Højby (Odense)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Højby (Fyn))
For alternative betydninger, se Højby. (Se også artikler, som begynder med Højby)
Højby (Region Syddanmark)
Højby
Højby
Højbys beliggenhed

Højby er en forstad til Odense med 4.967 indbyggere (pr. 2019).[1] Højby ligger 10 kilometer sydøst for centrum nær Fynske Motorvej og Svendborgmotorvejen. Højby er Odenses sydligste bydel.

Højby var tidligere en by, men er sammenvokset med Odense og siden 1. januar 2010 har Danmarks Statistik betragtet Højby som en del af Odense.[1]

Bydelen ligger i Højby Sogn i Odense Kommune, og ligger 13 km fra Ringe. I bydelen ligger Højby StationSvendborgbanen med direkte togforbindelse op til centrum til Ringe og Svendborg.

Højby i dag[redigér | rediger kildetekst]

I Højby er der to skoler, Højby Skole og Højby Friskole. Højby har mange indkøbsmuligheder, så som SuperBrugsen, Netto, Rema 1000 og Coop 365discount.

Der er en stor idrætsforening, Højby S&G, som tilbyder mange forskellige sportsgrene; bl.a. fodbold, håndbold, badminton, gymnastik og skydning. Højby S&G blev stiftet i 1866[2]. Derudover er der en KFUM-Spejder gruppe[3], Bakkegården[4] som arrangere foredrag og musikaftener med spisning, en dyrlæge, to genbrugsforretninger, pizzaria og frisør.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Odenses våbenSpire
Denne artikel om geografi i Odense Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Denne artikel om lokaliteten Højby (Odense) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°20′00″N 10°26′10″Ø / 55.33333°N 10.43611°Ø / 55.33333; 10.43611