Fritz Melbye

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Fritz Melbye
Foto: Budtz Müller
Fritz Melbye, Parti fra Skt. Thomas havn i Charlotte Amalie, 1851-52, Museet for Søfart.

Fritz Sigfred Georg Melbye (24. august 1826 i Helsingør14. december 1869 i Shanghai) var en dansk maler.

Fritz Melbye var storebroren Anton Melbyes elev som sømaler og således bror til Vilhelm Melbye; Fritz stillede kun to gange i København (1849 og 1858), i det han levede mest i udlandet, Nordamerika og Kina, og vandt der megen opmærksomhed for sine arbejder. Han døde ugift i Shanghai 14. december 1869.

Han er gengivet i et selvportræt (forhen Johan Hansens samling) og i en tegning af Camille Pissarro (Frederiksborgmuseet).


Denne artikel bygger hovedsagelig på Biografi(er) af Philip Weilbach i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 11. bind, side 239, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fritz MelbyeKunstindeks Danmark/Weilbachs Kunstnerleksikon