Diskussion:Nordiske discipliner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ski Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Ski, et forsøg på at koordinere oprettelsen af skirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Flytteforslag: Nordiske discipliner

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Bruger:Patchfinder mener at Nordiske discipliner bør flyttes til Nordisk skiløb.. der er nok ikke indlysende, da nordiske discipliner giver 290.000 hits på google og nordisk skiløb 92.000 hits. Hvad mener andre til det? --Steen Th (diskussion) 12. feb 2014, 17:16 (CET)

Problematikken går på at nordiske discipliner er meget andet end skiløb (alt mellem himmel og jord fx skak), en søgning på "nordiske skidiscipliner" giver 1.870 hits, hvilket er langt under de 92.000 hits. Det vil sige, at hvis ikke artiklen skal flyttes til nordisk skiløb så bør det være nordiske skidiscipliner. Jeg foretrækker dog nordisk skiløb da den er bredere og relaterer til det at stå på ski generelt. --Patchfinder (diskussion) 12. feb 2014, 17:49 (CET)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Jeg kan godt se, at når man søger, kommer der fx både noget om konkurrencer for hunde og i skydning, men dette kan vel håndteres som andre flertydige emner, hvor vi, hvis en af betydningerne er mere kendt, beholder den under basisnavnet og opretter en (flertydig)-artikel mm. Og jeg er ikke i tvivl om, at det er skibetydningen, der er klart mest kendt her. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 12. feb 2014, 20:35 (CET)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Vi skal passe på med at lade os påvirke for meget af google-søgninger, fordi vi selv påvirker google og andre meget. Her taler vi om en artikel fra 2007, så dansk Wikipedia har allerede påvirket utroligt meget med vores navnevalg. Det afgørende må derfor være autoritative kilder, gerne fra bøger fra før internettets tid. --Patchfinder (diskussion) 12. feb 2014, 20:48 (CET)
Hvad står der i Lademans gamle støvede? --Patchfinder (diskussion) 12. feb 2014, 21:13 (CET)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Udtrykket "nordiske discipliner" er vist det gængse i OL-sammenhæng. Rmir2 (diskussion) 16. feb 2014, 20:45 (CET)
  • Symbol move vote.svg Flyt - Jeg har nu støvet Lademanns gamle leksikon igennem, som intet nævner om nordisk skiløb eller nordiske discipliner. Jeg har desuden lavet søgninger på bibliotek.dk, som kun har under fem hits. Et relevant hit kan være "Skiløb - alpint og nordisk" af Lars Hansen (f. 1971) udgivet 1995, hvilket er det nærmeste jeg kommer en autoritativ kilde. På den baggrund fastholder jeg flytteforslaget. Jeg må i øvrigt afvise Rmir2s argumentation, da artiklen ikke omhandler specifikt OL, men specifikt skiløb. --Patchfinder (diskussion) 22. apr 2014, 18:20 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Jeg kigget Den store Danske under Skisport og min indstilling er ikke at flytte. Det er en gruppe af discipliner i skisport, som ikke omfatter andre sportsgrene. Nordisk skiløb kan jeg se bruges, men jeg mener at Nordiske discipliner er den mest præcise betegnelse. --Steen Th (diskussion) 11. maj 2014, 11:01 (CEST)Svar[svar]
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der er ikke opbakning til at flytte artiklen.
- Sarrus (db) d. 27. jul 2014, 10:57 (CEST)