Jens Haaning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Indforstået sprog
Denne artikel er skrevet i et meget indforstået sprog. Du kan gøre artiklen bedre ved at omskrive den i et sprog, der er lettere at forstå for folk uden forudgående viden om emnet.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Jens Haaning
Født 13. juni 1965 (58 år)
København, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler Rediger på Wikidata
Medlem af Statens Kunstfonds Udvalg for Kunst i det Offentlige Rum (2011-2013) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Samtidskunstner, konceptkunstner, fotograf, billedkunstner, opførelseskunstner Rediger på Wikidata
Deltog i Documenta11 Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Eckersberg Medaillen (2007) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jens Haaning (født 30. juni 1965) er en dansk koncept- og samtidskunstner, som bor og arbejder i København.

Siden 1990’erne har Haaning produceret værker, der samlet set udgør et præcist billede af et komplekst, vestligt samfund i forandring. Værkerne kredser om de eksisterende strukturer omkring magt og kommunikation i det globale samfund og nødvendiggør debat omkring emner som migration, forskydning, nationalisme og andre aspekter af vores sameksistens.[1]

Værkerne består ofte af interventioner i institutionelle strukturer eller i det offentlige rum. Eksempler på dette er: ‘Middelburg Summer 1996’ (1996), som var en midlertidig flytning af en syfabrik, der beskæftigede indvandrere, til kunsthallen De Vleeshal, Middelburg, Holland og ‘Turkish Jokes’ (1994), et lydværk med båndoptagelser af vittigheder fortalt af tyrkere på deres modersmål, som blev afspillet på en offentlig plads i Oslo, Norge.

Udstillinger[redigér | rediger kildetekst]

Haaning har udstillet utallige gange, de centrale udstillinger tæller: Documenta XI, Kassel, Tyskland (2002), den 9. Istanbul Biennale, Istanbul, Tyrkiet (2005), Traffic på CAPC Museé d’art Contemporain, Bordeaux, Frankrig (1996), Wiener Secession, Wien, Østrig (1997, 1998, 1007), Publicness på ICA, London, England (2003), den 6. Gwangju Biennale, Gwangju, Sydkorea (2002, 2006) og senest en stor udstilling af Haanings værker fra 1990’erne og frem til 2017 på Göteborg International Biennial for Contemporary Art, Göteborg, Sverige (2017).

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Jens Haaning". gibca.se (engelsk). Göteborg International Biennial for Contemporary Art. Arkiveret fra originalen 13. januar 2019. Hentet 19. januar 2018.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]