Eurovision Song Contest 2017

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Eurovision Song Contest 2017
EuroUcrania.svg
Finale 13. maj 2017
Semifinale Semifinale 1: 9. maj 2017
Semifinale 2: 11. maj 2017
Værter Oleksandr Skichko
Volodymyr Ostapchuk
Timur Miroshnychenko
Sendevært Natsionalna Telekompaniya Ukrayiny (NTU)
Producer Jon Ola Sand
Nadja Burkhardt
By Ukraine Ukraine, Kyiv
Sted International Exhibition Centre (IEC)
Vindersang Portugal Portugal "Amar Pelos Dois"
Stemmesystem
Der stemmes fra hvert deltagende land på demokratisk vis. Pointene fordeles på 1-8, 10 og 12. Juryer og seerstemmer har hver især 50 % indflydelse på det endelige resultat.
Antal sange 42
Tilbagevendte lande Portugal Portugal
Rumænien Rumænien
Udmeldte lande Bosnien-Hercegovina Bosnien-Hercegovina
Rusland Rusland
Eurovision Song Contest
2016    Wiki Eurovision Heart (Infobox).svg    2018

Eurovision Song Contest 2017 var den 62. udgave af Eurovision Song Contest. Konkurrencen fandt sted i International Exhibition Centre i Kyiv, Ukraine, efter Jamala vandt i Sverige i 2016 for Ukraine med sangen "1944".

Konkurrencen bestod af to semifinaler, der afholdtes henholdsvis 9. og 11. maj, og en finale 13. maj 2017. Den 31. oktober 2016 blev deltagerantallet fastlagt til 43 deltagere; Rumænien og Portugal deltog igen efter ikke at have deltaget i konkurrencen i 2016.[1] men efter Rusland trak sig fra konkurrencen i år blev det nedsat til 42 lande

Vinder af konkurrencen blev for første gang nogensinde Portugal, som var repræsenteret af Salvador Sobral med sangen "Amar Pelos Dois". Sangen vandt med 758 point, hvilket er en ny rekord for Eurovision Song Contest.

Fordi Ukraine ikke ville lade Ruslands deltager, Julia Samoylova, rejse ind i Ukraine, nægtede den russiske tv-station at transmittere Eurovision Song Contest. Dermed blev de udelukket af konkurrencen.[2]

Værtsby og mødested[redigér | rediger kildetekst]

Borgmesteren i Odessa i det sydvestlige Ukraine, Hennadyj Trukhanov, havde udtrykt interesse for, at byen skulle være vært for konkurrencen. Borgmesteren i Kyiv, Vitalij Klitjko, udtrykte ligeledes sit ønske om, at Kyiv skulle være vært for konkurrencen og nævnte Olimpiyskiy National Sports Complex som et af de mulige afholdelsessteder.[3] Det ukrainske tv-selskab, NTU, sagde, at de vil beslutte værtsby og spillestedet i sensommeren eller begyndelsen af efteråret.[4]

23. juni 2016 lancerede NTU og den ukrainske regering formelt udbudsprocessen for interesserede byer for værtsskabet af 2017-konkurrencen. Udvælgelseskriterierne blev færdiggjort af en regeringsudnævnt organisation under ledelse af premierministeren i Ukraine Volodymyr Grojsman. Valget af værtsby blev gennemført i fire etaper:

 • 24. juni-8. juli: Interesserede byer afgav deres bud.
 • 8.-15. juli: NTU-arbejdsgruppen og det organisatoriske udvalgs medlemmer gennemgik bud inden deres formelle præsentationer.
 • 18.-22. juli: Kandidatbyerne præsenterede deres bud for det organisatoriske udvalg. To kandidatbyer udvalgtes og deres bud blev sendt til EBU.
 • 22. juli-1. august: Finalistbyer blev besøgt af repræsentanter for EBU og medlemmerne af organisationen for at undersøge infrastrukturen i byerne og deres bud med hensyn til gennemførelsen. Efter den endelige beslutning blev beslutningen præsenteret på et pressemøde.
Følgende kriterier blev skitseret for udvælgelsen af den endelige værtsby
 • Arenaen skal have et overdækket tag og en kapacitet på mindst 7.000 tilskuere, helst op til 10.000 tilskuere.
 • Hotelkrav: Værtsbyens hoteller skal have europæisk standard og rimeligt prissatte hotelværelser, der er ideelt placeret i forhold til byens centrum og arena; værtsbyen skal kunne levere mindst 2.000 værelser: 1.000 til delegationerne fra de deltagende tv-stationer og 1.000 for akkrediterede medier og fans.
 • Værtsbyen skal kunne garantere sikkerheden for deltagerne, medlemmer af delegationer og gæster.
 • Værtsbyen skal have moderne transportinfrastruktur: en international lufthavn, tilgængeligheden af regelmæssig transport mellem lufthavnen, byen og hoteller, bekvem trafik i byen og mulighed for at lave ekstra transportruter.
 • Et internationalt pressecenter skal være afsat til at rumme omkring 1.550 journalister.
 • Steder for diverse receptioner og afskedsbegivenheder skal være tilgængelige, der skal kunne være mindst 3.000 personer.
 • Byen skal afgive et socialt program sammen med deres bud, der skal vise gæstfrihed, originalitet, kulturelle værdier og identitet og Ukraine.
Mulige steder for afholdelse af konkurrencen[5]

De farvemarkerede byer og spillesteder (Dnipro, Kyiv og Odessa) var kvalificeret til udvalgsrunden.

