Gerhard Flesch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Gerhard Friedrich Ernst Flesch (18. oktober 1909 i Posen i Tyskland28. februar 1948Kristiansten fæstning i Trondheim (henrettet)) var Obersturmbannführer og kommandør for sikkerhedstjenesten SD i Bergen fra sommeren 1940 og fra 11. oktober 1941 i Trondheim og frem til kapitulationen. En del af hans ansvarsområde i Trondheim var også Falstad fangelejre. Han rapporterede til Heinrich Fehlis.

Han sluttede sig til NSDAP i 1933, og i 1934 var han færdig uddannetjurist. I 1936 blev han udnævnt af Reinhard Heydrich i Gestapo til at følge med i hvad religiøse grupper i Tyskland lavede. I 1938 deltog han i den tyske indmarch i Sudetenland og året efter i anerkendelsen af Böhmen og Mähren. Han tjenestegjorde derefter som rådgiver for gauleiter Fritz Sauckel i Thüringen.

Da anden verdenskrig brød ud med felttoget i Polen i 1939, blev han leder af en Einsatzkommando i Posen og ved felttoget i Frankrig deltog han som medlem af 3. SS-division Totenkopf.

Han blev dømt til døden for tortur og drab og blev henrettet ved skydning på Kristiansten fæstning i Trondheim den 28. februar 1948 omkring midnat.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Tyskland Stub
Denne biografi om en tysker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi