Documenta

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Landskab som et diasshow, Kassel, fra documenta VI.

Documenta er en udstilling af moderne kunst og samtidskunst, der finder sted hvert femte år i Kassel i det nordlige Hessen, Tyskland. Det blev grundlagt af kunstneren, underviseren og kuratoren Arnold Bode i 1955, som en del af Bundesgartenschau, der fandt sted i Kassel på det tidspunkt. Denne første documenta bød på mange kunstnere, der generelt anses for at have haft en betydelig indflydelse på moderne kunst (såsom Pablo Picasso og Vasilij Kandinskij).

De nyere documentas har kunst fra alle kontinenter, dog det meste af det er sted-specifik. Den seneste documenta, dokumentationen XII, var fra den 16. juni indtil den 23. september 2007. Hvert documenta er begrænset til 100 dages udstilling, hvilket ofte omtales som "museum på 100 dage". Den næste documenta XIII begynder den 9. juni 2012.

Documenta er ikke en sælger udstilling. Den falder ofte samtidigt sammen med tre andre store kunst begivenheder: Venice Biennale, Art Basel og Skulptur Projekte Münster.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kunst og kultur Stub
Denne artikel om kunst eller kultur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Tyskland Stub
Denne artikel relateret til Tyskland er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump

Koordinater: 51°18′49″N 9°29′51″Ø / 51.3136°N 9.4975°Ø / 51.3136; 9.4975