UkraineBy Sted Kapacitet Bemærkning
Dnipro DniproEuroArena 9.500 Forslaget indeholder komplet ombygning af spillestedet herunder tilføjelse af et tag, der er planlagt til at være afsluttet i marts 2017
Kharkiv Metalist Oblast Sports Complex 40.000 Har været vært for tre gruppespil i UEFA Euro 2012. Ville kræve betydelig ombygning, herunder tilføjelse af et tag
Kherson Yubileyniy-Hallerne 5.500 Værtskab ville have betydet yderligere konstruktioner og udvidelse af hallerne, som ville tage omkring 7-8 måneder.
Kyiv Sportpalast Kyiv max. 10.000 Vært for Eurovision Song Contest 2005 og Junior Eurovision Song Contest 2009. Kan have problemer med at blive klar, da stedet vil være vært for en del af IIHF World Championship 1. Division (VM i ishockey) 22.-28. april 2017.
Olympiske Stadion max. 80.000 Vært for finalen i Euro-2012. På grund af den store størrelse er stadionet ikke egnet.
International Exhibition Centre (IEC) max. 13.000 Den største udstillingshal i Ukraine. Blev 24. august 2016 valgt som det foretrukne sted til at afholde konkurrencen.
Lviv Arena Lviv max. 35.000 Opførelse af et tag er nødvendigt for værtskab.
Ufærdig basketballarena 9.000 - 10.000 Et ufærdigt spillested oprindeligt planlagt til EuroBasket 2015, der var 25 % fuldført, da byggeriet standsede.
Odessa Stadion Tschomorenz 34.000 Opførelse af et tag er nødvendigt for værtskab.

Format[redigér | rediger kildetekst]

Datoer[redigér | rediger kildetekst]

De foreløbige datoer for konkurrencen blev annonceret 14. marts 2016 på et møde blandt delegationslederne i Stockholm, med semifinalerne planlagt til at finde sted 9. og 11. maj, og finalen 13. maj 2017.[6] De foreløbige datoer blev også de endelige.

Værter[redigér | rediger kildetekst]

Tatiana Terekhova, der har kommenteret på Eurovision Song Contest i seks år, gav udtryk for sin interesse i at være vært ved Eurovision Song Contest.[7]

Åbningsceremonien[redigér | rediger kildetekst]

Åbningsceremonien er planlagt til at blive afholdt i området St. Sophia. Her samles delegationerne fra alle de deltagende lande i konkurrencen og mødes med den akkrediterede presse. Begivenheden bliver overværet af en lang række journalister og Eurovision-fans.[8]

Sted[redigér | rediger kildetekst]

Jon Ola Sand har fortalt de ukrainske arrangører, at fokus bør være på siddepladser, ikke ståpladser, på grund af arenaens store størrelse.

Opgaver derudover:

 • Forbedring af transportforbindelser i området til IEC, euro-klubben og Eurovision-landsbyen.
 • Shuttlebusser skal køre mellem IEC og euro-klubben, som er placeret i CEC Parkovy.
 • Vandtaxi skal gå mellem en terminal nær IEC og en terminal i det centrale Kyiv.
 • Uden for IEC skal området moderniseres og give mulighed for indslag til branding af Eurovision.

Det samlede budget for afholdelsen er på UAH 240 millioner (11 millioner euro).

Yderligere detaljer blev annonceret om de planlagte størrelser af visse aspekter af spillestedet og placeringen af specifikke nødvendige strukturer. Det grønne værelse vil være 800 m² og vil blive placeret tæt på scenen. Den planlagte størrelse på scenen er 750 m². Pressecenteret vil være på 4.000 m² og være stort nok til, at der kan være pressekonferenceværelse, og studier vil være placeret i det. Hvis der er behov for yderligere faciliteter, kan parkeringspladsen på forsiden af IEC bruges.[9]

Lodtrækning til semifinalerne[redigér | rediger kildetekst]

Lodtrækningen er en del af den proces, der afgør, i hvilken semifinale hvert land skal deltage. Lodtrækningen fandt sted i Kyiv den 31. januar 2017. De forskellige lande var opdelt i seks forskellige grupper, hvor lande i den samme gruppe ofte er dem, der stemmer på hinanden. Dette skal være med til at øge spændingen om resultatet.[10]

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4 Pot 5 Pot 6
Albanien Albanien Danmark Danmark Armenien Armenien Ungarn Ungarn Portugal Portugal Belgien Belgien
Nordmakedonien Makedonien Finland Finland Aserbajdsjan Aserbajdsjan Cypern Cypern Australien Australien Holland Holland
Montenegro Montenegro Norge Norge Hviderusland Hviderusland Grækenland Grækenland Tjekkiet Tjekkiet Irland Irland
Slovenien Slovenien Island Island Georgien Georgien Rumænien Rumænien Malta Malta Letland Letland
Kroatien Kroatien Estland Estland Rusland Rusland Moldova Moldova Østrig Østrig Litauen Litauen
Serbien Serbien Sverige Sverige Israel Israel Bulgarien Bulgarien San Marino San Marino Polen Polen
Schweiz Schweiz

Deltagerliste[redigér | rediger kildetekst]

     Lande, som har valgt kunstner og/eller sang     Lande, som bekræftet deres deltagelse i 2017     Lande, der tidligere har deltaget, men ikke er med i 2017

Semifinale 1[redigér | rediger kildetekst]

Lodtrækningen fandt sted den 31. januar 2017 i Kyiv.

