Diskussion:Nyborg Slot

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Herregårde Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Herregårde, et forsøg på at koordinere oprettelsen af herregårdsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Protektor[redigér wikikode]

Goddag. Jeg spekulerer på, om ikke det passer bedre at skrive at HM Dronning M er protektor inde på museets side. Det ser ud som om at hun er protektor for byggeprojektet, men det er misvisende. Hvad synes i? Michael (skrev 80.62.116.15 (diskussion • bidrag) 12. jun 2018, 10:17‎. Husk at signere dine indlæg.)

Jo det giver fin mening. Jeg har flyttet det. Mvh. Toxophilus (diskussion) 12. jun 2018, 10:20 (CEST)
Tak! Skribenten var Troels Borch, kommunikationschef på Nyborg Slot. Mvh, Kurt Kuni to (diskussion) 12. jun 2018, 15:21 (CEST)

Middelalderens Christiansborg[redigér wikikode]

Jeg synes ikke rigtig at der i ordlyden under denne sektion er belæg for at kalde dette slot for middelalderens Christiansborg. Hoffet var dengang et rejsehof, som flyttede fra slot til slot for at sikre magten over riget. Og der blev truffet mange andre vigtige beslutninger på andre slotte i riget. Jeg ved godt at museet synes om at skrive det og at Troels Borch og Janus Møller Jensen fra Nyborg Slot har opdateret siden, men der er ikke belæg for at give ting tilnavne på Wikipedia. Christiansborg henviser til parlamentarisme, og det er altså forkert. Det vil måske blive mere retvisende at skrive Middelalderrigets centrale kongeborg, for det var det det var. (Middelalderens Christiansborg er navnet på museets eget formidlingsprojekt!) Mvh Kurt Kuni to (diskussion) 12. jun 2018, 12:03 (CEST)

Helt enig. Vh. SorenRK (diskussion) 12. jun 2018, 12:19 (CEST)
Enig. Jeg har ændret det. Mvh. Toxophilus (diskussion) 12. jun 2018, 12:48 (CEST)
Jeg har tygget lidt på det, og jeg synes at overskriften "Lagerbygning og krudtmagasin for garnisonen", som er skrevet af kommunikationschefen fra Nyborg Slots museum ikke er retvisende for den epoke, afsnittet beskriver. Det er tiden i slotshistorien, hvor man gik 'fra kongebolig til kongelig fæstning og garnison'. Anlægget udviklede sig med gradvise nedrivninger og til sidst endte kongefløjen med at blive anvendt som bl.a. oplagringsbygning, men igennem garnisonstiden skete der meget og den havde forskellige betydninger, så 'lagerbygning' virker lidt tendentiøst. Mvh Kurt Kuni to (diskussion) 12. jun 2018, 15:19 (CEST)

Nybyggeriet[redigér wikikode]

Kan nogen ikke indsætte et af de nye billeder af slotsprojektet fra cubo-arkitekter? Fx herfra: https://www.tv2fyn.dk/artikel/vupti-nyborg-slot-i-luksusudgave-bliver-70-millioner-dyrere. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 87.49.45.233 (diskussion • bidrag) 4. jul 2018, 11:23)

Billederne du omtaler er helt sikkert underlagt copyright, så de kan ikke anvendes på dansk wikipedia! mvh Per (PerV) (diskussion) 4. jul 2018, 11:40 (CEST)