Diskussion:Vellugtende kamille

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artikelnavn[rediger kildetekst]

Hvem kalder planten for "Vellugtende kamille"? Er artiklen navngivet i overensstemmelse med WP:N? Jeg har aldrig hørt den omtalt andet end "kamille". --Madglad (diskussion) 27. feb 2021, 16:42 (CET)

En simpel Google-søgning giver masser af svar: Naturbasen, HaveABC, Lex.dk, Naturporten osv. --Dannebrog Spy (diskussion) 27. feb 2021, 17:17 (CET)
Det almindeligt brugte navn, jf. WP:N. Dannebrog Spy, kalder du en kammille-blomst du ser hvis du støder på sådan en ude i naturen for "se der er en vellugtende kamille"? - Eller siger du 'kamille'? --Madglad (diskussion) 1. mar 2021, 11:39 (CET)
Jeg har kun et overfladisk kendskab til blomster, så jeg ville næppe genkende den som (vellugtende) kamille. Jeg konstaterer bare, at navnet bruges flere steder til skelnen fra strandkamille, lugtløs kamille, skivekamille og et halvt hundrede andre kamille-arter. --Dannebrog Spy (diskussion) 1. mar 2021, 13:32 (CET)
Vi har generelt et problem med planter. Det almindelige navn er ofte afvigende fra fagsprogets navn. Og det almindelige navn bruges ofte om hvad fagfolk bruger til underopdeling af varianterne. Hvordan løses dette generelle problem? --Madglad (diskussion) 1. mar 2021, 14:44 (CET)