Af de direkte finaledeltagende lande stemte Italien Italien, Spanien Spanien og Storbritannien Storbritannien i denne semifinale. Lande, der gik videre til finalen, er markeret med orange.

Nr[11] Land Sprog Kunstner Sang Oversættelse Udvælgelse Plads Point
1 Sverige Sverige Engelsk Robin Bengtsson "I Can't Go On" Jeg kan ikke blive ved Melodifestivalen 2017[12] 3 227
2 Georgien Georgien Engelsk Tamara Gachechiladze "Keep the Faith" Bevar troen National forvalg[13] 11 99
3 Australien Australien Engelsk Isaiah "Don't Come Easy" Kommer ikke nemt Intern udvælgelse 6 160
4 Albanien Albanien Engelsk[14] Lindita[15] "World" Verden Festivali i Këngës 2016[16] 14 76
5 Belgien Belgien Engelsk Blanche[17] "City Lights" Byens lys Intern udvælgelse[18] 4 165
6 Montenegro Montenegro Engelsk Slavko Kalezić[19] "Space" Rum Intern udvælgelse[20] 16 56
7 Finland Finland Engelsk Norma John "Blackbird" Solsort Uuden Musiikin Kilpailu 2017[21] 12 92
8 Aserbajdsjan Aserbajdsjan Engelsk Dihaj[22] "Skeletons" Skeletter Intern udvælgelse 8 150
9 Portugal Portugal Portugisisk Salvador Sobral "Amar Pelos Dois" Elske for to Festival da Canção 2017 1 370
10 Grækenland Grækenland Engelsk Demy "This Is Love" Det her er kærlighed Intern udvælgelse[23] 10 115
11 Polen Polen Engelsk Kasia Moś "Flashlight" Lommelygte National forvalg[24] 9 119
12 Moldova Moldova Engelsk SunStroke Project "Hey, Mamma!" Hej, Mor! O melodie pentru Europa 2017 2 291
13 Island Island Engelsk Svala "Paper" Papir Söngvakeppnín 2017[25] 15 60
14 Tjekkiet Tjekkiet Engelsk Martina Bárta "My Turn" Min tur Intern udvælgelse[26] 13 83
15 Cypern Cypern Engelsk Hovig[27] "Gravity" Tyngdekraft Intern udvælgelse 5 164
16 Armenien Armenien Engelsk Artsvik[28] "Fly With Me" Flyv med mig Depi Evratesil (Դեպի եվրատեսիլ)[29] 7 152
17 Slovenien Slovenien Engelsk Omar Naber "On My Way" Jeg er på vej Evrovizijska Melodija 2017[30] 17 36
18 Letland Letland Engelsk Triana Park "Line" Stregen Supernova 2017[31] 18 21

de ti lande blev råbt op i en vilkårlig rækkefølge:

Tele og Jurystemmer i Semifinale 1[redigér | rediger kildetekst]

Plads Telestemmer Point Jury Point
1 Portugal Portugal 197 Portugal Portugal 173
2 Moldova Moldova 180 Australien Australien 139
3 Belgien Belgien 125 Sverige Sverige 124
4 Sverige Sverige 103 Moldova Moldova 111
5 Cypern Cypern 103 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 87
6 Polen Polen 69 Armenien Armenien 87
7 Armenien Armenien 65 Tjekkiet Tjekkiet 81
8 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 63 Georgien Georgien 62
9 Grækenland Grækenland 54 Grækenland Grækenland 61
10 Finland Finland 51 Cypern Cypern 61
11 Montenegro Montenegro 39 Polen Polen 50
12 Albanien Albanien 38 Finland Finland 41
13 Georgien Georgien 37 Belgien Belgien 40
14 Island Island 31 Albanien Albanien 38
15 Australien Australien 21 Island Island 29
16 Slovenien Slovenien 20 Montenegro Montenegro 17
17 Letland Letland 20 Slovenien Slovenien 16
18 Tjekkiet Tjekkiet 2 Letland Letland 1

Semifinale 2[redigér | rediger kildetekst]

Af de direkte finaledeltagende lande stemte Frankrig Frankrig, Tyskland Tyskland og Ukraine Ukraine i denne semifinale. Lande, der gik videre til finalen, er markeret med orange. Rusland skulle egentlig været på scenen som nummer tre, men da Ruslands deltager var blevet udelukket fra indrejse i Ukraine, deltog landet ikke i dette års Eurovision Song Contest.

