Michael Elo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Michael Elo

Michael Elo - TopPop 1974 1.png

Personlig information
Født 16. marts 1949Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse MusikerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michael Elo (født 9. August 1949 i Danmark) er en dansk musiker og tegnefilmsdubber. Han skrev musikken til vindersangen i Dansk Melodi Grand Prix 1991, "Lige der hvor hjertet slår," der blev sunget af Anders Frandsen. Sangen klarede sig knapt så godt i Rom ved det Internationale Grand Prix.

Før det havde Michael Elo optrådt adskillige gange i Eurovisionens Melodi Grand Prix som backupsanger for de danske deltagere.

Michael Elo (1974)

I midt-80'erne var han forsanger i AOR-gruppen (Album-orienteret rock) De 5, der yderligere bestod af bl.a. Torben Johansen (guitar), Frede Ewert (keyboards) og Lars Danielsson (bas). De udgav to albums, i 1985 og 1986,[1] produceret af henholdsvis Kim Sagild og Jørgen Thorup. I dag regnes begge albums for kult indenfor genren, også internationalt.

Endvidere var Michael Elo en af dommerne i den danske "look-alike"-talentkonkurrence Stjerneskud i 1995.

Udover sine musikalske evner har han også lagt dansk stemme til adskillige tegnefilm, og har ligeså sunget og oversat en masse sangtekster fra Disney, bl.a. titelsangen fra Bubbi-Bjørnene, Chip & Chap: Nøddepatruljen og den originale titelsang fra Rip, Rap og Rup på eventyr. Mange vil endvidere kende ham for at være sangeren på den danske Pokémon-titelsang, samt for at være den oprindelige stemme til Professor Oak.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Torben Johansen gendanner kultbandet De 5". lyngby-taarbaek.lokalavisen.dk. 25. april 2018. Hentet 26. februar 2019. 


MusikStub
Denne danske musikrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi