Figurer fra Casper og Mandrilaftalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Casper & Mandrilaftalen
Genre Satire, komedie
Skaber(e) Casper Christensen
Medvirkende Casper Christensen
Lasse Rimmer
Frank Hvam
Lars Hjortshøj
Gæster
Anders Matthesen
Jan Gintberg
John Cleese
Sebastian Dorset
Uffe Holm
Susse Wold
Mick Øgendahl
Anders Lund Madsen
Land Danmark
Antal sæsoner 2
Antal afsnit 67
Produktion
Længde cirka 27 minutter
Udsendelse
Selskab DR
Metronome
Oprindeligt sendt Danmark 1999 - 2003

Figurer fra Casper og Mandrilaftalen er en artikel om figurerne fra Casper og Mandrilaftalen, der er et dansk tv-program sendt på DR2 første gang i 1999.

Indholdsfortegnelse

Figurerne[redigér | redigér wikikode]

Nedennævnte figurer er alle fiktive Mandrilgæster, medmindre andet fremgår.

Abraham Mamrelund[redigér | redigér wikikode]

Starfucker spillet af Sebastian Dorset. Han har bl.a. prøvet at kneppe en af dinosaurerne fra Jurassic Park.

Ali Baba[redigér | redigér wikikode]

Ali Baba er lektor ved Københavns Hovedbanegård. Da Casper bliver bestrålet med uran kurerer Ali Casper ved at få ham til at kigge på et løg.

Alfonso Trendy[redigér | redigér wikikode]

Alfonso Trendy er en figur spillet af Frank Hvam. Alfonso besøger Casper i studiet over flere omgange. I hans første medvirken har både Casper og Alfonso glemt hvorfor Casper havde inviteret ham. De prøver i fællesskab, at komme frem til et svar og finde ud af hvad det er Alfonso kan, vil gøre eller har gjort. De diskuterer om det er fordi han har sprunget i faldskærm, udgivet en plade eller om det måske er fordi han kan lave plastic om til guld. Dog er ingen af disse ting det som Alfonso kom i studiet for. Fjorten dage efter har Casper igen inviteret Alfonso i og med, at Casper og Alfonso nu er kommet i tanker om, at Alfonso er kommet for at fortælle om hans rejseoplevelser. Men Alfonso har glemt hvor det var han var rejst hen efter, at han var blevet træt af det danske vejr. Casper og Alfonso diskuterer derefter om det kunne være hans tur til Thailand, Månen eller Grækenland. Eller om han har været i Silkeborg eller Indonesien blandt andre. De finder denne gang frem til, at det er Alfonsos tur til Tasmanien, men det viser sig så, at det heller ikke var det emne han var kommet for at snakke om.

Alfred Balle[redigér | redigér wikikode]

Alfred Balle (spillet af Frank Hvam) er pædagog, dyrepsykolog og forfatter til lydbogen "Jeg ved hvad du tænker, hund". Alfred fortæller om og viser nye metoder til at dressere dyr. Bl.a. kan man vinde dyrs tillid ved at gnide sin underarm og albue mod dyrets forhoved. Når dyret skal tæmmes, skal man give det ordrer nedefra, f.eks. ved at man lægger sig under dyret og råber ordrer op imod dets bug og hage. Alfred fortæller desuden at krokodiller er blinde og derfor må finde vej ved at spørge isfugle til råds.

Angelica Houston[redigér | redigér wikikode]

Angelica Houston er medlem af foreningen 'Ideernes Venner' og skal vise os hvordan vi forbrugere kan få mere ud af de ting vi har i forvejen.

Asger Dubonnet[redigér | redigér wikikode]

Asger Dubonnet er en person spillet af Lars Hjortshøj i Casper & Mandrilaftalens internetjulekalender, Drengene Fra Brasilien. Han er med i det første afsnit og bliver inviteret i studiet, fordi de skal tale om barmhjertighed. Hans bidrag er at hænge amfetamin ud til cykelrytterne når det bliver koldt og kebab til 2. generationsindvandrerne.

Anden gang han er med, skal han præsentere sine alternativer til julebukken.

Beelzebub Komseda[redigér | redigér wikikode]

Beelzebub Komseda er skaberen af datingfirmaet "Smykkeskrinet" der interviewes i anledning af en temadag om Jeans (oprindeligt Cowboy tema). Tidliger arbejdede han som langturs gaffeltrucker. Hans speciale er spedalske kvinder/kællinger. Beelzebub Komseda spilles af Frank Hvam.

Bent Tonse[redigér | redigér wikikode]

Bent Tonse er Mandrilseer nr. 1 milliard og kommer i studiet for at blive overrakt en kurv. Bent er ikke tilfreds med kurvens indhold især ikke efter, at han får at vide, at der i kurven mangler en paphjort. Bent Tonse siger, at han er blevet lovet en komplet kurv og mener ikke, at det batteri som Casper har lagt i kurven i stedet for paphjorten kan gøre det. Bent Tonse kræver erstatning og vil have en bil i stedet. Bent bliver mere og mere vred på Casper og vil ikke forlade studiet og kræver konstant mere og mere erstatning fra Casper. Bent Tonse blev spillet af Frank Hvam.

Bitten og Trold[redigér | redigér wikikode]

Bitten og Trold er en teaterduo og deltager i talentkonkurrencen.

Bjarne Goldbæk[redigér | redigér wikikode]

Bjarne Goldbæk deler navn med virkelighedens Bjarne Goldbæk, en professionel fodboldspiller, men er i øvrigt slet ikke inspireret af denne. Bjarne Goldbæk spilles i Mandrilaftalen af Frank Hvam og optræder første gang som værtsvikar for Casper Christensen, der i et afsnit martres af ikke at have samme lunhed som Finn Nørbygaard i et omfang, så han forlader sin plads ved værts-skrivebordet. Frank Hvam lod sig inspirere af, at samtidens folkeskolelærere offentligt beklagede sig over ikke at have tid nok til at forberede sig til undervisningen, og således blev sætningen der ville jeg godt lige have haft lidt mere forberedelsestid, siden et fast udtryk for Bjarne Goldbæk.

Broder Salsa[redigér | redigér wikikode]

Broder Salsa er en af de få mennesker, der var sexturist på Nordpolen. Dette er han fordi han er en af de få mennesker, som tænder på ting der er magnetiske. Blev sat i fængsel for at skampule en vejrhane fordi den pegede mod nord. Det var en hård tid, og så valgte Salsa så at danne sit eget landskab af Musli! København er Kokos. Derudover har han også beskæftiget sig med foldning af tæpper som statsmænd og flodning af snor som racer. Han plejer oftest at slutte af med at knipse før han går. Boder Salsa spilles af Lars Hjortshøj.

Casey og Jürgen Klins[redigér | redigér wikikode]

Tyskere der oplevede muren fald. Spillet af Lasse Rimmer og Lars Hjortshøj.

Casper[redigér | redigér wikikode]

Casper Christensen spiller for det meste sig selv som vært og interviewer i Casper og Mandrilaftalen.

Citat Ses vi? Det tror jeg nok vi gør! Citat
Citat Hey... hummersuppe Citat
Citat Jag hatar det! Citat
Citat Blefri? Min mor er nok så skør! Citat

Ciarta Johnnysdottir[redigér | redigér wikikode]

Ciarta Johnnysdottir er moms spekulant på mejeriprodukter, hvor specielt smør har været en lukrativ forretning.

Claes Gynhjalter[redigér | redigér wikikode]

Claes Gynhjalter, der spilles af Frank Hvam, kommer fra Hven og påstår at være formand for organisationen 'Dyrenes Hven'. Han taler for bedre transportforhold til slagtebier. Han erkender afslutningsvist, at han er 'skingrende sindssyg'.

Claes Jakob Baunspieler[redigér | redigér wikikode]

Går også under navnet Jens Jakob Baunspieler. Optræder første gang i program 3. Claes Jakob Baunspieler har skrevet kendingsmelodien til "her er London". Han ville gerne bruge tiden til noget fornuftigt, mens vi blev invaderede. Det tog et sted mellem 12 sek og 4 år at skrive melodien. De var 60 på det givne tidspunkt. Jens Jakob Baunspieler er eneforhandler på Dominant BX 326 – en bil det kører på skældsord, og som har dæk af det pureste marmor. Begge figurer spilles af Lars Hjortshøj.

Claudius Mendelsohn[redigér | redigér wikikode]

Rolle spillet af Frank Hvam, som benægter alt han bliver spurgt om.

Conan Lurbakke[redigér | redigér wikikode]

Conan Lurbakke er en handicappet mand, som gæster programmet. Conans handicapp ligger i, at han overhovedet ikke er i stand til at huske noget som helst. Casper er nødt til at gå ud bag kulisserne for at få hjulpet Conan ind i studiet, fordi Conan ikke selv ved, hvor han er, og hvor han skal hen. Faktisk ved han ikke engang, om han er Conan Lurbakke. Conan forsøger at komme overens med sit handicap ved at sætte noter på sig selv og andre. På nogle af Conans mange noter står blandt andet "Niels er din bedste ven", "3 år i morgen" og "Afghansk Andenpræmie". Conan blev spillet af Frank Hvam.

Cornelius Heinesen[redigér | redigér wikikode]

Viser hvordan man gør en cykel forårsklar. Dette gøres bl.a. med citrus på hjulene og porre i bagagebæreren, samt æg til at dække sig i regnvejr. Alt udstyr er fra Lolland, plus lakrids fra Falster. Cornelius spilles af Lasse Rimmer.

Didrik Amundsen[redigér | redigér wikikode]

Quizdeltager. Er 34 år og skarpretter fra Rønne. Bruger sin fritid på at blende rodfrugter og er med medlem af Søren Kasters fanklub.

Dobbey Slenger[redigér | redigér wikikode]

Dobbey Slenger er en julekortstegner som er kommet til at tegne flødeskumskager på julekortene. Han spilles desuden af Frank Hvam's roller i Drengene Fra Brasilien.

