Fantomet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel handler om tegneserien Fantomet, for rapperen se Fantomet (rapper)
The Phantom
Dansk navn Fantomet
Udgiver Egmont
Frew
Moonstone
Første optræden 17. februar 1936
Første danske optræden
Skabt af Lee Falk
Data
Civile identitet Kit Walker
Status Aktiv
Tilknytning Jungle-patruljen
Tidligere tilknytninger
Kendte alias Mr. Walker
Ånden, der vandrer, Manden som ikke kan dø,
Kendte slægtninge Diana Palmer-Walker (kone), Kit Walker (søn), Heloise Walker (datter), Rex King (adoptivsøn)
Evner/Kræfter når Fantomet bevæger sig står lynet stille (gammelt jungleordsprog), Fantomet har styrke som ti tigre (Gammelt jungleordsprog)

Fantomet (originaltitel: The Phantom) er en af tegneseriehistoriens ældste maskerede helte. Den første avisstribe så dagens lys i februar 1936, og den var forfattet af Lee Falk og tegnet af Ray Moore. Tegneserien er stadig i produktion.

Fantomet er bosiddende i junglen i et fiktiv afrikansk land. Måske retteligen i området ved bagindien, nærmere Bengalen, hvor flere områder ligner seriens. Her er han kendt som "ånden, der vandrer". Dette skyldes, at det nuværende Fantomet faktisk er den 21. i rækken i et dynasti af maskerede forbryderbekæmpere, og myten er derfor, at han er udødelig. At han er bosiddende i Kraniegrotten og efterlader et kraniemærke, der ikke kan fjernes på de forbrydere, han nedlægger, er også med til at øge mystikken om hans person.

Fantomet er en særlig populær figur i Australien og Skandinavien. I Australien har seriehæftet The Phantom kørt uafbrudt siden 1948, i Sverige har Fantomen kørt siden 1950. I Danmark er der i alt udkommet over 360 forskellige Fantomet-hæfter og album. Siden starten af halvfjerdsene er en stor del af produktionen af Fantomet-historier udgået fra Sverige.

Fantomets dragt er oprindeligt lilla, men en trykteknisk fejl gjorde at dragten i de danske (og svenske) hæfter blev blågrå.

Den første udgave af "Fantomet". Udgivet i Australien i 1938.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: