EBK Huse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

EBK Huse A/S er en dansk producent af sommerhuse som blev grundlagt i 1976[1]. De har siden produceret 6500 fritidshuse[2].

EBK Huse er grundlagt af Erik B. Keinicke og hans hustru Marianne Keinicke. Familievirksomheden ledes i dag af grundlæggernes børn. Administrerende direktør Jesper Keinicke og marketingdirektør Dorte Keinicke. Erik B. Keinicke er i dag formand for bestyrelsen. Historien og traditionen for at arbejde med træ går fire generationer tilbage. I 1914 startede P.A. Keinicke som tømrer- og snedkermester i Slagelse.

Hustyper[redigér | redigér wikikode]

EBK Huse producerer otte serier af arkitekttegnede hustyper[3], hvoraf Musholm var den første. Mange af husene tegnes på tegnestue, men nogle bliver udviklet i samarbejde med eksterne arkitekter.

Hovedkontor, salgskontor og udstilling forefindes i Slagelse, med yderligere salgskontorer og udstillinger i Århus, Middelfart og Roskilde.

EBK Huse har over 100 ansatte[kilde mangler] og eksporterer til Tyskland, Sverige, Norge og Island. I Tyskland er det datterselskabet EBK Haus GmbH der står for salg og produktion fra tre afdelinger i Nordtyskland.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]