Doktor Doktor[redigér | redigér wikikode]

Doktor Doktor (Også refereret som "Pepe") er en rolle spillet af Anders Matthesen. Han er en doktor med hænderne fulde af rekvisitter og kommer konstant med referencer til Tv-serien TAXA. Han er i besiddelse af "Sandhedskiwien" som kan få den der holder den til kun at tale sandt. Deraf røbes det b.la at han er en kvaksalver og er impotent i store forsamlinger

Dino Stram[redigér | redigér wikikode]

Dino Stram besøger Casper i alt to gange. Første gang Dino Stram er i studiet er det fordi barn nr. seks milliard blev født dagen før. Dino er nemlig selv barn nr. fem milliard. Dino fortæller Casper hvordan Dinos mor kæmpede for, at Dino skulle få æren af at være barn nr. fem milliard og at hun blandt andet var drægtig i to år. Da Casper spørger indtil hvad det har gjort for Dino svarer han, at det har hjulpet ham med at få fisse. Dino besøger senere programmet igen, da det viser sig, at han slet ikke er barn nr. fem milliard, men barn nr. hundrede tusinde og denne gang fortæller Dino, at han er med i Shu-Bi-Dua. Dino Stram blev spillet af Lars Hjortshøj.

Dåsen Allan[redigér | redigér wikikode]

Dåsen Allan er et løg, som ligger på en dåse i Casper og mandrilaftalen. Han blev kaldt ind et par gange hvor han skulle fortælle sine meninger. Som regel ender det med, at han fortæller lidt om, at et eller andet skal 'skides i munden'.

Dåsen Allan er inspireret fra Caspers tidlige år i folkeskolen. Allan, en klassekammerat til Casper, havde en mor som altid tiltalte Allan på samme måde som Casper tiltaler Dåsen Allan i Casper og Mandrilaftalen.

Eduardo Havana Goebbels[redigér | redigér wikikode]

Quizdeltager. Underviser Anholts gadebørn i svensk origami.

Ejnar Brobrille[redigér | redigér wikikode]

Ejnar Brobrille (Frank Hvam) er gæst i Caspers ekstra program "Det var satans", hvor han fremviser en pind, som kan finde alting. Pinden har bl.a. hjulpet Ejnar Brobrille med at finde 37 kilo guld, som dog lå en milliard kilometer nede i jorden.

Elmo Gotlieb Våge[redigér | redigér wikikode]

Elmo Gotlieb Våge er en af Lars Hjortshøjs roller i Casper & Mandrilaftalen. Han kom ind for at fortælle om sin vilde arm som han ikke selv kunne styre. Armen var dækket til med pap, for at man ikke skulle genkende den.

Armen havde blandt andet rakt hånden op i timerne, uden at han selv vidste hvad han skulle svare, onaneret på et kommunebibliotek, ikke gået med handsker om vinteren og så har den holdt en fremmed mand i hånden. Elmo, som er helt ude af den og lyder som en 5-årig pige der ikke får sin vilje, tudbrøler.

Fissirul Lohmann[redigér | redigér wikikode]

Fissirul var TV 2's chef og blev interviewet tre gange, den tredje gang var han blevet fyret fra TV 2 og blevet ansat på Louisiana. Fissirul Lohman dukker op, da TV 2 angiveligt skal have ny chef. Her stiller Fissirul Lohman op som kandidat med mange gode ideer til, hvad der skal sendes på TV 2. Eksempler omfatter "Knep Bubber", hvor man "så kunne gøre det på tid", og ellers noget med en rumraket og bare bryster i rumraketten med Claus Elgaard som vært og Bubber i vægtløs tilstand.

Citat Jeg er bare helt pjattet med fjernsynsmediet. Jeg synes bare det er så spændende det hele Citat
Fissirul Lohmann om fjernsynsmediet

Flemming Timmernik[redigér | redigér wikikode]

Spillet af Lasse Rimmer. Flemming er hip hopper men ved ikke helt hva han vil præsenteres som. Casper har inviteret ham i studiet for at snakke om hans nye bog. En lydbog for blinde hip hop fans. Flemming har dog ikke selv skrevet den, men har læst den og smutter igen.

Fyrst Walter[redigér | redigér wikikode]

Fyrst Walter spilles af Frank Hvam. Fyrst Walter er en studievejleder og er i studiet for at tale med Casper om, hvad han kan blive, efter at han er færdig med tv. Alle Caspers forslag som fx at være Susse Wold eller Zarens kurér bliver afslået, og det ender med, at Casper kun kan vælge mellem at blive et ringbind eller at få skrevet i sine papirer, at han ikke vil noget.

Gentleman Finn[redigér | redigér wikikode]

Gentleman Finn spilles af Frank Hvam. Finn blev interviewet gentagne gange af Casper Christensen, fordi han var begyndt på noget nyt i sit liv. Han har fx optrådt som som nazist[1], satanist, pædofil[2], voldtægtsmand, homoseksuel, TV 2-ansat[3], samt asiat (da han skal drage med Pelle Klumpfeber og Broder Salsa til Kina). Finn kunne ikke se noget i galt i det han gjorde, da hans projekter jo blev støttet af kommunen og beskrevet i mange ringbind. I alle interviewene fik Casper overbevist Gentleman Finn om, at man ikke må gøre andre ondt, dog er episoden hvor Gentleman Finn er blevet ny TV 2-ansat stik modsat.

Gerda[redigér | redigér wikikode]

Gerda, også omtalt som Bette Gerda, er en naiv, sydsjællandsk pige, der spilles af Casper Christensen. Hun møder blandt andet Maximillian Syfax (som hun omtaler Maxilillian)[4], samt Henning og de to postbude Post & Post i serien Fucking Hjemstavn.

