Ditte Staun

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ditte Staun
Født 19. juli 1976 (47 år)
Estvad ved Skive
Bopæl Stoholm
Religion Agnosticisme
Politisk tilhørsforhold Socialliberal
Partner Odd Anders Sørensen
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Direktør, Pro-vins Aps
Eksterne henvisninger
www.pro-vins.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Ditte Stauns kampagnebil

Ditte Staun (født 19. juli 1976 i Estvad ved Skive) er cand.scient.pol. og medstifter og medejer af virksomheden Pro-vin ApS (www.pro-vins.dk). Hun er eksemineret projektleder (Project Excellence® Advanced) og har to bestyrelsesuddannelser med fokus på henholdvis strategisk bestyrelsesarbejde (STRATEGIC BOARD ROOM™) og bestyrelsesledelse (CHAIRPERSON™). Hun har været medlem af kommunalbestyrelsen i Skive Kommune for de radikale i to valgperioder fra kommunalvalget 2009 til udgangen af 2017. Hun genopstillede ikke ved kommunalvalget i 2017. Hun har været kandidat for Folkebevægelsen mod EU ved Europa-Parlamentsvalg.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Ditte Staun er kandidat i statskundskab med speciale i international politik. Hun har arbejdet som politisk rådgiver for Nigel Farage, The Brexit Party (2001-2003) og været sekretariatsleder for kontoret for tidligere medlem af EU-parlamentet, Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU (2018-2019). Ditte Staun har været landdistriktskonsulent i Landbo Limfjord (Salling Landboforening), konsulent ved Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter og udviklingskonsulent i Skive Kommune. Hun er bosat i Stoholm mellem Viborg og Skive.

Ditte Staun er medlem af Det Radikale Venstre og Radikalt EU-kritisk netværk. I april 2009 opstillede Skiveegnens Radikale Venstre hende som nummer et på partiets liste til byrådsvalget 17. november 2009. Ved byrådets konstituering i slutningen af 2009 blev hun valgt som formand for kommunens udvalg for erhverv, turisme, klima og energi for perioden 2010-2013. Hun var medinitiativtager til udvalget.

I perioden 2013-2017 var hun formand for Kultur- og Fritidsudvalget. I begge perioder var hun medlem af Økonoiudvalget ligesom hun bestred en række tillids- og bestyrelsesposter, herunder for Skive Geotermi A/S, Skiveegnens- Erhvervs- og Turistcenter, Museum Salling, Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, Netværk Limfhorden og Uddannelsesrådet i Skive.

Ditte Staun er medlem af Landsledelsen i og var fra 2001-2009 talsperson for Folkebevægelsen mod EU. Hun var kandidat ved EU-Parlamentsvalget i 1999 og igen 2004, hvor hun fik 7.514 personlige stemmer. I februar 2007, da Ole Krarup udtrådte af parlamentet og blev afløst af Søren Søndergaard, blev hun førstesuppleant til EU-Parlamentet. På Folkebevægelsens landsmøde i Roslev i oktober 2008 blev hun opstlllet som én af tre spidskandidater til EU-parlamentsvalget i 2009.

Hun var medlem af landsledelsen i Folkebevægelsens Ungdom 1998-2000 og har deltaget i kampagnen for nej til EU-medlemskab i Malta og Slovenien, ligesom hun var aktiv i Irland i forbindelse med den tværpolitiske modstand mod Nice-traktaten.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]