Ditlev Tamm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Ditlev Tamm (født 7. marts 1946 i København) er en dansk forfatter og professor i retshistorie ved Københavns Universitet.

Tamm er søn af højesteretsdommer Henrik Tamm og blev dr.jur. i 1977 på en afhandling om Anders Sandøe Ørsted, professor året efter og dr.phil. i 1984disputatsen Retsopgøret efter besættelsen. Dr.jur. honoris causa (æresdoktor) ved Helsinki Universitet i 2000.

Ditlev Tamm er desuden forfatter til en række bøger, heriblandt bogen Konseilspræsidenten om J.B.S. Estrup i 1996, Det høje C om Det konservative Folkeparti i 1999 og senest i 2005 en bog om den danske balletmester August Bournonville. Endelig beklæder Ditlev Tamm en række tillidsposter og medlemskaber af forskellige foreninger såsom Juridisk Diskussionsklub som æresmedlem, siden 1987 medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab[1], medlem siden 30. maj 1990 af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og en række andre poster. 2004 blev han Ridder af 1. grad af Dannebrog.

Ved siden af sin forsknings- og forfattervirksomhed er Ditlev Tamm en flittig samfundsdebattør. Ditlev Tamm er erklæret konservativ og beskrives som en produktiv, åbenmundet og vidtfavnende livsnyder.[2]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]