Gynhter Renouard[redigér | redigér wikikode]

Gynter Renouard gæster studiet for at fortælle om hvordan han er vant til, at blive afvist. Gynter er selvstændig erhvervsdrivende og børnelokker. Gynther er vant til, at blive afvist af børnene og det er hvad Casper snakker med ham om. Under interviewet fortæller Gynther blandt andet, at han lokker med rosenkål og vitaminpiller og, at nogle af de ting han kan finde på, at sige til børnene er fx "Vil du med ned og totalrenovere en landejendom på Als?". Gynther Renouard blev spillet af Frank Hvam.

Gøkhan Appel[redigér | redigér wikikode]

Verdens mindste mand (stemme af Lars Hjortshøj). Han bor i en plastik kop. Han har kneppet Cirkeline uden hun kunne mærke det. Han vil ikke indrømme han er lille.

Harley Løvstik[redigér | redigér wikikode]

Harley Løvstik har udgivet bogen "Sådan er der mange af de gamle sange som vi kender, der rent faktisk oprindeligt har en anden ordlyd, en anden tekst". Han fortæller bla. at han har fundet de originale sangtekster hos munkene i Tibet som han har boet med siden han var ung. I løbet af interviewet går det dog hurtigt op for Casper at Harley Løvstik har forvekslet munke i Tibet med Papa Bue's Viking Jazz Band.

Hasle Ryberæv[redigér | redigér wikikode]

Hasle Ryberæv er en gæst som Casper har i studiet i forbindelse med racisme. Hasle Ryberæv er nemlig andengenerations indvandre fra Sverige. Hasles forældre kom til Danmark i 1972 for at søge lykken. Hasles far kunne nemlig sige som en gren og var endda god til det. Derefter startede Hasles far et skovhuggerfirma, men det endte i en tragedie i hvilken tusind spejdere omkom. Hasles mor fortsatte dog med at plukke bær, samle tørv og selvfølgelig indspille pornofilm. Hasle føler, at hans svenske side bliver negligeret fordi han blandt andet ikke må snitte i toget eller have sin harmonika med på diskoteker. Hasle Ryberæv synes selv, at han er dansk – tyttebær dansk ifølge ham selv. Casper tilbyder ham derefter en hvid sten som enhver svensker skal gøre noget for, at gøre sig fortjent til. Hasle Ryberæv bliver spillet af Anders Matthesen.

Henning[redigér | redigér wikikode]

Er med i ungdomsserien Fucking Hjemstavn med figurene Gerda, Post og Post. Afslutter ofte et afsnit med at tage Gerda bag i sin Morris Meinor. Spilles af Frank Hvam.

Humphrey Desmond Tutu[redigér | redigér wikikode]

Humphrey Desmond Tutu er kritiker. Han klager over, at Casper hetzer sine gæster. Han får et minuts taletid til at få renset luften og give Casper en dosis af sin egen medicin, hvilket han bruger på en smædevise i to enslydende vers: "Casper han er homoseksuel, han dyrker seksuelt samkvem med sig selv og hans kone hedder Keld". Casper modtager derefter et opkald fra sin farmor, der vil høre, hvor vidt han er blevet homoseksuel. Interviewet ender med, at Humphrey spørger efter Caspers autograf, hvilket han afslår. Hovedelementerne i sketchen er referencer til 1990'ernes kritik af Casper Christensens påståede grove humor, samt et callback til Caspers tidlige tv-karriere, hvor han havde en værtstjans på Danmarks Radio i børneprogrammet Hvaffor 1 hånd, hvori et af de faste indslag var, at Caspers hans far ringede ind med irettesættende formaninger til det han foretog sig i det pågældende afsnit. Figuren optræder i programmets 27. afsnit og spilles af Lasse Rimmer.

Hr. Vællemand[redigér | redigér wikikode]

Hr Vællemand er Frank Hvam's første rolle i julekanderen Drengene Fra Brasilien. Han blev interviewet om hvordan man bytter gaver, som han også selv gør en del.

Ibiza Polar[redigér | redigér wikikode]

Ibiza Polar har en enkelt kort scene på cv'et, hvor han besøger studiet. Ibiza oplever Casper sige noget andet end vi gør, typisk noget, der lyder kinesisk. Ibiza svarer derefter. Figuren spilles af Lars Hjortshøj.

Ingmar Hildelyst[redigér | redigér wikikode]

Ingmar Hildelyst (Frank Hvam) Har boet i et Ikea-skab hele sit liv og har derfor haft svært ved at møde damer. Casper får ham overtalt til at komme ud af skabet, men fortryder det straks da han ser Ingmars ansigt, som er dækket af corn-flakes.

Jakob Majkilde[redigér | redigér wikikode]

Jakob Majkilde (Lasse Rimmer) er våbensælger og våbenhandlernes svar på Jimmy Connors.

Jeppe Velling[redigér | redigér wikikode]

Hele Danmarks nationalskjald og rockmusiker, der ugen op til et besøg hos Casper, har udgivet 27 plader. Én af hans mest populære plader hedder "To Spandauere og En Lille Liter Let", der er nr. 4 på Helses hitliste. Han er ærlig og spilles af Frank Hvam. Jeppe Velling er en parodi på Ivan Pedersen[Kilde mangler]. Andre mener Johnny Madsen og Poul Krebs.[Kilde mangler]

Jericho Lala[redigér | redigér wikikode]

Privatdetektiv spillet af Lars Hjorthøj. Han er uhyrre hurtig fantomtegner og bruger interflora som database.

