Diskussion:Thybanen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Emblem-star.svg Artiklen Thybanen har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 43, 2011.
Stock post message.svg Huskeliste for Thybanen: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Ulykkerne vejer for tungt i artiklen[redigér wikikode]

Jeg synes, at afsnittet om ulykker fylder uforholdsmæssig meget i artiklen. I dag blev der tilføjet endnu en ulykke, og hvis hver ulykke, der finder sted på banen, skal nævnes, bliver det efterhånden et ganske langt afsnit - især når man tager i betragtning, at der øverst i afsnittet står, at der ikke har været mange ulykker på banen. Man kan også tænke på perspektiveringen af det: Skal alle ulykker, der har fundet sted på fx Den østjyske længdebane også remses op? Det vil garanteret blive en ufattelig lang liste.

Mit forslag vil være, at man fjerner opremsningen af de enkelte ulykker og evt. i stedet nøjes med at angive statistisk materiale om dette emne. Alternativt kunne man nøjes med at nævne de mest alvorlige ulykker (fx med dræbte personer); ulykker med blot materiel skade kan ikke have bredere interesse lige som påkørsel af kreaturer. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. jan 2013, 13:53 (CET)

En inkomplet liste over ulykker er næsten lige så mærkelig som en alenlang opremsning. Jeg mener at have læst for en hel del år siden, at Thybanen i forhold til trafikken (antal kørte kilometer) faktisk er landets mest ulykkesramte banestrækning. Hvis jeg husker rigtigt stod det i Ugeskrift for Læger, men man skal så gå bladene igennem fra nok 1986 og frem. Det var så dengang, men det er slet ikke umuligt, da der var (er) mange overskæringer, hvor noget kan gå galt. En mand kørte f.eks. altid hjemmefra på et bestemt tidspunkt og vidste, at der ikke kom noget tog, når han kørte over banen. Indtil han en dag var forsinket. Der var også et stræk, hvor vejen zigzaggede ind over jernbanen. Efter kortet at dømme er det forbedret. Så man skal nok finde den opgørelse/artikel og citere den i stedet. Ditlev Petersen (diskussion) 27. dec 2015, 00:34 (CET)