Gumballs fantastiske verden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gumballs Fantastiske Verden
The Amazing World of Gumball logo.png
Information
Originaltitel The Amazing World of Gumball
Genre Comedy
Surreal humor
Fantasy
Skabt af Ben Bocquelet
Medvirkende Logan Grove
Kwesi Boakye
Kyla Rae Kowalewski
Teresa Gallagher
Dan Russel
Mic Graves
James Lamont
Jon Foster
Spilletid 22. minutter
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 2
Antal afsnit 38
Produktion
Produktionsselskab Cartoon Network Development Studio Europe
Turner Entertainment
Producent Ben Bocquelet
Michael Carrington
Daniel Lennard
Produktionsleder Joanna Beresford
Teknisk information
Billedformat 2D computer grafik
3-D-computergrafik
Oprindelig kanal Cartoon Network
Kanal Danmark Cartoon Network
Oprindelig sendt 2. maj, 2011 -
Status Igangværende

Gumballs Fantastiske Verden (sommetider refereret til som Gumball, engelsk: The Amazing World of Gumball) er en britisk-amerikansk tegnefilmsserie skabt af Ben Bocquelet. Den haved premiere den 2. maj, 2011 i Storbritannien som et smugkik og fik officielt premiere den 5. september, 2011. Den havde premiere en uge senere den 9. maj, 2011 i USACartoon Network. Serien fik snigpremiere den 3. maj, 2011 i USA. Serien er ratet TV-Y7-FV og er nogle gange også ratet TV-PG. Serien er usædvanlig, fordi den anvender flere forskellige stilarter af animation, ofte samtidig. .

Produktion[redigér | redigér wikikode]

Da Cartoon Network Development Studio Europe blev etableret i 2007, var Ben Bocquelet med henblik på at hjælpe folk med at præsentere deres projekter til netværket. Men, da studiet besluttede sig for at deres medarbejdere skulle fremlægge deres egne ideer,[1] besluttede han sig for at nogle af de afviste ideer og sætte dem sammen til en serie, som foregår på en skole.[2] Daniel Lennard, næstformanden for Original Series and Development hos Turner Broadcasting UK,[3] kunne lide ideen og gav grønt lys for serien. Der var tyve episoder skrevet til første sæson, men kun atten var blevet udarbejdet.[4] Sæson nummer to blev annonceret den 17 maj, 2011 og vil bestå af elleve ekstra episoder, hvilket bringer de samlede antal op på 38.[5]

Medvirkende og tegn[redigér | redigér wikikode]

Hovedpersoner

  • Gumball Watterson (stemme af Logan Grove): Han er hovedpersonen i serien. En mandlig 12-år-gammel problemskabende kat, som gentagende gange gører idiotiske ting men som aldrig lærer af det. Han er uuholdig lun på Penny. På trods af sin uregerlige opførsel, kan han være loyal, seriøs og ofte godhjertet. He is often victim of circumstance. Han er ofte offer for omstændighederne.
  • Darwin Watterson (stemme af Kwesi Boakye): Han er den vigtigste deuteragonist i serien. Han var tidligere Gumball's kæle-fisk, men voksede ben en dag, og blev hurtigt venner med Gumball. Han blev efterfølgende medlem af familien. På grund af hans pludselige introduktion til familien, er hans syn på verdenen lidt skæv, og han har tendens til at være mere naiv end de andre figurer. Selv om sy hans bedste ven til tider kan være have negativ indflydelse på ham, er han meget loyal mod Gumball og er til tider også smart. Han hjælper ofte Gumball ud af enhver klæbrig sitution.
  • Anais Watterson (stemme af Kyla Rae Kowalewski): Et vidunderbarn på 4 år, hun er en kanin der anses for at være den yngste og smarteste karakter i serien, som ofte bliver kaldt et geni, og går i skole sammen med sin meget ældre bror. Gumball hader det faktum, at hun altid fortæller ham, hvad de skal gøre, men inderst inde, ved han, at hun som regel har ret. Selvom at hun er utålmodig med sin bror, tager hun ofte med Gumball med ud på sine mareridt hvor hun fungerer som en fornuftens stemme. Hun hjælper også Gumball ud af enhver situation.
  • Richard Watterson (stemme af David L. Lander): En kæmpe kanin-far, som ikke synes at have nogen grad af intilligens eller ansvar. Han bruger som regel al hans tid på at sove, og til tider tænker han ikke engang på at klæde sig på. Han har en stor appetit og er meget glubsk. Han fungerer ofte som et tredje-hjul til sin søn's mareridt og bekymrer sig om familien for meget.
  • Nicole Watterson (stemme af Teresa Gallagher): En arbejdende og arbejdsnarkoman kat som arbejder som husmor, hvor hun arbejder mange timer for at gøre huset rent. Hun er det eneste ansvarlige medlem af familien bortset fra Anais. Hun har et kort temperament og kan hurtigt blive vred, og er også et konkurrencemenneske af natur. Hun virker ofte som en rettesnor for Gumball og Darwin som tit kommer ind i problemer. Hun bliver tit alt for stresset.

Kritiske modtagelse[redigér | redigér wikikode]

Brian Lowry fra Variety gav showet en positiv anmeldese. I sin anmeldese kalder han det "for det meste et rigtig smart spin på hjemlige kaos" og siger at det "kan betegnes som en første-satsning på dumhed."[6] Seriens snigpremiere i USA den 3. maj, 2011 gav 2.120 millioner seere og premieren den 9. maj, 2011 gav 1.937 millioner seere.[7]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]