Nr[32] Land Sprog Kunstner Sang Oversættelse Udvælgelse Plads Point
1 Serbien Serbien Engelsk Tijana Bogićević "In Too Deep" I dybden Intern udvælgelse 11 98
2 Østrig Østrig Engelsk Nathan Trent[33] "Running On Air" Løber på luft Intern udvælgelse 7 147
3 Nordmakedonien Makedonien Engelsk Jana Burčeska[34] "Dance Alone" Danse alene Intern udvælgelse 15 69
4 Malta Malta Engelsk Claudia Faniello "Breathlessly" Forpustet Malta Eurovision Song Contest 2017[35] 16 55
5 Rumænien Rumænien Engelsk Ilinca feat. Alex Florea "Yodel It!" Jodl det! Selectia Nationala 2017[36] 6 174
6 Holland Holland Engelsk O'G3NE[37] "Lights and Shadows" Lys og skygger Intern udvalg[38] 4 200
7 Ungarn Ungarn Ungarsk Joci Pápai "Origo" N/A A Dal 2017[39] 2 231
8 Danmark Danmark Engelsk Anja "Where I Am" Hvor jeg er Dansk Melodi Grand Prix 2017[40] 10 101
9 Irland Irland Engelsk Brendan Murray[41] "Dying To Try" Dødspændt på at prøve Intern udvælgelse 13 86
10 San Marino San Marino Engelsk Valentina Monetta & Jimmie Wilson "Spirit Of The Night" Nattens ånd Intern udvælgelse 18 1
11 Kroatien Kroatien Engelsk, italiensk Jacques Houdek "My Friend" Min ven Intern udvælgelse 8 141
12 Norge Norge Engelsk JOWST feat. Aleksander Walmann "Grab The Moment" Grib øjeblikket Norsk Melodi Grand Prix 2017[42] 5 189
13 Schweiz Schweiz Engelsk Timebelle "Apollo" N/A Die Große Entscheidungsshow 2017[43] 12 97
14 Hviderusland Hviderusland Hviderussisk Naviband "Story of My Life" Min livshistorie Eurofest 2017 (еўра фестываль)[44] 9 110
15 Bulgarien Bulgarien Engelsk Kristian Kostov "Beautiful Mess" Smukt rod Intern udvælgelse 1 403
16 Litauen Litauen Engelsk Fusedmarc "Rain of Revolution" Revolutionens regn Eurovizijos[45] 17 42
17 Estland Estland Engelsk Koit Toome & Laura "Verona" N/A Eesti Laul 2017[46] 14 85
18 Israel Israel Engelsk IMRI "I Feel Alive" Jeg føler mig i live HaKochav Haba La’eirovizyion (הכוכב הבא) 3 207

de ti lande blev råbt op i en vilkårlig rækkefølge:

Tele og Jurystemmer i Semifinale 2[redigér | rediger kildetekst]

Plads Telestemmer Point Jury Point
1 Bulgarien Bulgarien 204 Bulgarien Bulgarien 199
2 Ungarn Ungarn 165 Holland Holland 149
3 Rumænien Rumænien 148 Norge Norge 137
4 Israel Israel 132 Østrig Østrig 115
5 Kroatien Kroatien 104 Danmark Danmark 96
6 Estland Estland 69 Israel Israel 75
7 Hviderusland Hviderusland 55 Ungarn Ungarn 66
8 Norge Norge 52 Malta Malta 55
9 Holland Holland 51 Hviderusland Hviderusland 55
10 Schweiz Schweiz 49 Serbien Serbien 53
11 Serbien Serbien 45 Schweiz Schweiz 48
12 Irland Irland 41 Irland Irland 45
13 Nordmakedonien Makedonien 40 Kroatien Kroatien 37
14 Østrig Østrig 32 Nordmakedonien Makedonien 29
15 Litauen Litauen 25 Rumænien Rumænien 26
16 Danmark Danmark 5 Litauen Litauen 17
17 San Marino San Marino 1 Estland Estland 16
18 Malta Malta 0 San Marino San Marino 0

Finalen[redigér | rediger kildetekst]

I finalen var der 26 lande, hvor 10 var fra den første semifinale og 10 var fra den anden semifinale; de resterende var Eurovisions fem største bidragsydere samt værtslandet.

