Spring til indhold

Diskussion:Ukraine

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er diskussionssiden til diskussion om forbedringer af artiklen Ukraine

Artikel-regler
Artiklen Ukraine har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 13, 2022.

Milepæle
TidsmarkeringMilepælResultat
Nomineret til ugens artikel Vedtaget
Huskeliste for Ukraine: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Ukraines flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Ukraine, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ukraine-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Verdens lande Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Begrebet storrussere og pendanten mindre russere/lillerussere[rediger kildetekst]

Her er et spørgsmål til sagkundskaben: Findes der en sproglig tradition på dansk, der adresserer, hvordan man omtaler den af nogen ønskede treenighed af hviderussere, storrussere og "mindre russere"? Det kommer under alle omstændigheder til at lyde skævt, uanset om man vælger "smårussere", "lillerussere" eller "mindre russere".

Morten Svensson (diskussion) 24. feb. 2022, 09:37 (CET)[svar]

Panrussere / pan-russere ?
Jf. engelsk : en:Pan-Russian som omdirigerer til en:All-Russian nation -- Mvh PHansen (diskussion) 24. feb. 2022, 10:31 (CET)[svar]

Den ukrainsk-ortodokse kirke[rediger kildetekst]

Det fremgår ikke klart hvilke to og/eller tre kirker/fraktioner under 'den ortodokse kirke', der tales om i religions-afsnittet. Hvis man sammenligner med Ukrainsk-ortodokse kirke, er sigtet heller ikke ens. Mon forfatteren til en af artiklerne kan bringe dem i overensstemmelse? Morten Svensson (diskussion) 27. feb. 2022, 22:36 (CET)[svar]

Tvungen russisk i sovjettiden.[rediger kildetekst]

Der stod et eller andet sted at ukrainsk var tvungent i sovjettiden. Men det er lige omvendt. Det var russisk der var tvungent. Det var det i mange lande under sovjetuniionen. Kinna (diskussion) 31. jan. 2023, 11:14 (CET)[svar]

Tingene er lidt mere komplekse. En væsentlig del af den ukrainske befolkning har russisk som modersmål, ligesom engelskundervisning også er tvungent i Danmark. Vi bør være tilbageholdende med at anvende følelsesladede ord som "tvungent" uden nærmere kontekst. --Pugilist (diskussion) 31. jan. 2023, 11:38 (CET)[svar]