Ditte Staun

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ditte Staun
Født 19. juli 1976 (43 år)
Estvad ved Skive
Politisk parti Folkebevægelsen mod EURediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse PolitologRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Ditte Stauns kampagnebil

Ditte Staun Munch Ledet (født 19. juli 1976 i Estvad ved Skive) er cand.scient.pol. og udviklings- og landdistriktskonsulent. Hun er medlem af kommunalbestyrelsen i Skive Kommune for de radikale siden kommunalvalget 2009. Hun har været kandidat for Folkebevægelsen mod EU ved flere Europa-Parlamentsvalg.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Ditte Staun er kandidat i statskundskab med speciale i international politik. Hun har arbejdet som politisk rådgiver hos EU-Parlamentsgruppen for det Britiske Uafhængighedsparti (United Kingdom Independence Party, UKIP), som landdistriktskonsulent i Landbo Limfjord (Salling Landboforening) fra april 2006, som konsulent ved Skiveegnens Erhvervsråd og nu som udviklingskonsulent i Skive Kommune. Hun er gift og bosat på landet ved Bærs uden for Skive.

Fra 2001 er hun talsmand for Folkebevægelsen mod EU.

Ditte Staun var kandidat for Folkebevægelsen mod EU ved EU-Parlamentsvalget i 1999 og igen 2004, hvor hun fik 7.514 personlige stemmer. Fra februar 2007, da Ole Krarup udtrådte af parlamentet og blev afløst af Søren Søndergaard, er hun førstesuppleant til EU-Parlamentet. På Folkebevægelsens landsmøde i Roslev i oktober 2008 blev hun opstilllet som én af bevægelsens tre spidskandidater til EU-parlamentsvalget i 2009.

Hun var medlem af landsledelsen i Folkebevægelsens Ungdom 1998-2000 og deltog i kampagnen for nej til EU-medlemskab i Malta og Slovenien.

Ditte Staun er medlem af Det Radikale Venstre og Radikalt EU-kritisk netværk. I april 2009 opstillede Skiveegnens Radikale Venstre hende som nummer et på partiets liste til byrådsvalget 17. november 2009. Ved byrådets konstituering i slutningen af 2009 blev hun valgt som formand for kommunens udvalg for erhverv, turisme, klima og energi for perioden 2010-2013.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]