Joakim Tüddel[redigér | redigér wikikode]

Joakim Tüddel er talentshows deltager og multiportokunstner.

Johannes Hot[redigér | redigér wikikode]

Johannes er udbryderkonge og slipper blandt andet fri af en knude lavet af lakridssnører. Johannes Hot spilles af Frank Hvam.

Johannes Ludvig[redigér | redigér wikikode]

Johannes Ludvig er en danseekspert som gæster Casper i studiet. Det går dog snart op for Casper, at Johannes måske ikke er så stor en ekspert på området alligevel og Casper mener, at situationen bliver pinlig. Johannes Ludvig blev spillet af Frank Hvam.

John Gringo[redigér | redigér wikikode]

John Gringo er en af Lasse Rimmer's roller i Casper og Mandrilaftalen, han mener selv at være verdens mest populære mand. Han mener at grunden til sin popularitet er at han har reklamerne i ryggen. Han nævner bl.a. reklamesloganet:

Citat John har langt den bedste smag. John vil vi ha', hver dag. Citat

Julius Hazard[redigér | redigér wikikode]

Julius Hazard er en købmand som efter, at have haft et overskud af bacon på sit lager har ændret sin livsstil på drastisk vis. Casper har inviteret Julius Hazard for at snakke med ham om denne handling. Julius er nemlig blevet baconhoved. Julius er frygtelig ked af sit valg og starter interviewet med at fortælle Casper, at han har fortrudt. Casper prøver, at opmuntrer Julius, men uden den store succes. Julius føler sig ikke respekteret af samfundet, hvilket han blandt andet føler på forældremøder. Casper trøster Julius og de finder snart ud af, at Julius har et skjult talent – han har nemlig rytme! Og det er noget folk godt kan lide mener Julius, så Julius går glad fra studiet. Julius Hazard blev spillet af Frank Hvam.

Kenneth[redigér | redigér wikikode]

Kenneth (Lasse Rimmer) er Niels Jørgen Steens lillebror og mor til Tina Turner.

Kenneth Kiwistone[redigér | redigér wikikode]

Kenneth Kiwistone er selvlært kirurg, habil petanque kommentator og formand for dansk bøsse- og madvare-forbrug. Kenneth er gæst i forbindelse med temalørdag som handler om forbrugerservice. Han forklarer bla. seerne hvorfor Kristelig Dagblad ikke er vandtæt længere. Kenneth Kiwistone har desuden været udsat for en frygtelig ulykke ved Tappernøje. Kenneth viser også hvordan man undgår at Robinsonholdet går i opløsning.

Klovnen Liljan[redigér | redigér wikikode]

Spilles af Lars Hjortshøj. Deltager i talent konkurrencen hvor han optræder med hans show "limelight".

Lars Krimi[redigér | redigér wikikode]

Lars Krimi er en mimer spillet af Frank Hvam. Han er meget kritisk over for sine evner, og råber blandt andet "Det sker bare ikke" til sig selv efter en fejl.

Lars Pejsekammer[redigér | redigér wikikode]

Lars Pejsekammer (spillet af Frank Hvam) gæster Mandrilaftalen for at slå en verdensrekord og dermed få Mandrilaftalen i Guiness' Rekordbog. Han vil løbe New York marathon mens han "kvæler en kattemis med de bare næver".

Laughing Eagle[redigér | redigér wikikode]

Laughing Eagle (Lars Hjortshøj) er den næstsidste mohikaner[5] og gæster Mandrilaftalen i alt tre gange. I første omgang er Laughing Eagle inviteret ind for at tale om, hvorfor indianerne er ved at uddø, men interviewet tager en uventet drejning. Det ender med at Casper beskylder Laughing Eagle for værnemageri og sender Laughing Eagle ud af studiet. Til det andet interview vil Casper gerne give Laughing Eagle en chance til men ender igen med at se sig sur på Laughing Eagle og beskylder ham nu for at sympatisere med Japanerne under 2. verdenskrig. Den tredje gang Laughing Eagle er i studiet er det sammen med Wesley Snipes (Lasse Rimmer), hvor de skal tale om diskriminering. Også denne gang bliver Casper gal på Laughing Eagle og beskylder nu indianerne for ikke at hjælpe passagerne på Titanic.

Lennart Bertelsen[redigér | redigér wikikode]

Lennart Bertelsen (spilles af Lars Hjortshøj) er Mandrilaftalen's personlige jomfru, som de bruger til forskellige tester og lignende.

Mario Rawanda[redigér | redigér wikikode]

Mario Rawanda (spillet af Lars Hjortshøj) er en stenrig mand med kraftige tics. Han er blevet rig, fordi han har taget patent på forskellige ting, bl.a. ild, kogt vand og lys. Casper bliver vred på Mario over, at man skal betale for at have lys tændt, for at få varmet sine hænder og for at drikke en kop varm kakao. Casper siger derfor, at han vil slukke alt lys og sidde i sin egen lille luftlomme uden at drikke eller trække vejret, så han ikke skal betale afgifter. Mario fortæller dog at dette ikke kan lade sig gøre, da han også har patent på lommer.