Nr[47] Land Sprog Kunstner Sang Oversættelse National udvælgelse Plads Point
1 Israel Israel Engelsk IMRI "I Feel Alive" Jeg føler mig i live HaKochav Haba La’eirovizyion (הכוכב הבא) 23 39
2 Polen Polen Engelsk Kasia Moś "Flashlight" Lommelygte National forvalg[24] 22 64
3 Hviderusland Hviderusland Hviderussisk Naviband "Story of My Life" Min livshistorie Eurofest 2017 (еўра фестываль)[40] 17 83
4 Østrig Østrig Engelsk Nathan Trent[33] "Running On Air" Løber på luft Intern udvælgelse 16 93
5 Armenien Armenien Engelsk Artsvik[28] "Fly With Me" Fly med mig Depi Evratesil (Դեպի եվրատեսիլ)[29] 18 79
6 Holland Holland Engelsk O'G3NE[37] "Lights and Shadows" Lys og skygger Intern udvalg[38] 11 150
7 Moldova Moldova Engelsk SunStroke Project "Hey, Mamma!" Hej, Mor! O melodie pentru Europa 2017 3 374
8 Ungarn Ungarn Ungarsk Joci Pápai "Origo" Origo A Dal 2017[12] 8 200
9 Italien Italien[48] Italiensk Francesco Gabbani "Occidentali's Karma" Vestlig karma Sanremo-Festival 2017[49] 6 334
10 Danmark Danmark Engelsk Anja "Where I Am" Hvor jeg er Dansk Melodi Grand Prix 2017[40] 20 77
11 Portugal Portugal Portugisisk Salvador Sobral "Amar Pelos Dois" Elske for to Festival da Canção 2017 1 758
12 Aserbajdsjan Aserbajdsjan Engelsk Dihaj[22] "Skeletons" Skeletter Intern udvælgelse 14 120
13 Kroatien Kroatien Engelsk, Italiensk Jacques Houdek "My Friend" Min ven Intern udvælgelse 13 128
14 Australien Australien Engelsk Isaiah "Don't Come Easy" Kommer ikke nemt Intern udvælgelse 9 173
15 Grækenland Grækenland Engelsk Demy "This Is Love" Det her er kærlighed Intern udvælgelse[21] 19 77
16 Spanien Spanien[50] Engelsk, spansk Manel Navarro "Do It For Your Lover" Gør det for din elskede Objetivo Eurovisión[51] 26 5
17 Norge Norge Engelsk JOWST feat. Aleksander Walmann "Grab The Moment" Grib øjeblikket Norsk Melodi Grand Prix 2017[46] 10 158
18 Storbritannien Storbritannien[52] Engelsk Lucie Jones "Never Give Up on You" Aldrig gi op på dig Eurovision 2017 - You Decide[53] 15 111
19 Cypern Cypern Engelsk Hovig[27] "Gravity" Tyngdekraft Intern udvælgelse 21 68
20 Rumænien Rumænien Engelsk Ilinca feat. Alex Florea "Yodel It!" Jodl det! Selectia Nationala 2017[36] 7 282
21 Tyskland Tyskland[54] Engelsk Levina "Perfect Life" Perfekt liv Eurovision 2017 - Unser Song[55] 25 6
22 Ukraine Ukraine Engelsk O.Torvald "Time" Tid National udvælgelse[56] 24 36
23 Belgien Belgien Engelsk Blanche[29] "City Lights" Byens lys Intern udvælgelse[18] 4 363
24 Sverige Sverige Engelsk Robin Bengtsson "I Can't Go On" Jeg kan ikke blive ved Melodifestivalen 2017[12] 5 344
25 Bulgarien Bulgarien Engelsk Kristian Kostov "Beautiful Mess" Smukt rod Intern udvælgelse 2 615
26 Frankrig Frankrig[57] Engelsk, fransk Alma "Requiem" Rekviem Intern udvælgelse[58] 12 135

Tele og Jurystemmer i Finalen[redigér | rediger kildetekst]

Finale
Plads Telestemmer Points Jury Points
1 Portugal Portugal 376 Portugal Portugal 382
2 Bulgarien Bulgarien 337 Bulgarien Bulgarien 278
3 Moldova Moldova 264 Sverige Sverige 218
4 Belgien Belgien 255 Australien Australien 171
5 Rumænien Rumænien 224 Holland Holland 135
6 Italien Italien 208 Norge Norge 129
7 Ungarn Ungarn 152 Italien Italien 126
8 Sverige Sverige 126 Moldova Moldova 110
9 Kroatien Kroatien 103 Belgien Belgien 108
10 Frankrig Frankrig 90 Storbritannien Storbritannien 99
11 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 42 Østrig Østrig 93
12 Polen Polen 41 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 78
13 Hviderusland Hviderusland 33 Danmark Danmark 69
14 Cypern Cypern 32 Armenien Armenien 58
15 Norge Norge 29 Rumænien Rumænien 58
16 Grækenland Grækenland 29 Hviderusland Hviderusland 50
17 Ukraine Ukraine 24 Ungarn Ungarn 48
18 Armenien Armenien 21 Grækenland Grækenland 48
19 Holland Holland 15 Frankrig Frankrig 45
20 Storbritannien Storbritannien 12 Cypern Cypern 36
21 Danmark Danmark 8 Israel Israel 34
22 Israel Israel 5 Kroatien Kroatien 25
23 Spanien Spanien 5 Polen Polen 23
24 Tyskland Tyskland 3 Ukraine Ukraine 12
25 Australien Australien 2 Tyskland Tyskland 3
26 Østrig Østrig 0 Spanien Spanien 0

Lande, der ikke deltog i 2017[redigér | rediger kildetekst]

Følgende lande deltog ikke i årets konkurrence:

