Elverhøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ikke at forveksle med Elverhøj.

Elverhøy er en cd af sangeren Helene Bøksle. Elverhøy er udgivet af Universal Music Norge og udkom i 2006. Der er 12 numre på cd'en. Musikken på cd'en betegnes som en blanding af pop og folkemusik. Cd'ens navn "Elverhøy" stammer fra det det danske eventyr Elverhøj skrevet af H.C Andersen.

Da cd'en udkom i Norge blev den modtaget med god kritik. Nummeret "Natta vi har" lå siden 13. Februar på norske P1s A-liste og blev spillet meget i radioen efterfølgende.

I Februar 2006 blev Helene Bøksle anklaget for plagiat. Beskyldesen var på nummeret "Natta vi har", som en norsk folkemusikerorganisation ved navn Norsk folkemusik- og Danselej mente er en populær traditionel folkesang. Helene Bøksle blevsenere frikendt for beskyldningen. [1]

Om Elverhøy[redigér | rediger kildetekst]

Elverhøy henvender sig til folk som godt kan lide musik og sang i grænselandet mellem Pop og moderne folkemusik. På cd'en bliver der brugt klassiske instrumenter som strygere, trompeter, harpe, celloer og trækharmonika (trækspil). Helene Bøksle har selv været med til at skrive mange af numrene, men har også hentet fra gamle norske folkemusiktraditioner. To af teksterne er hentet fra Arne Garborgs "Haugtussa".

Numre på cd'en[redigér | rediger kildetekst]

  1. Heiemo Og Nykkjen (4:43)
  2. Måneskinsmøyane (4:06)
  3. Natta Vi Bar (3:59)
  4. Blomen Fell (4:03)
    • Tekst: Truls Gjefsen
    • Musik: Kjetil Bjerkestrand
  5. Dans På Rusakula (3:04)
  6. Isimo (3:53)
  7. Til Elverhøy (1:02)
  8. Elverhøy (3:41)
  9. Nattergalen (3:59)
  10. Balladen Om Signe Lita (1:19)
  11. Signe Lita (4:27)
  12. Det Stig Av Hav Eit Alveland (4:23)

Eksterne Links[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kilde:NRK