Massimo Blanco[redigér | redigér wikikode]

Massimo Blanco er reb artist og deltager i talentkonkurrencen. Han slogan er "tricks med reb, masser af reb, reb i toppen, yeah!"

Maximillian Syfax[redigér | redigér wikikode]

Maximillian Syfax spilles af Lars Hjortshøj. Syfax optrådte hen imod slutningen af sæson et, og han ville købe det studie Casper lavede optagelserne i, og derefter lave et nyt program, 'Skumsprøjt i søstjernen'[4], beskrevet af Syfax som 'et erotisk sejlsportsmagasin'. Syfax var en rolle som blev introduceret for at imødegå den mulighed, at DR2 ikke ville forlænge Casper og Mandrilaftalen med yderligere en sæson.

DR2 valgte i sidste ende at forlænge med yderligere en sæson. Det blev i programmet forklaret ved, at Bjarne Goldbæk blev solgt til FCK, holdet som virkelighedens Bjarne Goldbæk i en del sæsoner spillede for, hvorefter Casper brugte salgssummen til at købe sig fri af sine økonomiske problemer.

Molle Bedstefik[redigér | redigér wikikode]

Molle Bedstefik er en videnskabsmand som i fællesskab med Casper har haft et projekt kørende under samtlige afsnit af Casper og Mandrilaftalen . Projektet beskrives af Molle som værende "sjovt" og "skægt". Molle blev spillet af Lars Hjortshøj.

Newton Dynamose[redigér | redigér wikikode]

Newton Dynamose er ekspert i bogmærker. Han skulle eftersigende være en parodi på Niels Boch, som underviser på Marselisborg Gymnasium. Thore Ellen Hanhøj har også samme tiks med at gentage "shh" konsekvent mens andre taler og ind mellem egne sætninger. Niels Boch har også lagt navn til Niels Buckingham, som vi kender fra Langt fra Las Vegas. Newton Dynamose spilles af Lars Hjortshøj.

Niels Esb[redigér | redigér wikikode]

Niels Esb er fan af 'Casper og Mandrilaftalen' og har brugt 6-7 år på at bage en kage til Casper for at vise hans taknemlighed for alle de gode programmer. Blandt ingredienserne i kagen er bla. medlemmerne fra Kaos Krew, grisekød, rochefort og krymmel.

Niller Sas Ungdom[redigér | redigér wikikode]

Har lavet Nillers Plejehjem, som er et omrejsende plejehjem, som tager ud til byfester og karneval og lægger en dæmper på stemningen. Spilles af Lasse Rimmer.

Norm[redigér | redigér wikikode]

Norm spilles af Anders Matthesen. Norm's hænder er blevet til hollandske træsko efter en gyserfilm, der omhandler flotte hænder, hvilket Casper morer sig meget med. Sketchen er også en af de eneste hvor Casper driller gæsten med hans problem.

Otis Mallebrok[redigér | redigér wikikode]

Otis Mallebrok er Mandrilaftalens temperaturekspert og Jes Dorphs læge, og har målt Jes' kropstemperatur igennem en årrække. På et tidspunkt kunne han bringe den kedelige nyhed, at Jes Dorphs temperatur toppede ved 80 grader Celsius. Dette skyldtes ifølge Otis Mallebrok et flittigt indtag af hveder. Otis Mallebrok spilles af Lars Hjortshøj.

Pelle Klumpfeber[redigér | redigér wikikode]

Pelle Klumpfeber er en af de mere psykotiske personligheder i Casper og Mandrilaftalen, han spilles af Lasse Rimmer og havde nogenlunde faste optrædender. Pelle var mandrilaftalens budbringer og han kom tit ind og viste noget af det han havde lavet, som for eksempel 'regler til kinamanden' eller en liste med 'janteloven møder de ti bud'.

Han tager desuden ud på en ekspedition sammen med Gentleman Finn og Broder Salsa til Kina. Fast inventar i hans meddelelser er "Kan du så forstå det Marianne". Marianne omtales ikke yderligere.

Per DeBurg[redigér | redigér wikikode]

Per DeBurg lider af fuldstændig mangel på tidsfornemmelse. Han påstår blandt andet, at han har ristet brød i 32 år. Heldigvis havde børdet kun fået lige tilpas, og det var faktisk lækkert. Sketchen ender med, at Per DeBurg bliver fornærmet da interviewet er færdigt. Han er utilfreds med kun at blive interviewet i 3 sekunder, når det har taget ham 40 år i taxa at komme ind til studiet. Per DeBurg spilles af Frank Hvam.

Peter Schmeichel[redigér | redigér wikikode]

Peter Schmeichel bliver spillet af Lars Hjortshøj. Han har altid en ketcher med og siger hver gang at taktikken er at de går ind på banen og råber helt vildt. Til sidst indrømmer han at han ikke er Peter Schmeichel alligevel, hvorefter Casper ønsker ham en god kamp alligevel.