Land Årsag Seneste deltagelse
Andorra Andorra Andorras nationale tv-station RTVA bekræftede 19. maj 2016, at de ikke ville deltage i Eurovision 2017.[59] Rusland 2009
Bosnien-Hercegovina Bosnien-Hercegovina BHRT meddelte 28. september 2016, at de ikke ønskede at deltage i 2017 på grund af deres manglende evne til at sikre en stabil finansiering og sponsorering af deltagelsen.[60][61] Tv-stationen led også af finansielle vanskeligheder som følge af en mangel på lovgivning, som ville sikre den fortsatte drift af BHRT. Tidligere i maj 2016 havde EBU truet med at trække BHRT fra alle medlemstjenester på grund af manglende betaling af gæld på i alt 6 millioner schweiziske franc (5,4 millioner euro).[62][63] Sverige 2016
Liechtenstein Liechtenstein 1FLTV bekræftede 16. september 2016, at Liechtenstein ikke ville medvirke i 2017.[64] -
Luxembourg Luxembourg Mens RTL Télé Lëtzebuerg (RTL) 25. maj 2016 meddelte, at de ikke ville deltage,[65] meddelte Udvalget for Andragender i den luxembourgske regering, at det 21. juni havde modtaget en opfordring til Luxembourgs tilbagevenden i konkurrencen. Den luxembourgske regering besluttede at drøfte forslagene i andragendet, herunder muligheden for, at Luxembourg kunne vende tilbage til konkurrencen i fremtiden.[66] Irland 1993
Monaco Monaco Monacos nationale tv-station TMC bekræftede 20. august 2016, at de ikke ville deltage i 2017.[67] Grækenland 2006
Slovakiet Slovakiet RTVS bekræftede i 24. oktober 2016, at Slovakiet ikke ville deltage i 2017.[68] Aserbajdsjan 2012
Tyrkiet Tyrkiet Selv om der først blev planlagt en tilbagevenden til 2017, bekræftede den tyrkiske nationale tv-station TRT 28. september 2016, at de ikke ville vende tilbage i 2017. Afgørende grunde fra tv-stationen var angiveligt, at de var utilfredse med konceptet om "Big 5" og juryafstemning. Dette var blevet kritiseret i årene før som uretfærdigt.[69] Aserbajdsjan 2012
Rusland Rusland Oprindeligt skulle de deltage med sangeren Julia Samoylova med sangen "Flame Is Burning", men kunstneren fik ikke tilladelse til at rejse ind i Ukraine, idet hun i så fald ville overtræde en lov i Ukraine fra 2015. Så derfor afmeldte Rusland deltagelsen i Eurovision Song Contest 2017 den 13. april.[2] Sverige 2016

Internationale transmissioner[redigér | rediger kildetekst]

 • Australien Australien - Julia Zemiro og Sam Pang (SBS, alle shows)
 • Belgien Belgien - Fransk: Maureen Louys og Jean-Louis Lahaye (La Une, alle shows); Nederlandsk: Peter Van de Veire (Één, alle shows)
 • Danmark Danmark - Ole Tøpholm (DR1, alle shows)
 • Estland Estland - Estisk: Marko Reikop (ETV, alle shows); TBA (Raadio 2, semifinale and finale); Russisk: Aleksandr Hobotov (ETV+, alle shows)
 • Finland Finland - Finsk: TBA (Yle TV2, TV Finland og Yle Radio Suomi, alle shows); Svensk: Eva Frantz og Johan Lindroos (Yle TV2, TV Finland og Yle Radio Vega, alle shows)
 • Frankrig Frankrig - Marianne James og Jarry (France 4, semifinaler); Marianne James, Stéphane Bern og Amir Haddad (France 2, finale)[70]
 • Grækenland Grækenland - Maria Kozakou og Giorgos Kapoutzidis (ERT1, ERT HD, ERT World, ERA 2 og Voice of Greece, alle shows)
 • Hviderusland Hviderusland – Evgeny Perlin (Belarus-1 og Belarus-24, alle shows)
 • Italien Italien - Andrea Delogu og Ema Stokholma (Rai 4, semifinaler); Flavio Insinna og Federico Russo (Rai 1, finale)
 • Polen Polen - Artur Orzech (TVP 1, alle shows)
 • Portugal Portugal - José Carlos Malato og Nuno Galopim (RTP1 og RTP Internacional, alle shows)
 • San Marino San Marino - Lia Fiorio og Gigi Restivo (SMtv San Marino og Radio San Marino, alle shows)
 • Spanien Spanien- José María Íñigo og Julia Varela (La 1, alle shows)
 • Storbritannien Storbritannien - Scott Mills og Mel Giedroyc (BBC Four, semifinaler); Graham Norton (BBC One, finale); TBA (BBC Radio 2, finale)
 • Sverige Sverige - Edward af Sillen og Måns Zelmerlow (SVT1, alle shows); Carolina Norén, Björn Kjellman og Ola Gäverth (SR P4, alle shows)
 • Tjekkiet Tjekkiet - Libor Bouček (ČT2, semifinaler); Libor Bouček og Martina Bárta (ČT1, finale)
 • Tyskland Tyskland - Peter Urban (One, alle shows; NDR Fernsehen, 2. semifinale; Das Erste, finale)
 • Ukraine Ukraine - Tetiana Terekhova og Andriy Horodyskyi - (Pershyi Natsionalnyi, alle shows); Olena Zelinchenko og Roman Kolyada (Radio Ukraine, alle shows)
 • Ungarn Ungarn - Krisztina Rátonyi og Freddie (Duna og Duna World, alle shows)
 • Østrig Østrig - Andi Knoll (ORF eins, alle shows)

Kommentatorer i ikke deltagende lande[redigér | rediger kildetekst]

