Geli Raubal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Broom icon.svg Spekulativ artikel
Bemærk at denne artikel er præget af spekulationer og bør omskrives, så fakta er understøttet af verificerbare kilder.
Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg

Angelika "Geli" Maria Raubal (4. juni 1908 i Linz, Østrig18. september 1931 i München, Tyskland) var datter af Adolf Hitlers halvsøster, Angela Raubal.

Hitler tillod hende ikke frit at omgås sine venner. Han forsøgte at få nogen, han stolede på, til at passe på hende hele tiden. Men Geli, som var en livlig ung kvinde, bevarede kontrollen over sig selv. På et tidspunkt havde hun til og med en affære med Emil Maurice, Hitlers chauffør og en af grundlæggerne af SS. Han blev afskediget, men genansat og forfremmet.

Hun blev fundet død af et skud den 18. september 1931 i Hitlers lejlighed i München, hvor hun havde begået selvmord i en alder af 23 år. Der opstod mange rygter, blandt andet at Hitler selv havde skudt hende eller fået nogen til det på grund af hendes utroskab. Pistolen var Hitlers, og de havde haft et sammenstød kort forinden. Efter hendes død truede Hitler med at begå selvmord. Det truede han med i andre pressede situationer som efter det mislykkede Ølkælderkup.

Hitler var sikkert dybt forelsket i hende og ændrede personlighed efter hendes død. Han fortsatte med at tegne hele livet. Mange skitser fra den 2. verdenskrig forestillede kvinder og mindst en af dem var Geli Raubal.

Hitler begyndte to år før Gelis død at omgås den 19-årige Eva Braun.