Plasma Amelund[redigér | redigér wikikode]

Plasma Amelund er en mandrilfigur spillet af Lars Hjortshøj. Plasma medvirkede i mandrilaftalen et par gange, men hans mest succesfulde optræden var da han skulle fremvise sin bøssemaskine som kunne gøre heteroer til homoseksuelle ved at stikke sin albue ind i hans maskine. Den samtale mellem Casper Christensen og Plasma blev også kåret som ugens samtale af Henrik Palle. Plasma Amelund er desuden også en religiøs fanatiker, hvor han ytrer sig om fanatisme og drab på vantro, da Casper Christensen interviewer ham om ferier.

Preben Hmmm[redigér | redigér wikikode]

Spillet af Frank Hvam. Preben er inviteret i studiet fordi han har Danmarks største samling af plastdyr. Casper fornemmer dog hurtigt at der er noget galt og ubehageligt ved personen og prøver at afslutte interviewet hurtigt.

Renè D. Seance[redigér | redigér wikikode]

Renè D. Seance er spillet af Frank Hvam, han påstår at være verdens mægtigste mand og at han kan styre folks vilje. Karakteriseret ved satinmorgenkåbe, overskæg, pibe og slikket hår.

Rusty Mandolini[redigér | redigér wikikode]

En homoseksuel krigsveteran (fra Den Spanske Borgerkrig) og pacifist spillet af Frank Hvam. Casper spørger til krigens rædsler, men Rusty er overbevist om, at det var de homoseksuelle, og særligt ham selv, som havde det værst under krigen. Han beretter, at det, under krigen, var ganske umuligt at skaffe Dax Wax og andre hårplejeprodukter, at han aldrig sov mere end 5-6 timer om natten og at han var frygteligt stresset pga. at han bl.a. tabte curlere i mudderet. Casper forstår ikke at Rusty forkuserer så meget på sig selv i stedet for at se krigens lidelser i det store hele, men Rusty begrunder det med at Casper ikke forstår ham, fordi Casper er så "ung og heteroseksuel". Rusty begrunder endvidere sine lidelser i at "der var negle der knækkede, der var homo-kærester der deserterede" og at han var en af de få som blev tisset i hovedet af Ernest Hemingway.

Saltefanden[redigér | redigér wikikode]

Saltefanden er en djævel der spilles af Lars Hjortshøj, som salter gamle menneskers ferske supper, og Casper's ferske mad. Casper vil en overgang gerne hjælpe Saltefanden, men Saltefandens forslag om at Casper skulle gifte sig med 99 salte kvinder og give pengene til ham, og om at Casper skulle salte folk når han rejste med flyet, var for underligt (endda for Casper, som har slået en Los ihjel med et sværd fordi den kørte hans bus).

Satan[redigér | redigér wikikode]

Casper får i programmet Casper og Mandrilaftalen lyst til at takke ham der gav ham al hans succes, så han inviterer Satan (Frank Hvam) ind i studiet. Det viser sig at Casper har fået sin succes ved at give det første der løber ham i møde, når han kommer hjem, til Satan, men da det første han mødte var en polohest forlanger satan nu endnu mere. Det ender alt sammen med at Casper og Satan afgør det i en heftig violin-battle hvor de jammer over 'The Devil Went Down To Georgia' af The Charlie Daniel Band hvor Casper vinder.

Satire-John[redigér | redigér wikikode]

Satiren er forsvundet ud i det himmelblå med den ironiske generation. Derfor er Satire-John i studiet – for at skrue lidt ned for det morsomme og op for satiren. Satire-John spilles af Frank Hvam.

Citat Jeg spidder jo min samtid med satirepinden; dypper aktuelle nyheder i min egen holdningsmættede whisky-dressing Citat

Scottie[redigér | redigér wikikode]

Scottie arbejder i nabostudiet, hvor han er vært på programmet Føn Heaven. Her tørrer han hår på de kendte, bl.a. Lene Espersen, som fik ordnet sit hår med en høvl. Scottie har én optræden, nemlig i Drømmen om Finn Nørbygaard.

Sidney Kreutzfeldt[redigér | redigér wikikode]

Sidney Kreutzfeldt er fantasiens mester, og spilles af Frank Hvam. Viser Casper hvordan man laver impro-teater, hvor han kigger på blomsterne.

Silas Gnom[redigér | redigér wikikode]

Lasse Rimmer spiller Silas Gnom, som er Casper og mandrilaftalens hustegner. Silas Gnom er blevet kendt for sine komiske striber om de to tændstiksmænd "Skam og Skule", og afslutter næsten altid striberne med sætningen: "Giv mig min sko tilbage, røv!"

Simba[redigér | redigér wikikode]

Simba medvirker i sketchen Guideskolen: Den Nye Generation og leverer citater som "permaprinter", "absolut halogen" og de legendariske "Dizzy Mizz Lizzy fun". Simba minder en del om Guideskolens Jimbo, spillet af Lars Hjortshøj. Simba spilles af Casper Christensen.

Sixten Bo Maneater[redigér | redigér wikikode]

Sixten Bo Maneater er talentshow deltager og multikunstner.

Skat Henningsen[redigér | redigér wikikode]

Skat Henningsen er medlem af foreningen 'Ideernes Venner' og skal vise os hvordan vi forbrugere kan få mere ud af de ting vi har i forvejen.

Smokie Spartacus[redigér | redigér wikikode]

Spilles af Lars Hjortshøj Citat: "Hvis det ikke handler om kiks eller Arizona, kan jeg ikke svare dig på det." Smokey Spartacus er Casper og Mandrilaftalens orakel. Han svarer bl.a. på hvordan man transporterer druer og hvorfor cajun mad er forbudt på havbunden. Han bor desuden i et lyserødt badekar.