 • Kina Kina - TBA (Hunan TV, alle shows)

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ "43 Countries to Participate in Eurovision 2017 | Eurovision.tv". Arkiveret fra originalen 29. november 2016. Hentet 12. december 2016.
 2. ^ a b Bygbjerg, Søren (13. april 2017). "Kaos fire uger inden showet: Rusland er ude af Grand Prix". dr.dk. Arkiveret fra originalen 14. april 2017. Hentet 13. april 2017.
 3. ^ "Кличко обіцяє гідно провести "Євробачення" в Києві | Українська правда - Київ". Arkiveret fra originalen 27. marts 2019. Hentet 16. maj 2016.
 4. ^ "Eurovision Eurovision 2017: Host city announcement by late summer". Arkiveret fra originalen 25. juni 2016. Hentet 24. juni 2016.
 5. ^ "From six to two: The potential host cities await their fate | News | Eurovision Song Contest". Arkiveret fra originalen 6. august 2016. Hentet 19. juli 2016.
 6. ^ "Follow live: Heads of Delegation meet in Stockholm | News | Eurovision Song Contest". Arkiveret fra originalen 7. april 2016. Hentet 16. maj 2016.
 7. ^ "ESC'17: Tatiana Terekhova Puts Her Name Forward As Possible Host - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 29. september 2016. Hentet 28. september 2016.
 8. ^ "Eurovision Eurovision 2017: NTU reveals plans on Red Carpet, Euroclub and Eurovision Village". Arkiveret fra originalen 26. september 2016. Hentet 28. september 2016.
 9. ^ "ESC'17: Focus Should Be On Seats Not Standing - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 26. februar 2017. Hentet 16. september 2016.
 10. ^ "Eurovision Song Contest 2017 - Semi-Final Allocation Draw - YouTube". Arkiveret fra originalen 2. februar 2017. Hentet 31. januar 2017.
 11. ^ https://eurovision.tv/event/kyiv-2017/profile?round=82&tab=participants (Webside ikke længere tilgængelig)
 12. ^ a b c "Sweden: Eurovision 2017 Participation Confirmed - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 14. maj 2016. Hentet 16. maj 2016.
 13. ^ "Georgia: Call For Eurovision 2017 Entries - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 4. december 2016. Hentet 4. december 2016.
 14. ^ Eurovision Song Contest Monthly Update: December 2016 - YouTube
 15. ^ "Albania: Selects Lindita Halimi For The Eurovision Song Contest 2017 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 20. januar 2017. Hentet 26. december 2016.
 16. ^ "Albania: Confirms Eurovision 2017 Participation - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 21. september 2016. Hentet 21. september 2016.
 17. ^ "Belgium: Blanche Internally Selected to Represent Belgium at Eurovision - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 20. januar 2017. Hentet 23. november 2016.
 18. ^ a b "Belgium: Participant likely one of two former The Voice Belgique competitors - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 23. september 2016. Hentet 19. september 2016.
 19. ^ "Montenegro: Slavko Kalezić to Kyiv - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 21. januar 2017. Hentet 1. januar 2017.
 20. ^ "Montenegro: Eurovision 2017 Participant Decision Next Week - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 2. december 2016. Hentet 4. december 2016.
 21. ^ a b "Ukrainan Jamala voitti Euroviisut 2016 - Suomen seuraavaa viisuedustajaa haetaan jälleen UMK:ssa | Euroviisut 2016 | yle.fi". Arkiveret fra originalen 16. maj 2016. Hentet 16. maj 2016.
 22. ^ a b "Azerbaijan: Diana Hajiyeva To Eurovision Song Contest 2017 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 15. januar 2017. Hentet 11. december 2016.
 23. ^ "Greece: Drops Plans For Eurovision National Final - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 15. januar 2017. Hentet 15. december 2016.
 24. ^ a b "Poland: Eurovision 2017 Selection Planned For February - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 6. december 2016. Hentet 11. december 2016.
 25. ^ "Iceland: Söngvakeppnin 2017 Final on March 11 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 21. september 2016. Hentet 21. september 2016.
 26. ^ Czech Republic: 2017 Participation confirmed - Eurovoix
 27. ^ a b "Hovig to represent Cyprus in the 2017 Eurovision Song Contest". Arkiveret fra originalen 21. oktober 2016. Hentet 21. oktober 2016.
 28. ^ a b Armenia: Artsvik Will Represent Armenia at Eurovision 2017 - Eurovoix
 29. ^ a b c "Armenia: Eurovision 2017 Participation Confirmed - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 5. juli 2016. Hentet 19. juli 2016.
 30. ^ Slovenia: EMA 2017 participants announced - Eurovoix
 31. ^ "Latvia: Selects For Eurovision 2017 on February 26 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 13. september 2016. Hentet 8. september 2016.
 32. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 13. maj 2017. Hentet 10. maj 2017.
 33. ^ a b "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 21. december 2016. Hentet 20. december 2016.
 34. ^ "Macedonia: Jana Burčeska To The Eurovision Song Contest 2017 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 17. februar 2019. Hentet 23. november 2016.
 35. ^ "Eurovision Malta: PBS confirms participation in Eurovision 2017". Arkiveret fra originalen 22. august 2016. Hentet 21. august 2016.
