Frank Hvam

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Frank Hvam
Frank Hvam Bremen Teater.jpg
Hvam på Bremen Teater i 2013
Personlig information
Fulde navn Frank Hvam Nielsen
Født 12. september 1970 (47 år)
Ørum Sønderlyng i Midtjylland
Nationalitet Danmark Dansk
Bopæl Dragør[1]
Ægtefælle Anja Louise Frasig
Børn 2
Beskæftigelse Standupkomiker, manuskriptforfatter, skuespiller, instruktør
Aktive år 1995–nu
Roller Kenny Nickelmann

Frank Hvam Nielsen (født 12. september 1970, i Ørum Sønderlyng) er en dansk standupkomiker, manuskriptforfatter skuespiller og instruktør

Frank Hvam gik på Landbohøjskolen i København, med henblik på at blive dyrlæge. På Landbohøjskolen mødte han komikeren Jan Gintberg. Efter 3 ½ år besluttede han at forlade studierne for at blive komiker.

Han debuterede i 1995 som standupkomiker på Café Din's i København, og samme år opnåede han også at blive skribent på Mette Lisbys show Ugen der gak (TV 2). I foråret 1999 var Frank Hvam vært på Alt Under Kontrol, en række hjemmevideoprogrammer på TV 3 skrevet sammen med Mikael Wulff. Samme forår blev han indbudt af Casper Christensen og Lasse Rimmer til at medvirke i DR2's Casper & Mandrilaftalen. På grund af sit arbejde for TV3 var Frank Hvam ikke i stand til at medvirke i de første seks programmer, hvorfor Lars Hjortshøj blev en del af holdet, først som en midlertidig løsning, men siden som permanent medlem af programmet.

I efterået 1999 påbegyndte de fire komikere bag Casper & Mandrilaftalen i samarbejde med manuskriptforfatter Lars Kjeldgaard arbejdet med en komedieserie. Det førte til sit-com serien Langt fra Las Vegas, som Casper Christensen og Frank Hvam blev hovedkræfterne bag fra 2000 til 2003, omend Lars Hjortshøj medvirkede i en større, gennemgående rolle i serien, og Lasse Rimmer ved siden af sit arbejde som quizvært på Jeopardy! for TV 2 skrev en lille håndfuld afsnit.

Efter dette lavede han igen med Casper en dansk udgave af BBC-serien Shooting Stars i 2004, som de kørte i to sæsoner. Hvam har senest medvirket i komedieserien Klovn (2005–2009), som han også har skrevet flere afsnit af. Sammen med sine efterhånden trofaste makkere Casper Christensen, Lars Hjortshøj, Lasse Rimmer og Jan Gintberg deltog han i en satirisk dækning af Prins Christians dåb, ligesom de gjorde det ved barnets forældre, Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederiks bryllup.

Fra april 2009 til starten af 2010 turnerede Hvam med sit første one-man show Live 09. Den 25. oktober 2010 udkom showet, der er optaget på Bremen Teater i København, på DVD.

Frank Hvam optrådte i sæsonfinalen af Game of Thrones sæson 6, hvor replikker blev synkroniseret af en engelsktalende skuespiller pga. hans egen "voldsomme" danske accent.[2]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Serier[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Frank Hvams nye millionvilla!, TV Guide, 7. april 2016
  2. ^ Niklas Ernst (27. juni 2016). Frank Hvam afslører: Derfor kom jeg med i 'Game of Thrones'. TV 2. Hentet 28. juni 2016. 
  3. ^ Jan Eriksen (14. marts 2013). Casper og Frank i arbejdslejr: Nu kommer Klovn 2. BT. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]