Steegan Flint Persson[redigér | redigér wikikode]

Steegan Flint Persson er svensker og formand for firmaet 'Klevin Postordre'. Han solgte engang et porno reliæf i 3D til Casper. Casper er dog ikke tilfreds med varen og inviterer derfor Steegan i studiet for at diskutere Steegans forretningsmetoder.

Svenne Olota[redigér | redigér wikikode]

Svenne, som spilles af Lasse Rimmer, er programmets aller første gæst og skal forsøge at spise 100 flødeboller på 90 sekunder. Han har flere gange prøvet at komme i Guinness book of Records, dog uden held.

Tanja[redigér | redigér wikikode]

Tanja, som spilles af Lars Hjortshøj, er gør det selv-mand og gæst i Mandril-studiet to gange. Første gang, han optræder i Mandrilaftalen, ser man, at han har ankler af porrer, og anden gang han optræder, er de lavet af majskolber.

Terkel Algevind[redigér | redigér wikikode]

Terkel Algevind er navnet på en af Anders Matthesens mange karakterer i Casper og Mandrilaftalen. Terkel er en tidligere voldsmand som er tvunget til at sidde i en kummefryser resten af sit liv, hvilket har gjort at han er frossen fra navlen og ned efter.

Thøger Messias Vorte[redigér | redigér wikikode]

Thøger Messias Vorte er selvforsynende og forklarer Casper, hvordan han klarer sig helt selv ved at hugge ting, og kommer også ind på, hvorfor det er en gammel dansk tradition at gøre sådan. Interviewet slutter med at Thøger låner 200 kroner af Casper. Thøger Messias Vorte spilles af Lasse Rimmer

Tim Staniole[redigér | redigér wikikode]

Tim Staniole er gæst i anledningen af temalørdag om handicappede. Han er stum og lam.

Torben Eler Murmark[redigér | redigér wikikode]

Torben Eler Murmark er medlem af foreningen 'Ideernes Venner' og skal vise os hvordan vi forbrugere kan få mere ud af de ting vi har i forvejen.

Tore Ellen Hanhøj[redigér | redigér wikikode]

Tore Ellen (Lars Hjorthøj) er sportsekspert og brydermunk, som bl.a. viser Casper hvordan man hepper på sportsstjerner, samt hvordan brydning intet har med sex at gøre. Dette gør han med hans sportselever Roar og Jes. Han er nok mest kendt for at han ubevist tysser på folk, selv når han selv snakker. Medvirker i afsnit 37.

Verner Lohals[redigér | redigér wikikode]

Specialist i at holde dyr i live. Han har genopliver sine dyr Jungleras og Peder Dingo flere gange. Spilles af Frank Hvam.

Wesley Snipes[redigér | redigér wikikode]

Den altid sorte Wesley Snipes spilles af Lasse Rimmer. Han er bl.a. inde for at fortælle som sin rolle i "Blade", eller på dansk "Negervampyren". Han er helt vild med Rene Dif, som han siger er skide sød og rig. Han underviser young black educated people fra community college i at de skal skyde lerduer, fordi Rene Dif er bange for dem. Han ejer en husbåd men planlægger at indtægten fra "Negervampyren" skal bruges på endnu en husbåd, så han kan hoppe fra husbåd til husbåd.

Ånden i vasken[redigér | redigér wikikode]

Ånden i vasken har 1100 stykker krymmel med smag. Viser sig senere at være Smokey Spartacus.

Faste indslag[redigér | redigér wikikode]

De aktuelle nyheder[redigér | redigér wikikode]

De aktuelle nyheder forekommer, når kameraet skifter tilbage til Caspers studie og Casper Christensen lige pludselig råber: "Og nu til de aktuelle nyheder" Ved en af de aktuelle nyheder slukkes lyset efter han har råbt det og han begynder at danse robotdans til sangen Das Modell lavet af Kraftwerk. Lyset tændes igen og han synger første sætning af sangen idet han blinker til kameraet.

Fucking Hjemstavn[redigér | redigér wikikode]

Mandrilaftalens version af et Morten Korch-drama, hvor vi følger Hennings utrættelige forsøg på et komme i bukserne på den labre Gerda. Post og Post kigger som regel forbi, og er ikke sene til at give et nap med, ved løjerne på bagsmækken af den bindingsværksbeklædte Morris Minor.

Frisbee[redigér | redigér wikikode]

Frisbee er en ungdomsserie, i hvilken seerne følger de to venner Borris og Franz. Serien omhandler mest af alt emnerne sex og onani, hvor Borris tit spørger Franz' storebror, Torben, til råds med stor tilfredshed for resultatet af samtalen.

Programoversigt[redigér | redigér wikikode]

Sambo fra Saxogade[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Storbybasserne[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Skøjtearven[redigér | redigér wikikode]

Dette er den spændende føljeton, hvor vi ser Susse Wold skænke et glas vand og drikke lidt af det. Altid efterfulgt af Casper med kommentaren "Uhhh actionpacked, peewee, action.. packed!"

Stjernekrigen[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Referencer[redigér | redigér wikikode]