Diskussion:Udkantsdanmark

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg mener ikke at oplysningerne i denne artikel holder helt, da der findes mange kilder hvor det ser ud til at disse nævnte kommuner ikke alle er udkantskommuner, og hvor flere af udkantskommunerne mangler. Derudover er der nævnt 20 kommuner, men i første sætning står der 30. Ifølge politiken er der kun 16 udkantskommuner. Disse 16 udkantskommuner er dem der i Landdistrikt er markeret med blå. - Eupdates - 18. apil, 23:50

Jeg mener ikke at artiklen skal sammenskrives. "Udkantsdanmark" er et selvstændigt begreb i den offentlige debat, og samtidigt et slagord for en politisk bevægelse. Men jeg synes at artiklen er af usædvanligt ringe karakter (ingen citater, der kan retfærdiggøre artiklens definitioner, som jeg finder tvivlsomme. Ingen beskrivelse af den politiske kontekst.) --Madglad 7. jun 2011, 23:22 (CEST)

Jeg er bestemt ikke enig i sammenskrivning. "Udkantsdanmark" er en (lad mig bare sige det: uberettiget) stigmatisering af de områder i Danmark, der ikke har en forholdsvis tæt befolkning. Landdistrikt er en teknisk terminologi fra 19. og 20 århundrede. De to ord har i realiteten intet til fælles. --Rmir2 (diskussion) 6. jun 2012, 18:48 (CEST)

Ditto, men der er et stort behov for at få artiklen skrevet om. Landdistrikt er defineret efter nogle EU/OECD-definitioner, og har intet med den aktuelle politiske debat at gøre. Derfor kan den listen over yderområder i landdistriktssammenhæng også fjernes. Listen er i øvrigt heller ikke up-to-date. I den offentlige administration bruges begrebet udkantskommune vist kun i sammenhæng med nogle skatteregler for kørselsfradrag, men den liste er ikke sammenfaldende med førstnævnte list. Men indeværende artikel bør skrives om, have kilder, og ikke mindst have fokus på at det er et begreb fra den politiske debat, og kun i marginal grad fra den offentlige administration. Jeg synes at artiklens kvalitet er så dårlig at man bør overveje at fjerne den, hvis ikke der er nogen, der har mulighed for at skrive en rimelig artikel. Madglad (diskussion) 6. jun 2012, 22:18 (CEST)
Fjerner sammenskrivningsforslaget hvis der ikke indløber protester. Mine argumenter mod sammenskrivning har stået uimodsagt i over 3 år.--Madglad (diskussion) 17. aug 2015, 11:56 (CEST)
Ping EUpdates. --Palnatoke (diskussion) 17. aug 2015, 12:35 (CEST)

Særdeles ringe kvalitet[rediger kildetekst]

Uklart hvilke definitioner der anvendet. Indsat {{kilder}} {{eftersyn}} Tæppebombet med {{km}} Artiklen bør slettes, hvis den ikke kan hæves til et rimeligt niveau. Sammenhæng med Landdistrikternes Fællesråd meget uklar. Ikke defineret hvad billedet viser. Se også wikitekst-kommentarer. Artiklen bør overvejes slettet. --Madglad (diskussion) 1. sep 2016, 14:40 (CEST)