit, under politik, ikke burde omformuleres? Det fremgår ikke helt tydeligt hvem der gør hvad og jeg ved intet om emnet til at kunne rette det:

Regeringsleder er statsministeren, som repræsenterer et flertal i Altinget og udpeges af Statsministeren udnævnes af præsidenten, der er statsoverhoved og vælges hvert fjerde år (næste gang i 2008).

Myrdk 01:39, 22. maj 2007 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Polarlys slettede Image:Regions_of_Iceland_english.png: http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Deletion_requests/Template:Ókeypis_vefkort;

Polarlys slettede Image:Counties_of_Iceland_with_county_seats.PNG: http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Deletion_requests/Template:Ókeypis_vefkort;

Polarlys slettede Image:Iceland_vegetation.png: http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Deletion_requests/Template:Ókeypis_vefkort;

-- CommonsTicker 28. jul 2007, 16:14 (CEST)

Gullfoss[redigér wikikode]

Er Gullfoss det vandfald i Europa hvor der løber mest vand igennem i årets løb? Det er ikke engang det vandfald i Island hvor der løber mest vand igennem i årets løb. Det vandrigeste vandfald i Island er Urriðafoss i Þjórsá. 157.157.30.129 28. maj 2009, 00:11 (CEST)Þorvaldur Sigurðsson Er den islandske regering imod EU? I morgen klokken ti vil udenrigsminister Össur Skarphéðinsson foreslå at altinget samtykker at søge optagelse i klubben.157.157.30.129 28. maj 2009, 00:04 (CEST)Þorvaldur Sigurðsson

Et ganske kort øjeblik[redigér wikikode]

Vil en eller omformulere dette på forståeligt dansk? Landet er stadig et af de rigeste i verden. Det eneste der er sket, er at vi har en forbigående krise, og resten af verden har det ikke meget bedre. Det skandinaviske velfærdssystem fungerer i hvert fald endnu. Rutsjeturen betød, at vi er nu lavere på listen end vi er vant til, men det betyder kun, at vi på vejen har mødt gamle venner som Storbritannien, Tyskland og andre. Der er ikke tale om en statsbankerot, som Danmark jo før har gået igennem. Alt det bedste Io 12. jun 2009, 19:01 (CEST)

Milliardlånet[redigér wikikode]

Det er ikke helt nøjagtigt at tale om et "lån" i sammenhæng med Storbritanniens og Hollands fordringer. Det, der skete, var at de respektive regeringer besluttede at betale deres borgere en del af tilgodehavendet af egen lomme, kaldte det et lån og krævede erstatning fra Island. Men et lån kan der kun blive tale om, hvis en eller anden beder om det. Den islandske regering anmodede aldrig om et lån fra briterne eller hollænderne, ergo er der ikke tale om lån men en egenhændig finansiel disposition som fulgtes af krav om erstatning fra en - ganske vist involveret - tredje part. Hilsen 85.220.22.139 8. nov 2013, 20:02 (CET)

Islands politik[redigér wikikode]

Jeg kom til at fjerne et eller andet, da jeg satte wikilink-klammer om underteksten i billederne i galleriet i ovennævnte side. Vil nogen lige fixe det igen, så bllederne kan ses?--Bornsommer (diskussion) 28. feb 2018, 14:30 (CET)

Det er fikset. Af nysgerrighed: Hvorfor skrev du ikke denne kommentar på Diskussion:Islands politik? —Arne (Amjaabc) (diskussion) 28. feb 2018, 15:41 (CET)
Det så for mig ud til, at der skulle diskuteres på projektsiderne. Jeg kiggede på projektsiderne, og det var navne på deltagere. Jeg har før lavet et diskussionsindlæg på engelsk på en portugisisk diskussionsside (befolkningstallet i og omkring hovedstaden Lissabon), men der er intet svar. Kun på projektsiderne vist. Jeg ville ikke have, at mit diskussionsindlæg i dette tilfælde havnede ubesvaret i ingenmandsland.--Bornsommer (diskussion) 28. feb 2018, 15:55 (CET)