Gender bender

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Gender bender er en uformel betegnelse der bliver brugt om en person der aktivt overskrider eller bøjer de forventede kønsroller[1]. Boy George blev kaldt gender bender fordi han brugte make up og fremstod feminin.

Gender bending er en form for social aktivisme i modsvar til de forudindtagelser eller over generaliseringer der er i forhold til køn. Nogen gender benders identificerer sig med det, køn de blev tildelt ved fødslen, men udfordrer normerne der er knyttet til det gennem androgyn opførsel eller brud med de traditionelle kønsroller.

Gender benders kan identificere sig selv som transkønnet eller genderqueer, hvor de føler at det køn som de har fået tildelt ved fødslen er ukorrekt eller en ufuldstændig beskrivelse af dem selv: nogen er transseksuelle og ønsker fysisk at ændre deres køn ved at tage hormoner eller få kønsskifte operationer, mens andre er født interkønnede. Andre igen identificerer sig som Two-Spirit eller som det tredje køn.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]


LGBTStub
Denne artikel om LGBT er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.