Diskussion:Tragtkantarel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Tragt-kantarel)

Denne illustration viser en svamp, som i dag normalt blandt svampesamlere (se fx Morten og Bodil Lange: "Gode spisesvampe") kaldes tragtkantarel (Cantharellus tubaeformis). Trompetkantarel bruges normalt i dag om den sorte svamp med meget dyb hulning i toppen (Craterellus cornucopioides), tidligere kaldet trompetsvamp, men nært beslægtet med de øvrige kantareller.(Skrev 80.163.33.105 (diskussion • bidrag) 9. nov 2020, 16:34. Husk at signere dine indlæg.)

Hej, mener du at artiklen skal flyttes til tragtkanterel? - passer de øvrige oplysninger i artiklen med den? Jeg kan se at svampe.databasen.org også regner Cantharellus tubaeformis for et synonym med Tragt-kantarel - Craterellus tubaeformis. I fald den flyttes skal det også rettes på artiklerne Spiselige svampe og Kantarel. - Nico (diskussion) 11. nov 2020, 10:40 (CET)
Hej Nico, vil denne side kunne flyttes til en ny side: Tragtkantarel (Craterellus tubaeformis)? Det er navnet, der bruges nu, som du selv er inde på det jvf. Danmarks Svampeatlas, Miljøstyrelsen og Craterellus tubaeformis. Jeg har ikke selv mulighed for at gøre det. Venlig hilsen --Eldhufvud (diskussion) 29. sep 2021, 18:41 (CEST)
Artiklen er i dag blevet flyttet til staveformen Tragt-kantarel med argument om at staveformen Tragtkantarel er en fejl. Tragtkantarel følger dog almindeligt brugte grammatiske regler (Sammensat ord), så derfor kan jeg personligt ikke anse det for en stavefejl.--Hjart (diskussion) 9. okt. 2023, 13:37 (CEST)Svar[svar]
Botaniker og mykologer vil ofte skrive plante- og svampenavne med bindestreg og evt. med stort begyndelsesbogstav. Nogle gange også med slægtsnavnet efter bindestregen med stort (fx Tragt-Kantarel eller Tragt-Kantarel). Det er i modstrid med dagligdags brug på dansk, og har været diskuteret mange gange. Det er afgjort ved formelle afstemninger i 2005 og 2017 at navnene skal skrives uden bindestreg og med småt på dansk Wikipedia. Formelt drejede afstemningerne sig kun om plantenavne, men svampenavne må anses at være til tilsvarende. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. okt. 2023, 13:47 (CEST)Svar[svar]