François af Orléans, fyrste af Joinville

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

François af Orléans, fyrste af Joinville (født 14. august 1818 på slottet i Neuilly, Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine – død 16. juni 1900 i Paris) var en fransk prins. Han var en yngre søn af kong Ludvig-Filip af Frankrig. Siden 1926 har nogle af hans efterkommere forgæves gjort krav på den franske trone.

Forfædre[redigér | redigér wikikode]

François af Orléans var bror til bl.a. Louise af Orléans (gift med Leopold 1. af Belgien og mor til Leopold 2. af Belgien) og Clémentine af Orléans (mor til Ferdinand 1. af Bulgarien)

François af Orléans var søn af kong Ludvig-Filip af Frankrig, sønnesøn af hertug Ludvig Filip af Orléans (Philippe Égalité) samt dattersøn af Ferdinand 1. af Begge Sicilier og Maria Karolina af Østrig.

Han var oldesøn af Ludvig Filip 1. af Orléans, Karl 3. af Spanien, den tysk-romerske kejser Frans 1. Stefan og kejserinde Maria Theresia af Østrig.

Familie[redigér | redigér wikikode]

François af Orléans var gift med Francisca af Brasilien, fyrstinde af Joinville. Hun var datter af Maria Leopoldina af Østrig og kejser Pedro 1. af Brasilien. De fik tre børn:

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
KroneStub
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi