Diskussion:Ringbanen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvor lå Flintholm Station i 1929?[rediger kildetekst]

"Første delstrækning blev åbnet fra Flintholm Station til Vigerslev i 1929", men var der overhovedet en "Flintholm Station" dengang? --Palnatoke 11. apr 2010, 07:57 (CEST)

Den første Flintholm blev taget i brug i 1929 og lukket ned i 1999/2001, som forgreningsstation og en mindre godsstation. Og den nuværende station på Ringbane ligger midt i den gamle, mens på det gamle Frederikssundbane til Frederikberg, hvor forgreningen til/fra forbindelserne fra/til Ringbanen var. Den nuværende har overstaget det gamle navn. Jeg vil tilføje oplysninger om den første station til Flintholm Station. Oplysningen om åbningsåret 1929 er en relativ ny oplysning, så den findes ikke i særlig meget litteratur. Alle andre nævner kun 1930. --Steen Th 11. apr 2010, 09:17 (CEST)
Herligt. Jeg var nysgerrig på om formuleringen bare var en for kort måde at sige "fra der, hvor Flintholm Station ligger i dag", men når stationens historie går så langt tilbage, er det jo helt fint. --Palnatoke 11. apr 2010, 09:29 (CEST)

København L[rediger kildetekst]

København L som "Lygten station" retteligt hed, lå ikke som grafen viser på østsiden af banen, men på vestsiden, i øvrigt med tilsluningsspor til KS, hvilket måske også burde vises på grafen. Men der er også andre fejl på kortet, fx findes den nordlige tilslutning fra Hellerup til Lersøen ikke. Måske bør grafen kun vise selve den nuværende ringbane med forbindelsesspor? Ping SorenRK. --Madglad (diskussion) 26. maj 2017, 21:01 (CEST)[svar]

Hvis grafen er forkert, skal den selvfølgelig rettes. Jeg kan desværre ikke lige gennemskue, hvordan den i det hele taget er skruet sammen. Vh. SorenRK (diskussion) 26. maj 2017, 21:50 (CEST)[svar]