 36. ^ a b "Romania: Stig Rästa Submitting Song For 2017? - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 20. januar 2017. Hentet 10. december 2016.
 37. ^ a b "The Netherlands: O'G3NE To the Eurovision Song Contest 2017 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 29. oktober 2016. Hentet 29. oktober 2016.
 38. ^ a b "The Netherlands: 2017 Entrant Decision in October - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 24. september 2016. Hentet 19. september 2016.
 39. ^ "Hungary: A Dal 2017 Submissions Open - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 16. august 2018. Hentet 11. oktober 2016.
 40. ^ a b c "Eurovision Denmark: DR confirms participation in Eurovision 2017". Arkiveret fra originalen 7. august 2016. Hentet 24. juni 2016.
 41. ^ "Ireland: Brendan Murray To Eurovision 2017 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 22. december 2016. Hentet 17. december 2016.
 42. ^ "Norway: Melodi Grand Prix 2017 Submissions Open Today - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 14. juni 2016. Hentet 24. juni 2016.
 43. ^ "Eurovision Switzerland: National selection submissions open". Arkiveret fra originalen 27. september 2016. Hentet 28. september 2016.
 44. ^ "Belarus: 13 Artists Selected For Eurovision 2017 Selection - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 20. januar 2017. Hentet 4. december 2016.
 45. ^ "Eurovision Lithuania: LRT intends to participate in Eurovision 2017!". Arkiveret fra originalen 12. august 2016. Hentet 12. august 2016.
 46. ^ a b "Estonia's Eesti Laul 2017 tickets on sale May 5, 2016". Arkiveret fra originalen 3. maj 2016. Hentet 16. maj 2016.
 47. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 9. august 2017. Hentet 12. maj 2017.
 48. ^ Italy: Eurovision 2017 Participation Confirmed - Eurovoix
 49. ^ "TVBlog.it » Festival di Sanremo 2017 » Pagina 1". Arkiveret fra originalen 19. september 2016. Hentet 14. september 2016.
 50. ^ "Eurovision Spain: TVE confirms participation in Eurovision 2017". Arkiveret fra originalen 15. september 2016. Hentet 14. september 2016.
 51. ^ "Spain: Launches Eurovision Selection Process "Objetivo Eurovisión 2017" - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 26. oktober 2016. Hentet 26. oktober 2016.
 52. ^ "Eurovision United Kingdom: BBC intends to participate in Eurovision 2017". Arkiveret fra originalen 7. september 2016. Hentet 8. september 2016.
 53. ^ "United Kingdom: Eurovision: You Decide To Select Participant For Kyiv - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 6. oktober 2016. Hentet 6. oktober 2016.
 54. ^ "Germany: Eurovision 2017 Participation Confirmed - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 13. maj 2016. Hentet 16. maj 2016.
 55. ^ Germany: NDR Receives 2493 Entries For Eurovision 2017 - Eurovoix
 56. ^ "Ukraine: STB reveal 2017 selection plans - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 26. juli 2016. Hentet 26. juli 2016.
 57. ^ "France: 2017 Eurovision Participation Confirmed - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 10. juni 2016. Hentet 19. maj 2016.
 58. ^ "France 2 opts for internal selection; opens call for artists and composers". Arkiveret fra originalen 14. september 2016. Hentet 14. september 2016.
 59. ^ "Andorra: No Return To Eurovision in 2017 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 11. juni 2016. Hentet 19. maj 2016.
 60. ^ "Bosnia & Herzegovina: Withdraws From Eurovision 2017 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 19. april 2019. Hentet 29. september 2016.
 61. ^ "Eurovision Bosnia & Herzegovina: BHRT will not participate in Eurovision 2017". Arkiveret fra originalen 29. september 2016. Hentet 29. september 2016.
 62. ^ "Eurovision Bosnia & Herzegovina: BHRT's participation in Eurovision 2017 highly unlikely". Arkiveret fra originalen 15. september 2016. Hentet 14. september 2016.
 63. ^ "EBU threatens BHRT with withdrawal over unpaid debt". Arkiveret fra originalen 29. maj 2016. Hentet 29. maj 2016.
 64. ^ "Liechtenstein: No Debut In 2016 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 10. september 2016. Hentet 28. september 2016.
 65. ^ "Luxembourg: Will Not Participate in Eurovision 2017 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 26. maj 2016. Hentet 29. maj 2016.
 66. ^ "Luxembourg: Government Committee To Debate Eurovision Return - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 24. juni 2016. Hentet 19. juli 2016.
 67. ^ "Monaco: Will Not Compete in Eurovision 2017 - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 21. august 2016. Hentet 23. august 2016.
 68. ^ "Eurovision Slovakia: RTVS will not participate in Eurovision 2017". Arkiveret fra originalen 26. oktober 2020. Hentet 4. december 2016.
 69. ^ "Turkey: No Return To The Eurovision Song Contest in 2017? - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 30. november 2020. Hentet 28. september 2016.
 70. ^ "France: Stéphane Bern & Marianne James Confirmed as Commentators - Eurovoix". Arkiveret fra originalen 6. oktober 2016. Hentet 11. oktober 2016.